Omgång 5: MODO Hockey - HV71

[size=200]MODO Hockey - HV71[/size]

[size=150]MODO vill hitta vinnarspåret[/size]
Publicerad: 2015-10-01 10:00 shl.se/shl-arena/39671/pregame/

Bara tre poäng skiljer lagen åt i tabellen, men förutsättningarna känns helt olika för kvällens lag, MODO Hockey och HV71. Det är för tidigt för att prata om en kris, men MODO tycks åtminstone tillfälligt ha tappat balansen. Efter lagets enda seger i år - hemma mot Karlskrona i omgång två - har laget förlorat dubbelmötet med Linköping. Matchen i Linköping på tisdagkvällen blottade flera svagheter hos ångermanlänningarna. Tränaren Larry Huras gick så långt att han på presskonferensen efter matchen framhöll andremålvakten (som inte spelade) som lagets bästa spelare. Det kan låta som en känga åt förstemålvakten Adam Reideborn, men var nog snarare riktat åt hela lagets defensiva spel, som bjöd in Linköping på chans efter chans.

[size=125]Besviken på äldre spelare[/size]
Att laget dessutom har stora problem offensivt vittnar skottstatistiken om. Efter fyra omgångar har laget ett snitt på under 20 skott på mål per match. På lagets två matcher mot Linköping har man avlossat blott 29 skott och gjort fyra mål. Det ger visserligen en bra utdelningsprocent, men har inte givit några poäng i tabellen där laget nu ligger sist.

Tränaren Larry Huras var framförallt missnöjd med hur de äldre spelarna agerade i tisdagsmatchen:

– Vi har några unga spelare i laget och man får räkna med att de gör misstag, men vad som verkligen gör mig besviken är när de äldre och rutinerade spelarna är långt ifrån den nivå de borde vara på, sa han efter matchen.

Den där nivån Huras efterlyser kunde dock skymtas i matchen mot Linköping, framförallt då laget spelade till sig 2-3-reduceringen efter ett riktigt fint spelupplägg från Oscar Hedman, Maxim Lapierre och Bobby Butler som gjorde målet från nära håll. Om laget kan finna trygghet i spelet så finns alla förutsättningar för laget att lyckas, men det gäller tränare Huras att finna en väg dit.

[size=125]Rotation i skadeläget[/size]
För HV71 är situationen annorlunda, laget har visserligen en förlust i bagaget från bortamatchen mot Brynäs i helgen, men spelet har ändå inte sett så illa ut. Laget är fortfarande hårt tyngt av skador, men lyckades ändå prestera bra senast och pressade Brynäs. Till matchen mot MODO får laget dessutom tillbaks fem spelare som tidigare funnits på skadelistan: Anton Bengtsson, Christoffer Törngren, Erik Christensen, Emil Johansson och Ryan O´Byrne. Däremot saknas Martin Thörnberg och när det gäller Teemu Laine är det ännu oklart om han kommer till spel eller inte.

Hittills i år har HV71 vunnit hemma och förlorat borta - om än kort så är det en trend, som omfattar fyra matcher. På tal om trender så har HV71:s Mattias Tedenby gjort poäng i tre matcher i rad, mål i de senaste två. Han ligger på fem poäng totalt, på femte plats i SHL:s poängliga.

[size=125]Spännande duell[/size]
En riktigt spännande duell i kvällens match blir att se HV71 spela numerärt överläge, laget är näst bäst av alla i SHL i den spelformen och gör mål på så gott som tredje utvisning. Samtidigt har MODO ännu inte släppt in något mål i numerärt underläge.

Dags att ta säsongens första bortavinst

Tycker statistiken i PP luras lite. HV är tvåa i PP ligan men PP spelet har sett allt annat än bra ut tycker jag.
Dock så är de ju målen som räknas som man får väl vara nöjd.

tuff match då hv alltid har haft de tufft borta mot modo. tur är att den där dansken som aldrig gör mål förrutom mot hv

Kul att Törngren är tillbaka! Hoppas han inte har tappat allt för mycket nu. Vi bör nog inte ha för höga förväntningar på honom ännu men jag känner på mig att han kommer vara jävligt spelsugen!

Christensen+Melle. Som upplagt för att Melle får hänga en kasse i PP ikväll.

Inte bara hv som har skadeproblem

nu kör vi över dem!

Fyfan. “Gamla Modo-sonen Simon Önerud”. :unamused:

lite konstiga linor…

hissmusik

bra stenlund

bra av 4 femman där men rörig match hittils

Obyrne anmäld te diciplin nämden?

vad händer???

finns det en regel iår som säger att alla HV-spelare skall få 2+X minuter i alla lägen? Kan man få en repris tack!

O’Byrne ut för en illegal check to the head. Behöver man ens satsa pengar på att det blir granskning och avstängning på den eller?

Garanterat 100% en anmälan. Han spelar ju i Hv!

ersberg :astonished: :open_mouth: :astonished: :open_mouth:

Såg ej vad som hände där, men ett annat tips är ju att bara skita i motståndarnas huvuden?

Fan vad dålig match :imp:

Tack vare Ersberg de fortfarande är 0-0 i matchen