Omgång 18: HV71 - MODO

[size=200]HV71 - MODO Hockey[/size]


[size=150]Kan HV71 snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret?[/size]
Publicerad: 2014-10-31 15:40 shl.se/shl-arena/38962/pregame/

I en jämn och bra match med riktig derbykaraktär så kunde Linköping dra det längsta strået i mötet med HV71 under torsdagskvällen. Därmed var en lång segersvit bruten för Jönköpingslaget. Det stannade vid åtta raka segrar för HV71 efter att torsdagens möte slutat 2-0 till Linköping.

  • Vi gör det helt okej och när vi väl får press på LHC i deras zon så får dom problem att komma ur vårt grepp, men sen är vi slarviga och släpper till för mycket idag, sa Andreas Johansson på presskonferensen efter matchen.


Andreas Johansson tycker att HV slarvade för mkt mot LHC.

Och även om det var så att matchen förlorades på grund av HV71:s slarv så fick man heller inte till det offensiva spelet då det blev en nolla i målkolumnen, och det är något som man måste förbättra inför mötet med MODO.

Den sista matchen innan landslagsuppehållet och vill HV71 vara i toppen av tabellen så gäller det att man plockar tre poäng. För det är nämligen just tre poäng som skiljer upp till serieledande Skellefteå AIK i nuläget.

[size=125]Viktig seger och viktiga poäng för MODO[/size]
MODO tog två mycket viktiga poäng i bortamötet med Örebro under torsdagskvällen. Det var dock poäng som satt hårt inne. Örebro hade ledningen i matchen tre gånger om men varje gång kämpade MODO sig tillbaka. Bland annat genom två mål av den notoriske målskytten Per-Åge Skröder som nu är uppe på tio gjorda mål denna säsong.

Segern kom sedan efter straffar då Victor Olofsson inte gjorde något misstag och bärgade två poäng till MODO efter segern med 4-3. Det gör att man nu har tre poäng till goda på Färjestad under strecket men också bra häng på lagen ovanför i tabellen när man nu ger sig av till Jönköping för säsongens andra möte med HV71.

Och att hemmalaget ska se upp med Per-Åge Skröder råder det nog inga tvivel om ifall vi ska tro MODO:s assisterande tränare Henrik Gradin efter matchen mot Örebro.

  • Per-Åge Skröder är vår främste spelare. Han visar en fantastisk vilja och gör två mål.

[size=150]FORZA HV71!![/size]

Tror på en vinst och hoppas på ett revanschsuget HV som maxar ut allt ur den blåa maskinen i sista matchen innan det tråkiga uppehållet.

Jävlabarakör nu HV. Många mediokra matcher på slutet, trots mycket poäng.

En för alla, alla för HV!

“Till dagens match så får HV71 tillbaka Mattias Tedenby och Kristofer Berglund från skador. Likaså Teemu Laine som utgick i senaste matchen. Dock får HV71 klara sig utan Marcus Nilson och Jesper Williamsson.”

Hoppas på vinst men är alltid orolig när man möter Modo då mman aldrig vet var man har dem, och de har haft de ganska svårt mot dem

Wesslau står.

Ibland kan jag inte fatta att vi är det bästa PP laget…

Campoli ser pigg ut :smiley:

RESPEKT till PILUT!!! täcker skott med huvudet typ!

Pinsamt domaren

Ingen bra period av hv. Modo är riktigt farliga i sina kontringar. RYCK UP ER I ANDRA NU!

Tycker inte MODO är farliga alls däremot måste vi skapa mycket mer och PP var kanske det sämsta denna säsong.

HV är nog på väg in i en svacka för tendenserna från förra matchen fortsätter - HV orkar inte riktigt ta sig in på mål så chanserna blir inte riktigt farliga samt att PP inte funkar alls just nu. Bara målvaktsspelet egentligen som fortfarande håller hög klass.

Tyckte HV startade bra, men efter 7-8 minuter så mattades man av rejält och de extra skären som varit skillnaden i segermatcherna uteblir.

Vi får hoppas att det rullar in en eller två puckar i andra nu så det skapas lite andrum. Tabellmässigt är det ju faktiskt toppen mot botten, men det syns inte,

Visst det är ingen toppperiod men det var ingen dålig period. Modo spelar ett aggresivt spel och forcheckar hårt. Det är lite ställningskrig mellan lagen. Inte vart några heta chanser för nått utav lagen. Om HV pressar upp sitt checkande spel lite mer så tar vi detta

Fiala bra :smiley:

läckert…

Så jävla värd Törngren!!!

Jag tycker det är lite synd att Christensen inte bryter in i slottet från sin point-position i PP oftare. Han besitter ett fint handledsskott som han hade kunnat utnyttja oftare!

Pilå gör comebak…

Så djävla Gött med turliga mål :smiley: