Omgång 54: Leksand - HV71

[size=200]Leksands IF - HV71[/size]


[size=150]Leksand letar formen inför kvalet[/size]
Publicerad: 2015-03-02 15:55 shl.se/shl-arena/39177/pregame/

Det var med tunga skär som Leksand lämnade isen i Tegera Arena under lördagen. Då hade segern mot Frölunda förvandlats till förlust. Frölunda kvitterade i matchen till 4-4 med endast fyra sekunder kvar och kunde sedan segra i straffläggningen.

Det gjorde att Leksands till synes klara seger och tre poäng förvandlades till förlust och en nolla i poängkolumnen. Det betydde också att chansen till att nå Play In var över och att man nu istället får rikta in sig på kvalspel för att behålla sin SHL-plats.

  • Ja, vad ska man säga, det är klart att det känns tungt, men nu har vi satt oss i det här läget och nu ska vi ta oss ur det också, sa forwarden David Åslin till klubbens hemsida efter förlusten mot Frölunda och fortsatte;

  • Jag tycker att vårt spel har sett mycket bättre ut nu de senaste matcherna, och kan vi bara köra på i samma stil kommer vi att börja vinna matcher också. Det känns som att det har grinat lite emot oss nu, och någon gång måste det vända.

Men innan Leksand kan rikta in sig på kvalspel så väntar två matcher i SHL. Två matcher där man kan slipa på formen inför det som komma skall. Närmast väntar HV71 på hemmais. Ett lag som har en topplacering att spela för, så Leksand lär få tufft motstånd. Dessutom är HV71 ett tufft motstånd för Leksand överlag denna säsong då samtliga fyra tidigare möten denna säsong slutat med HV-seger.

  • Nu ska vi bara köra på för fullt och förbereda oss på bästa sätt. Ta en match i taget och ge allt i alla lägen. Vi ska behålla det go som finns i laget och se till att göra det bästa av det här, avslutar David Åslin.


Fortsätter Wesslan att storspela?

[size=125]HV71 har blicken riktad uppåt[/size]
För Leksands motståndare HV71 är blicken riktad uppåt i tabellen istället för nedåt. Efter den tunga veckan i februari där storförlusterna radade upp sig efter varandra har HV71 nu hittat formen igen och man har radat upp segrar. Närmast kommer man från en imponerande 4-0 seger borta mot Luleå Hockey. Ännu en seger där huvudrollen togs av målvakten Gustaf Wesslau som bjöd på bländande målvaktsspel.

  • Det är mot slutet jag ska vara som bäst och jag vet att jag har en till växel att lägga i och det ska jag göra i slutspelet, har Wesslau tidigare deklarerat i C More.

Med två omgångar kvar har HV71 en hel del att spela för då de sex poängen som är kvar att fördela kan placera HV71 på en rad olika positioner i tabellen. Allt från tvåa bakom Skellefteå till sjua där man tvingas till Play In-spel för att ta sig till kvartsfinal.

Förvisso ska mycket till om man ska nå upp ända till andraplats, som det skiljer fem poäng till, eller om man ska halka ner ända till sjundeplatsen där man nu har sex poäng till godo på Färjestad, utan det mesta handlar om ifall HV71 ska nå en hemmaplansfördel i slutspelet. För att lyckas med det krävs det nog att man plockar tre poäng på besöket i Dalarna.

[size=150]KÄMPA HÅÅVEE!![/size]

Känns matematiskt klurigt att nå fjärdeplatsen eftersom att Örebro lär gå fullt.
Men 3 pinnar gör det åtminstone spännande inför sista omgången.

HV71:s läkare Jonas Kalman om skadade trion:
Björn Melin: Han är tillbaka i träning.
Erik Ersberg: Är spelklar.
Ted Brithén: Han har en skada, jag skulle tro att han missar de här två matcherna.

Axel Eidstedt, Sebastian Strandberg, Christoffer Törngren och Simon Karlsson långtidsskadade.

Viktigt att vinna ikväll så vi kan utmana om den viktiga 4:e platsen i sista omgången.

Spöa Skattmas IF nu och skicka tillbaka dom dit dom hör hemma.

Visst skulle det vara grymt med två raka trepoängare i grundseriens sista matcher och ett ännu bättre slutspelsläge än den sjätteplacering vi nu har så låt det vara målet - MEN se i vilket fall som helst till att åtminsone ta den enda ynka lilla poäng som GARANTERAR att det över huvud taget blir slutspel och gör det redan i kväll!!!

Kom igen HV - Nu jävlar kör vi!!! :slight_smile:

Oj vad tom arenan är i Leksand idag

LHC och ÖHK ligger under nu, viktigt att vinna detta.

Har Lp-skivan hakat upp sig med lalala låten i Tegera Arena?

Ser det lika illa ut idag igen?

Måste vara säsongens snabbaste period…HV är ju överlägsna i allt,nu gäller det att få in pucken!

Men fan vad dom låter :smiley:

Modo har 3-0 mot Örebro och Frölunda leder med 2-0 mot LHC. Nu är det bara vi som måste ta ledningen! :smiley:

Grym period, det enda som saknas är målen. Det ser ju ut som Leksand har lagt ner totalt, HV har ju pucken i anfall i minuter i sträck och byter femmor emellan haha.

Grymt ju! Hoppas vi vinner ikväll och resultaten står sig… Då har vi allt i egna händer inför Saik.

Jaaaaa vilket avslut av Stenlund

Lillpågen nätade Så snyggt SÅÅÅÅÅÅÅ :smiley:

:smiley: :smiley: :smiley:

Nu ser tabellen trevlig ut.

Jaaaaaaaa