Omgång 52: HV71 - Luleå HF

Näst sista omgången och vi kan nu börja summera och analysera.

HV71 kan som sämst sluta på en 5:e plats i tabellen. Skönt oavsett att veta att man kom före Skellefteå även om vi kan komma att hamna på samma poäng, dock skiljer det +40 till vår fördel i gjorda mål. Värt att poängtera är att Skellefteå AIK har vunnit serien de senaste 4 åren, ett styrkebesked som nu är över.

Linköping vann senast som befarat över Brynäs med tydliga 3-0 och klättrade där också om HV71 i tabellen.
HV71 hade chansen att fightas om 1:a placeringen men föll mot ett för dagen mycket vassare Färjestad, där HV71 inte alls kom upp i den nivå de visat de senaste matcherna. Att det endast blev 1-0 för Karlstadsgänget är i underkant då det kunde runnit i väg mycket mer, med alla deras chanser.

På tisdag ställs vi mot Luleå i näst sista matchen och på torsdag är det dags för Färjestad igen. Båda avslutande matcherna är på hemmaplan. Viktigt att vinna båda dessa matcher och studsa tillbaka för att få en skön känsla i gruppen inför det som komma skall.

Skadeläget i gruppen är som tidigare förutom att Dylan Reese gör comeback och Persson utgår efter smällen som han fick i ansiktet och på hakan i senaste matchen.

Söderström vaktar kassen och hur Johan formerar resten av laget kan ni se nedanför. Cmore Live och Cmore Live HD med sändningsstart klockan 18.55 är det som gäller för er som ej kan vara på plats i KA.

Lineup:

Efter att ha sett dagens träning, som för övrigt genomfördes i oerhört högt tempo och med hög kvalitet, kommer laget mot Luleå att bli som följer, tror jag. Om nu ingen blir sjuk vill säga.

Linus Söderström vaktar målet. Backparen blir

Kristoffer Berglund, Adam Almquist
Mikko Lehtonen, Erik Brännström
Lawrence Pilut, Andreas Borgman
Dylan Reese blir sjunde back.

Kedjorna idag

Martin Thörnberg, David Ullström, Simon Önerud
Mattias Tedenby, Lias Andersson, Filip Sandberg
Oscar Sundh, Ted Brithén, Pär Arlbrandt
Erik Andersson, Chris Abbott, Kevin Stenlund

Erik Christensen saknades idag och han hade under 10 min speltid mot Färjestad, så nåt verkar inte va ok med Erik, tyvärr.

Tack för rapporten. Trist angående Christensen. En skadefri Eric skulle verkligen behövas till kommande slutspel. Kanske därför han är borta pga skavank som behöver läka?

Otroligt tråkigt med Christensen, nått vart fel med han sen årsskiftet typ. Hans ryggskada tillbaka? Han beter sig lite som förra säsongen. Otroligt tråkigt men annars ser det riktigt spännande ut. Om vi får igång Reese och ullström då jäklar

Härligt med Reese tillbaka, hoppas hans rygg håller för han kommer bli viktigt i PP under slutspelet, högerfattad som han är och bra på att få igenom skotten.
Bra bredd på backsidan nu (även med Persson borta)

Nu gäller det också att Önerud kan få liv i både Ullström och Thörnberg (som mest åkt runt på isen som yra höns) de senaste matcherna. Thörnberg är kallare än isglass för tillfället. Hoppas nu som sagt att Önerud kan sprida lite glädje om hur det är att spela hockey. Lyckas han med det så ska vi nog få fart på den kedjan med. I övrigt är det fortfarande 3:e kedjan med Teden, Lias och Filip som genomgående för hela säsongen vart lagets mest jämna och bästa kedja. De briljerar match efter match.

Och att Christensen saknas är tyvärr inget som kommer märkas på isen. Jag var en av de som tyckte man skulle brutit med honom redan förra säsongen då jag visst att hans skadeproblem inte skulle bli honom kvitt denna säsongen heller. Men ledningen ville annat och gav honom ett sista försök, men det gick inte. Att behålla Christensen ännu en säsong ser jag som otänkbart. Han har förmodligen gjort en av sina sista matcher i HV71.

Att Reese är tillbaka är glädjande, men vi ska inte ha allt för stora förhoppningar på honom ikväll. För det första så är han uppsatt som 7:e back och för den andra så har han inte spelat en match sen Jesus gick i kortbyxor, alltså väldigt längesen. Men han behöver denna och kommande match i benen för att hitta tajmingen och åkningen till slutspelet börjar, så han är viktig att få igång, helt klart.

Tror det blir en grinig och jämn batalj där det länge kommer stå 0-0. I slutet av 2:a perioden kommer det dock lossna och HV71 vinner matchen med 4-2 med sista målet i öppen kasse utav Lias Andersson.

1-0 till Luleå
Målskytt: Chris Abbott…

Närå. Tror och hoppas HV vinner. Men att Abbott går före Törngren är ungefär som om man hade valt Morten Ask framför Jespet Fast när det begav sig.

Vad har super-cap för hållhake på HV, egentligen?

Att reta upp dig :laughing: :laughing:

Om Christensen är petad så är de fan TJÄNSTEFEL!!

Håller med! Lindbom förtjänar fängelse för denna hädelse!!

Skadad enligt jp.

Söderström har lackat krukan. Är det nytt?

Inte att glömma, Saik möter Frölunda och Växjö möter Silverköping. Med lite tur så kan tabellen se än ljusare ut om dryga två timmar :smiley:
Var är Macce och Sir Ward? Vet att det är lillördag imorgon, men dags att vakna nu gubbs!? :wink: NU KÖR VI ÖVER LAPPJÄVLARNA :smiling_imp:

Missat det? Finns klipp på det :slight_smile: Riktigt snyggt och med Blue Bulls på sidan :slight_smile:

Här är jag… :wink: :slight_smile:

Borgman ger bort pucken två gånger i rad i egen zon helt utan anledning. Spela enkelt, Borgman!

Härligt!

Nu gäller det att få hål på Luleå…Hv snurrar bra men de där riktigt farliga lägena saknas

Jag tycker lägena finns, men avsluten är ju sjukt lama.

Som sagt, sjukt svaga avslut.

Ullström sabbade PP:et genom att tappa pucken när det ställer upp. Sen blev det aldrig nått mer ordnat i den spelformen då tiden rann iväg, riktigt slarvigt av Ullström. Annars en bra period från HV71 som äger allt som går att äga. Det enda som saknas är mål då.
Som vanligt slutar det väl med att det andra laget, i detta fallet Luleå får ett skitmål från ingenstans.

Puh, nej vi kan andas ut. 0-0 efter första perioden.

15-4 i skott till HV71