Omgång 36: HV71 - Färjestad

[size=200]HV71 - Färjestad BK[/size]


[size=150]Sviten bröts och nu vill HV71 tillbaka till tre poäng[/size]
Publicerad: 2015-01-07 16:12 shl.se/shl-arena/39071/pregame/

HV71 och Färjestad möttes senast den 11 december i omgång 29 där Färjestad gick segrande ur striden med 4-2 på sin hemmaplan. Efter det radade HV71 upp fem raka fullpoängare och klättrade upp till en andraplats i tabellen.

Den segerraden tog dock slut under tisdagen i rivalmötet med Linköping och det blev förlust med 2-5.

Anton Bengtsson gick av isen mållös i Linköping men har annars visat fina takter den senaste tiden. Trots sparsamt med istid har han gjort fem mål på de sex senaste matcherna efter att innan dess ha gjort två mål på 26 matcher.


Formstarka Anton Bengtsson fick spela extra mkt mot LHC.Kevin Fiala
är åter i träning på fredag.

[size=125]Ovan målskytt ser fram emot ny match[/size]
Färjestad hade ledningen med 2-0 hemma mot serieledarna Skellefteå på tisdagen men fick ändå se sig besegrade med 2-3 till slut.

– Det är spelet med puck som dödar oss idag. Vi ger bort två mål och mot ett sådant skickligt lag straffar det sig, sa Färjestads tränare Tommy Samuelsson till C More efter matchen.

Trots att en spelare som Anton Grundel gjorde mål, hans första för säsongen, och ett spelövertag stora delar av matchen kunde inte karlstadlaget stå emot. Chanser skapades en hel del men effektiviteten lyste med sin frånvaro, något som varit fallet vid flera tillfällen den här säsongen. Målskytten Grundel var trots målet inte speciellt glad efter matchen:

– Det är klart att det är roligt att stänka dit den första, jag har ju haft mina chanser. Att då få se att den gick stolpe-in var ju fantastiskt skönt, men det är inte mycket värt när vi inte vinner, sa han till klubbens hemsida.

Grundel har de två senaste säsongerna stannat på just ett mål per säsong och hans kvaliteter sitter inte främst i det offensiva spelet.

  • Det gäller att ta med sig det bra och även kolla på det som är mindre bra för att lära oss, det kan man analysera här någon timme innan man somnar. När vi vaknar i morgon bitti så ska det vara ur och vi ska börja blicka mot torsdag och HV71 borta. Det ska bli en jäkla rolig match, säger Grundel.

[size=125]Mest effektiva mot minst effektiva [/size]
De tre tidigare mötena den här säsongen har, utöver redan nämnda segern för Färjestad senast, slutat med ytterligare en seger för värmlänningarna och en för HV71.

En titt på lagens skotteffektivitet gör gällande att den är ligans mest effektiva lag som möter det minst effektiva. HV71 har 99 mål på 953 skott för en effektivitet på 10,39 procent och en förstaplats. Motsvarande siffror för Färjestad är 79 mål på 1002 skott och 7,88 procent och det räcker inte längre än till en sistaplats.

[size=150]FORZA HÅÅVEE 71!![/size]

Är idag på plats för å titta på matchen.
Har världens bästa fru, fick Hv match och 3-rätters middag på Ceasar ikväll i julklapp!
Dags att mosa Fbk och visa vem som bestämmer!

Revanch!!! Tror på seger ikväll men vill framförallt se ett HV ikväll där samtliga kedjor jobbar stenhårt och vill vinna till varje pris. Tagga!

Petrasek petad eller skadad igen? = /
Skulle vara bra om han kunde komma igång någorlunda innan slutsepel.

Tror faktiskt inte han kommer komma igång överhuvudtaget nå mer. Han är slut i min bok, tyvärr. Hänger inte med alls i tempot och tar mycket onödiga utv pga det.

Tror tyvärr du har rätt. Känns som att Pettan borde lagt av redan inför förra säsongen. Men man hoppas ju ändå att han gör en stark slutspurt nu och höjer sig ordentligt så han blir medioker i alla fall.

Ridderwall tillbaka i förstakedjan, Emil Johansson som sjunde back… helt okej femmor, inga större förändringar.

När kommer Fiala tbax?

Någon som vet var Nilson håller hus?

Han började ju träna med laget idag elr om det var igår. Spelar säkert nästa match som dock inte är förrän den 16e…Hv har ju 8 dagars vila efter denna match tråkigt nog.

2:a femman kommer nog fungera bättre med Melin istället för Ridddarn.
Får hoppas Riddarn hittar kemi med Brithen

Som jag förstod det ska han träna med laget imorgon fredag. Märkligt med tanke på att Modo har med sina tre juniorer redan i dagens match.

Ok, tack. Vranja spelade i förra omgången.

Jaaaa :smiley:

Baaaannnngggg…

JA!

Gott med ett snabbt ledningsmål! Kul att det var Karalahti som får spräcka nollan i dubbel bemärkelse! Snyggt förabete av Riddarn också.

Karalahti bombar in 1-0! Precis sådana mål jag vill se av honom. :smiley:

Karaslakti!!! Gött att han fick spräcka målnollan!

Fortsätt trumma ner Träskodansarna nu.

Bra ridderwall, Så ska du spela.

Karalahtis utvisning är väl inte mycket att säga om, men Rajala borde åkt för hakning på Campoli i samma sekvens.