Omgång 27: Växjö LH - HV71

[size=200]Växjö LH - HV71[/size]


[size=150]Vida Arena bjuder på smålandsderby som osar av prestige[/size]
Publicerad: 2014-12-03 13:58 shl.se/shl-arena/39013/pregame/

Omgång 27 av SHL 2014/2015 inleds med fem matcher på torsdag där en av dessa är smålandsderbyt mellan Växjö Lakers och HV71 i Vida Arena. Lagen har drabbat samman två gånger tidigare under säsongen där Växjö Lakers vann det första mötet i den första omgången med 2-0 på hemmaplan. Returmötet ägde rum i omgång 12 där HV71 fick revansch i den målrika matchen som slutade 6-3 i Kinnarps Arena.

[size=125]Succédebut för Karalahti[/size]
Backen Jere Karalahti fick en flygande start i HV71 när han spelade 26:46 i den första matchen mot Frölunda och svarade för assist till samtliga tre mål i segern som skrevs till 3-1.

– Det var som väntat att han spelade fysiskt, var kall med pucken och han är en klassback som spelade många minuter för oss direkt. Han tacklar hårt, men han tacklar schysst så jag är självklart väldigt nöjd med honom, kommenterade HV71:s huvudtränare Andreas Johansson på presskonferensen efter den senaste matchen.


Andreas Johansson var väldigt nöjd med Jere Karalahti i matchen mot Frölunda.

[size=125]“Vi har inte haft de riktiga topparna i vårt spel”[/size]
Växjö Lakers kommer senast från förlust i matchen mot Skellefteå AIK och kommer till spel med förlust i de tre senaste matcherna. Motståndarna HV71 kommer till spel med fyra raka vinster, men huvudtränare Sam Hallam lägger ingen större vikt vid aktuella sviter:

– Det går ju trender fram och tillbaka, innan dess var de inne i en förlustsvit. Jag tror det är viktigt för oss att vi håller fast vid vår spelmodell och litar på den, men ändå försöka höja tempot i egentligen alla delar av spelet med puck, säger Hallam till klubbens hemsida och fortsätter genom att analysera säsongen så här långt:

– Jag tycker första halvan för oss har innehållit en okej grundnivå men vi har inte haft de där riktiga topparna i vårt spel. Det hoppas jag dock att vi har lagt en bra grund för att kunna ha lite längre sådana perioder i andra halvan av SHL.

Pucken släpps 19:00 när det tredje derbyt i Småland går av stapeln i Vida Arena. Räkna med en fullsatt arena, folkfest och en fartfylld match mellan två rivaler.

[size=150]HV71 BÄST I SMÅLAND!![/size]

Dax att visa vilket lag som är BÄST i Småland :exclamation:

På plats i Vida Arena idag med tröja, mössa och halsduk :wink: Född här och är i fiendeland varje vardag så en vinst mot Lakers slår det mesta.
Dock har jag bara sett en vinst live och det var det första derbyt i Växjö, resten mest skitmatcher, har inget vidare flyt och oftast är det riktigt tråkiga matcher med.

Tror tyvärr det blir likadant idag men fan va gött det skulle vara med vinst! Ses på ena kortsidan :wink:

Har sett en live match nere i Växjö, då de var nykomlingar och der var då Mats Trygg sköt självmål och vi förlorade, hoppas du Maidensoldier ger bättre tur ikväll :wink:

Tackar :smiley: Var också på den matchen…alltså sånt händer och det var ett jävla oflyt men att just vi måste åka på det mot dem…

Björn Oldeen ‏@BjornOldeen 37 sför 37 sekunder sedan
HV71 lämnar Kevin Fiala hemma i Jönköping pga disciplinära skäl. Tror på riktigt att Nashville är riktigt nöjda med AJ’s uppfostring!!

Skönt att AJ äntligen sätter ner foten, han har lirat alldeles för nonchalant på slutet med dribblingar i egen zon osv. Hoppas han tar detta på rätt sätt och kommer stärkt ur det.

Fan Ersberg borta igen… Hoppas han kommer tillbax snart. Han är viktig för konkurrensen…

Han är på is och tränar så förmodligen nästa vecka som tidigast.

Fiala var på krogen i helgen, det kanske kan ha något med de disciplinära skälen att göra också?

Fiala petad. Helt rätt. Han har gått på myten om sig själv med “crash and burn” som följd. Beter sig som en riktig diva och grinolle. Han kommer att behöva växa upp både mycket och snabbt om han ska kunna ens utmana om en plats i NHL nästa säsong.

Känslan är nästan att han är påväg bakåt i utvecklingen och gillar skarpt AJs hantering av ärendet.

Matchen vinner HV. Karalahti gör 3 mål!

Hur fan kan det INTE bli mål 3XRamträffar :wink:

3 ramträffar av hv. Hvdominans. Måste göra mål också!

Jäklar vilket spel :open_mouth: I like this!

Wesslau har tvål i plocken ikväll. Oroande…

herregud wesslau

Herregud vad dåligt Powerplay!

3 ramträffar och ett misslyckat 5-3 PP. Det vinner vi inga bortamatcher på.

Kämpa HV!

rätt så dåligt PP :confused:

Verkar som Fiala har varit sen till möten och träningar, riktigt tråkigt isf, dålig stil.

Ska man hitta nånting negativt med Karalahti så känns det som att han drar ner tempot väldigt mycket i PP. Annars grym.

Riktigt uselt PP inget tempo och ingen visste riktigt vad de skulle göra. Hur svårt kan de va och få till ett pass i sidled och direktskott. Lär väl domaren kompensera nu i andra suck!