Omgång 50: HV71 - Linköping HC

[size=200]HV71 - Linköping HC [/size]


[size=150]Återkommande Christensen och Brithén har lyft HV71[/size]
Publicerad: 2015-02-20 14:49 shl.se/shl-arena/39155/pregame/

Mardrömsveckan i mitten av februari med fyra raka nollpoängare är historia och HV71 går efter en rejäl uppryckning nu för tredje raka segern. Målskyttet har lossnat, försvarsspelet fungerar allt bättre och målvaktsspelet har höjt sig avsevärt. Det mesta handlar sannolikt om psykologi, om att vända negativa tankar till positiva och att få spelet att stämma. Det är i princip samma lag som HV71 nu ställer på isen, som under den tunga veckan. Ändå är resultatet vitt skilt.

Men nej, det där var ändå inte riktigt sant. HV har nämligen haft sina två främsta centrar borta på grund av skador och avstängningar, vilket givetvis har påverkat prestationen en hel del.

Duon Ted Brithén och Erik Christensen är dessutom lagets två främsta poängplockare i SHL. Brithén var borta i fyra matcher och Christensen i två, innan de båda återvände till laget för två matcher sedan. Resultatet därefter är som sagt två trepoängare, efter totalt tre mål och tre assist framåt för de två nyckelspelarna.

Håll ögonen på Brithén och Christensen även under lördagkvällen, men kanske framför allt nordamerikanen som har svarat för två mål och två assist i lagens fyra tidigare möten med just Linköping.


Erik Christensen och Ted Brithén är poängbäst i HV71.

[size=125]Räkna med transatlantisk duell[/size]
Fascinerande nog har motståndaren Linköping HC under den senaste veckan lyckats vända en motsvarande negativ trend till en positiv dito. Tre raka nollpoängare och ett läckande försvar förbyttes efter onsdagen till två raka trepoängare och förnyat självförtroende inför slutspurten av SHL.

En ingrediens som starkt har bidragit till de senaste segrarna är målvaktsspelet från unge Marcus Högberg, som exempelvis höll nollan hemma mot Örebro. Högberg klev fram i SM-slutspelet i fjol och verkar nu hitta formen även när den här säsongen närmar sig vårkanten.

Inför matchen tampas både HV71 och Linköping om att hålla sig kvar bland de sex främsta lagen i tabellen, och därmed gå direkt till kvartsfinal. Men, det är tätt lagen emellan, plus att kombattanter som Örebro och Färjestad riskerar att peta ner något av lagen under det översta strecket. Inte minst därför är lördagens poäng oerhört viktiga för det vinnande laget - och förvisso även för det förlorande laget, om det blir en poäng…

Sett till lagens inbördes möten i SHL den här säsongen noterar vi tre vinster för Linköping, varav en efter straffar, och en för HV71. Linköping jagar alltså fjärde segern nu.

I de tidigare mötena har inte mindre än fyra spelare i Linköping gjort två mål eller fler mot HV71: Jeff Taffe (3), Mattias Sjögren (2), Jacob Micflikier (2) och Broc Little (2). Just poängmaskinen Taffe har därtill svarat för fem assist och har därmed levererat åtta poäng på de fyra mötena. Imponerande!

Vi kan alltså räkna med en rejäl transatlantisk duell mellan Erik Christensen och Jeff Taffe i den kommande drabbningen. Heads up!

[size=150]HV71 ÄR DOM BÄSTA!![/size]

Imorgon blir det ståplats igen. :smiley:
Köpte biljetter idag så det kan nog finnas kvar fortfarande.
Stort tifo imorgon så kom i tid!

Forza Håve! Spöa Silverköping!

Som bag nämner så firar tifogruppen 10 år och samlas efter matchen i Big Ice Sportsbar.
Lär bli knöckafullt, som när man väntade vid dom gamla trädörrarna vid forna Rosenlundshallen.
Hängde ju i luften och då vart det tryck :slight_smile:

Om det är någon som vill ha en ståplatsbiljett så säg till. Har en över då jag själv inte kan gå då jag blivit sjuk.
Kan maila den till någon som vill gå helt gratis!

Det var tider det! :smiley:
Det var tryck redan utanför, både ramsor och bokstavligen blev man upptryckt mot dörrarna.

Melin sjuk/skadad/petat o ersätts me Stenlund. Hoppas Stenlund visar lite mer än va han gjort hittils, han har sätt lite anonym ut Ahl har tagit för sig lite mer. Nu tar vi 3 nya poäng

NEEEEEEEEEEEEEEJ Chipsarto skall vara med å bajsa med munnen i tv :cry:

Tur att man är på plats då. :wink:

Galet vackert tifo.

fy fan, chips-arto i rutan istället för tifot… tifot ser ju grymt ut. det lilla man ser

Ny 6-poängsmatch idag mot LHC. Ska man ha en realistisk chans att ta den där 4:e-platsen är vinst idag nästan ett krav.

Jag tror HV tar det här, baserat på de senaste matchernas insatser. HV är ju, när dom spelar bra, minst lika bra som lagen som just nu ligger på plats 2-5.

Kom igen, HV!

roger melin äger tönten med micken i tv, det va kul att höra. jag gillar inte roger melin speciellt mkt, men det gjorde han bra.

bra av Laine å tedenfart där

dunka till den i PP nu!

för fan kolan, två !!! inidanare i samma byte i PP?

Där ska det vara mål Jämtin… :frowning:

helvete jämtin är iiiiiskall.

Jävlar vilken bra match! sluta gnäll!

YYYYYYYYYYYEEEEESSSSSSS :smiley: :smiley:
MALTE :smiley:

JAAAAAAAAA

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

MALTE