Omgång 31: Växjö Lakers - HV71


OMGÅNG 31 2013-12-10 19:00

[url]http://shl.se/shl-arena/38650/pregame/[/url]

Tre smålandsderbyn har spelats och alla tre har slutat på samma sätt. Seger för HV71 och förlust för Växjö Lakers. Nu stundar lagens fjärde möte för säsongen och i Vida Arena vill Växjö inget annat än att bryta förlusttrenden mot rivalerna.

Läget i Växjö Lakers: Växjö fick sig en rejäl knäpp i det senaste derbyt. Man var med spelmässigt hela tiden och stundtals styrde man händelserna ute på isen, men likväl när slutsignalen gick så stod man där som förlorare. Och det med hela 1-6. Nu lär Lakers var sugna på att få ut en gruvlig revansch på HV71.

Och man borde ha gott gry i laget. I helgen så gjorde man nämligen i det närmaste prickfri insats på bortaplan mot Luleå och vann med 1-0. Ryan Lasch blev matchens enda målskytt men hjälten kanske ändå var målvakten Mattias Modig som hoppade in i den andra perioden och spikade igen kassen.

Och på tal om målvakter. Teemu Lassila heter SHL:s senaste nyförvärv och han tillhör nu Växjö för resten av säsongen. Om Lassila är spelklar och om han får vakta målet mot HV71 är ännu oklart.

Skadelista:
Colby Armstrong
Malte Strömwall
Jani Lajunen (Osäker till spel)

Utlånade:
Gustaf Hjalmarsson (Björklöven)

Läget i HV71: HV71 har god derbystatistik men den senaste matchen vill man nog helst glömma. Då blev det nämligen en nolla i poängkolumnen efter att man föll mot Leksand med 2-3. Faktum är att det var HV71:s tredje raka förlust mot just Leksand.

Mot Växjö har man dock som sagt bättre statistik och där jagar man nu den fjärde raka segern.

Kanske är det Ted Brithén i HV71 som ska leda laget framåt? Efter en något trög start poängmässigt i SHL har nyförvärvet från Rögle verkligen kommit igång på sistone och finns nu med i poängprotokollet efter var och varannan match. Senast mot Växjö stod Brithén som exempel för ett mål och två assist.

Ökas den skörden på i Vida Arena under tisdagskvällen och ger HV71 den fjärde raka derbyseaste mötet mellan laget blev det hela 6-1.
Backen Jesper Williamsson missar matchen, medan det finns frågetecken för Elias Fälth. Johan Johnsson är på nytt utlånad till Troja-Ljungby. Johan Davidsson och Mattias Karlsson är långtidsskadade.

Skadelista:
Johan Davidsson (långtidsskadad)
Mattias Karlsson (Långtidsskadad)
Jesper Williamsson (Skadat finger)
Elias Fälth (Ryggskott)

Utlånad:
Johan Johnsson (Troja-Ljungby)

Laguppställning:

Växjö Lakers:
Målvakter:
33. Modig, Mattias
35. Lassila, Teemu

1:a femman:
5. Welch, Noah
21. Murphy, Cory

 1. Kallio, Tomi
 2. Rasmussen, Dennis
 3. Rakhshani, Rhett

2:a femman
50. Erixon, Sebastian
4. Lundgren, Niclas

 1. Lasch, Ryan
 2. Rosén, Robert
 3. Reddox, Liam

3:e femman
2. Berglund, Kristofer
8. Varakas, Ville

 1. Gråhns, Stefan
 2. Johansson, Alexander
 3. Johansson, Mikael

4:e femman
11. Augustin, Jeremias
53. Larsson, Eddie

 1. Markusson, Johan
 2. Josefsson, Erik
 3. Åslin, David

HV71:

Målvakter:
32. Wesslau, Gustaf
37. Gunnarsson, Jonas

1:a femman:
11. Salmela, Anssi
41. Campoli, Chris

 1. Carlsson, Patrik
 2. Karlsson, William
 3. Rajala, Toni

2:a femman:
6. Fantenberg, Oscar
22. Petrasek, David

 1. Jämtin, Andreas
 2. Christensen, Erik
 3. Brithén, Ted

3:e femman:
29. Sterling, Brett
26. Holzapfel, Riley
4. Nilson, Marcus

 1. Johansson, Stefan
 2. Pilut, Lawrence

4:e femman:
23. Strandberg, Sebastian
28. Bengtsson, Anton
79. Lindström, Johan

Extraspelare:
9. Krog, Jason
18. Eidstedt, Axel

Salmela, Campoli, Fanten, Fälth, Petrasek och Johansson lirar har jag hört. Pilut borde bli 7:e.

Edit: Nu när Johan Johnsson återigen är utlånad till Troja borde det innebära att Krog blir 13:e fw. Men inte helt säker där.

Om inte HV tar poäng idag så blir det nog hårda bud att hålla sig över strecket innan juluppehållet kommer. Särskilt med tanke på att de kommande 2 matcherna är FHC hemma och LHF borta. Inga lätta matcher.

Jag hoppas att HV vinner, men tror tyvärr inte det. HV spelar inte som ett lag, vilket var synnerligen tydligt senast när man mötte ett lag som gjorde det. Leksand gav HV en lektion i lagspel - jag hoppas att de lärde sig något av det!

Nu börjar även haussen som de nya spelarna förde med sig lägga sig igen eftersom de andra lagen har läst in HV - plocka bort vår förstafemma, så finns det inte mycket kvar.

Chansen att ta poäng idag ligger i att spela som Leksand. Som ett lag över hela banan. HV har gjort detta styckevis och delt under säsongen, men bara vid ett fåtal gånger i en hel match och aldrig i två matcher i följd.

Växjö har även hämnd att utkräva. De hade ett kraftigt spelövertag i stora delar av matchen senast lagen möttes, men blev trots det målmässigt utklassade med 1-6. Detta tror jag inte kommer att hända igen.

Även om känslan är dålig så har det varit då som HV, oförutsägbara som dom är i år, har spelat bra och vunnit. Vi får hoppas att det blir så idag!

Kom igen, HV!

Ja, vilket alla, spelare, ledare, fans och mostrar i Bratislava känner till och detta leder till den mass-psykos vi just nu bevittnar.
Spelarna krampar, ledarna virrar runt och fansen letar fel och skapar magiska piller av alla möjliga slag.

Jag hoppas att vi kan reda ut stormen så det blir lite lugn å ro. Ett steg på vägen är att spöa Lökars idag. Jag hoppas att faktumet att vi vunnit tre raka denna sässong ger dem det lugn som behövs för att vinna i jämna matcher (vilket jag tror det kommer bli).

Jag vill se Krog släppas in i ett par PP’s för att kanske knipa ett par assist-poäng och få igång självförtroendet.
Alla gnäller på Mackan, men jag tycker han är på väg ur sin svacka. Han kämpar bra, kanske kan han komma igång så sakteliga. Lyssnar man på många av de äldre spelarna i ligan så brukar de vittna om att det tar “en halv sässong” innan de får upp farten. Nu är vi där, full fart Mackan!!!

vinst, självklart, men kanske inte så övertygande. Jag är nöjd med det.

Några enkla punkter :

 • Komma med fart genom mittzon i anfallen (ta burskydd och byt klart om så behövs för att få till ett organiserat anfall)
 • Måste skymma motståndarmålvakten MYCKET mer än förra matchen (då det bara hände sista minuterna)
 • Lägg ut pucken enkelt över blå om ni hamnar under press i egen zon, dräll inte och tappa den (speciellt inte mot motståndarnas bättre femmor)
 • I försvarzon så ska inte alla titta på pucken och tjurrusa åt det hållet, ( om det finns fyra medspelare där redan så kan det vara ett tecken på att det just nu står två motståndare ensamma med Wesslau för att raka in pucken … :slight_smile:
 • håll koll runt eget mål
 • inte ta onödiga utvisningar

Axel Eidstedt gör A-lagsdebut, 102kg junior - spännande!

Jason Krog åker med ner och är uppsatt som reserv.
Övrigt är det några omkastningar och Liket lirar :slight_smile:

Håller tummarna för att HV spelar hockey i 60 minuter och ger allt. Kämpa!

Nyfiken på vad planen är för Krog, antingen får man ju sparka han nu eller så måste man låta han spela så han kommer igång inför slutspelet

Hoppas dom kämpar HELA matchen idag, gör dom det är jag glad oavsett resultat

Riktigt förväntansfull inför kvällens drabbning.
Ska bli riktigt roligt att se Axel Eidstedt i A-lagströjan, äntligen.
En personlig favorit som har dominerat det fysiska spelet i J20 de två senaste säsongerna. En framtida storback, förhoppningsvis i HV-tröjan. Även riktigt exalterad över The Return of the King, The One and Only, JASON KROG! :smiley:

man får fan inte kallas junior om man väger 102 pannor. Det är hår på ryggen på en sån kille.

Eidstedt är alltså uppsatt som reservback ikväll, eller vad är tanken?

För Salmela, Campoli, Petrasek, Fälth, Johansson är de sex första och Pilut är sjunde?

Alltid lika roligt att få se HVs juniorer ta sina första skridskoskär i en A-lagsmatch!

Vart hittar ni laguppställningarna för respektive lag? Så jag kan lägga in det i första inlägget.

Denna säsongen har han tyvärr haft ganska stora likheter med den svenska kungen. Värdelös och dyr i drift.

Stämmer. Axel är uppsatt som sjundeback. Får förhoppningsvis iafl ett par byten ikväll.

Vad som inte syns på EP är att han i år varit utlånad till jumbon i ettan, Nittorp och fått seniorrutin. Där kom han ifrån med fina lovord efter sina 4 matcher och 2 mål. Dock -7 i plusminusstatistiken. Men han är knappast en junior som kommer falla igenom på grund av att börja möta män.

:laughing:

Isåfall är Pilut med på 6 backar eftersom Fälth inte är med ikväll.

Kanske…?
Salmela - Campoli
Fantenberg - Pilut
Petrasek - Johansson
Eidstedt

Precis. Har sett Axel väldigt mycket i J20 både denna och förra säsongen och han är väldigt “mogen” för sin ålder.
Var en ren fröjd att se han och Oscar Engsund förra säsongen. Axel är riktigt bra kring det egna målet och boxar/håller undan motståndarna på ett alldeles ypperligt sätt…något som vi saknat lite de senaste säsongerna i a-laget.
Han brukar även få rikligt med speltid av Anders i BP. Har sett Axel spela hela underlägen, dvs två minuter. Får även ibland chansen i PP där han då oftast står framför mål och gör livet surt för målvakten :slight_smile:

[size=120]Keskinen:[/size] 11-41, 6-22 och 73-20 blir det troligen.
Dvs, Campoli/Salmela, Fantenberg/Petrasek och Johansson/Pilut.

Oj då. Marcus Vinnerborg och Christer Lärking dömer HVs match i kväll igen. Surt för Jämtin. Dom som tillsätter domare tar alltså ingen hänsyn till “infekterade relationer”.

StoNie: angående laguppställning är det snabbast och bäst att kolla swehockey.se