Omgång 24: HV71 - Djurgården

[size=200]HV71 - Djurgården [/size]


[size=150]HV71 vill minska avståndet till toppduon[/size]
Publicerad: 2014-11-24 15:42 shl.se/shl-arena/38996/pregame/

HV71 bröt på lördagen en riktigt tung svit med sex raka nederlag. Segern efter straffar var riktigt välkommen för jönköpingslaget som lyckades knipa bonuspoängen efter 4-3 seger efter straffläggning mot Leksands IF.

Erik Christensen stod för ett mål och satte även det avgörande straffslaget och fick titulera sig matchhjälte. Övriga målskyttar var Ted Brithén och Mattias Karlsson.

Innan den dystra sviten på sex raka nederlag hade HV71 åtta raka segrar och toppade under en tid SHL-tabellen. Trots att det gått lite tyngre en tid ligger laget fortfarande kvar på en tredjeplats i tabellen och har fem poäng upp till tvåan Skellefteå AIK och åtta poäng till serieledande Frölunda HC.

Noterbart för HV71 är att jönköpingslaget inte tagit tre poäng sedan den 25 oktober. Visst vore det väl passande om det kom tre friska poäng exakt en månad sedan den senaste trepoängaren?


Erik Christensen avgjorde matchen mot LIF på straff och Lawrence Pilut är avstängd 2 matcher för skallning.

[size=125]Djurgården imponerar i SHL[/size]
Djurgården Hockey har, om man ska tro på förhandstipsen, varit en glad överraskning i SHL. Trots att de är nykomlingar så ligger stockholmarna på femte plats i tabellen efter 23 omgångar.

På Djurgårdens 14 senaste matcher har laget endast blivit nollade i poängkolumnen vid tre tillfällen. Under den tiden har det även blivit åtta segrar för Djurgården som i och med den fina inledningen på säsongen ligger på en stark femte plats i SHL-tabellen.

Senast blev det dock förlust för Djurgården som kom till korta i Scandinavium efter att Frölunda lyckats knyta till sig bonuspoängen efter straffläggning. Slutresultatet skrevs till 5-4 till hemmalaget. Målskyttar i Djurgården var Joakim Eriksson, Henrik Eriksson, Markus Ljungh och Robin Alvarez.

– Jag tycker att vi får vara nöjda, vi gör 2 och en halv period riktigt bra. Tyvärr slarvar vi och ger dem två mål, sa Hans Särkijärvi till DIF-TV i veckan.

[size=150]KOMIGEN NU HÅÅVEE BLÅÅ!![/size]

Känns som det är dags för HV att vinna en klar seger efter full tid. Bra jobb åt båda hållen i 60 minuter! Så tipset blir 4-1. :smiley:

Laine tillbax :smiley:

Nån som vet varför Ersberg inte är med?

Han är en av dem som är hemma och täljer på dalahästar ! :wink:

Fiala petad? Undra om han får spela ngt ikväll…

En jävla gåta att nilson går före Bengtsson. Fattar ingenting! !

Mycket märkligt att Sandberg går före Fiala. Sandberg är fortfarande väldigt ung och utvecklingsbar såklart men han har nu 68 SHL matcher med snåla 2 mål och 9 assist. Detta trots mycket speltid och en given plats i PP. Tycker det är dags att låna ut honom för att ge plats åt exempelvis Fiala en kväll som denna.

Jag fattar inte varför alla ska hacka på Sandberg! Fiala och Sandberg är två helt olika spelare. Filip gör det defensiva extremt bra, han gräver upp massvis med puckar i offensiv zon (även defensiva zon), känns som offensiven kommer få en genombrott snart och Filip verkar även vara en riktigt go människa med rätt inställning. Låt han utvecklas.
Helt ärligt skulle jag välja Filip före Fiala. Kevin gör inte mycket rätt just nu och har helt fel inställning.

Den där pucken från Christensen skott såg ut att vara inne på reprisen??!!

Snyggt :smiley: :smiley:

:smiley: :smiley:

Mkt snyggt mål av Nilson!

Så då blir det att hänga på apgårdens forum en liten stund :laughing:

HÄRLIGT MACKAN :smiley:

Länk? :wink:

Herregud…

Kort glädje :frowning:

Hur fan gick det till :question: :question:

Stabilt aggerat wesslau :imp: