Omgång 7: HV71 - Färjestad BK

[size=150]HV71 - Färjestad BK[/size]

Hemmamatch mot ärkerivalen FBK stundar för HV71.
HV71 som börjat säsongen dåligt behöver ännu en hemma
seger. Hoppas den kommer mot FBK.

[size=150]FORZA HV71!![/size]

En match mellan 2 topplag om man vänder på tabellen. Nu en match mellan 2 lag i kris. Nu är det upp till bevis för HV att visa att de vill och kan spela hockey. Såklart att Lias och Axel är saknade, men skinntofflorna har också flera tunga avbräck. Blir det ikväll som HV knyter näven och tuffar igång det blå maskineriet? Hoppas det!

Förstår mig inte på HV dom sista åren. Varje säsong sliter man sig i håret för att spelet ser dåligt ut och bra spelare underpresterar.

Kan det va så att “HV-hockeyn” är för svår och det vore bättre att satsa på att spela så enkelt som möjligt?

Kanske låter bitter och tråkig men jag tror inte laget har repat sig. Känslan säger att FBK vinner men några puckar. Hv har varken målvakt eller backar som talar emot ytterligare en förlust.

Inget tyder på vinst ikväll, därav det blir vinst? Hoppas på vinst men tror brakförlust. Fbk visade styrka sist trots tapp så vann de matchen. De har nog vänt sin dåliga start nu. Hv gräver fast sig i botten idag

Lite nya kedjeformationer i kväll!

Bergström, Fröberg, Sandin
Wedin, Önerud, Forsberg
Kokkonen, Sandberg, Sandberg
Nybeck, Wikström, Wennlund
Törngren el Olausson, beroende på Törngrens staus.

Helt ok ändringar enligt mig, även om fjärde kan synas lite tunn. Kokkonen var inte riktigt bra som center så bättre med Önerud även om det inte är optimalt. För övrigt… Jonathan Wikström är en jäkel på att teka. 83 % vinst mot Skellefteå.

Kul med en ungdomskedja. Det brukar ofta falla väl ut med en massa fart och energi.

Hv-hockeyn övergavs för länge sedan, nu är det dump and chase och corsiskott på oskymd målvakt som gäller. Något som knappast gagnar tekniskt bra spelare, därav underpresterande toppspelare…

För övrigt: Enormt viktig match. Ingen bra känsla tyvärr…

Sexpoängsmatch på hemmaplan mot ett annat bottenlag i ett för klubben allvarligt och krisbetonat läge… ”The odds are stacked against us!” När vann HV en sån match senast, liksom?

Bra att man ändrar i kedjorna. Hoppas det får fart på laget.

Skulle också gärna vilja se att man låter de som visar vilja få mer istid. Finns ingen anledning att ge speltid till alilbispelare som Sandbergx2, Bergström, m.fl.

Tror f ö att resultatet hittills beror på att det är något fundamentalt fel i HV och att det har med förtroende på flera olika sätt att göra. Truppen man har ska inte ligga i botten av tabellen. Kanske inte i toppen, men definitivt inte i botten.

Ingen Emil Johansson i truppen idag! Hoppas nu han använder detta som tändvätska och inte gräver ner sig!
Synd att vi har så många centrar borta, tufft för forwards att täcka upp. Framåt!

Ja, vinst idag är nog ett måst.

Har vi sagt några ggr nu men nu är det väl så verkligen också? Halka efter så fullständigt som en förlust skulle innebära håller inte…

HV71 - Färjestads BK 5-2
Johannes Kinnvall #28

men inte troligt, fbk offensiv kommer åka cirklar runt våra backar och andrae kommer garanterat passa fel i egen zon så fbk får 1-2 mål pga de

Hörde att HV var nominerade till årets fredspris…De har ju varken anfall eller försvar :sunglasses:

HV maxar ikväll och sätter ihop de bästa kedjorna utifrån förutsättningarna. Bra.

Om det räcker är en annan fråga, men gillar att tränarna ändå försöker.

Fast…anfall har man ju. Det lag som gjort näst flest mål, så man går nog miste om priset!

Bra att Kokkonen är flyttad tillbaka som ytterforward, var totalt vilsen i rollen som center så förhoppningsvis kan han tillföra laget något bra igen.

Ja…de var ju bara nominerade :wink:

Vi hittar säkert ngn väg o förlora ikväll också…

Man har väl inga större förhoppningar om vinst idag.
Men det kanske är det som behövs.

Hv känns otroligt styrda av ett system som absolut inte fungerar. De ser inte ut att ha roligt och det är absolut inte effektivt.
Ha ytterligare en tränare som brottar ner sig i statistik är för mig en gåta. Det har inte fungerat tidigare så och funkar inte nu.
Är detta något NHL jobbar med och att man tagit efter eller vad kommer Corsi ifrån?
Skulle det vara från NHL så kan man ju inte jämföra NHL med SHL då isen skiljer sig otroligt mycket i storlek.
Sen är ju skillsen ännu större skillnad.

Tror man måste gå tillbaka till en ishockey där vi står upp mycket tuffare vid egen blå och tvingar motståndarna dumpa ner puck för att den vara först på den och därefter ställa om med hela laget. Nu vet man att man gång på gång i offensiva zonen kommer jobbar utmed sargen och i sarghörnen. Ingen framför mål vid avslut och ingen som visar kampvilja. Ut och tacklas och ut med en jädra fart!

Tror tyvärr kräftgången fortsätter och ytterligare en kväll man kokar av ilska, bitterhet och sorg när man ser hur sitt lag har blivit raserat!
Men ändå sitter man här i soffan och på något sätt tror att det kommer vända match efter match!

Hoppas verkligen man kommer ut med knutna nävar och en jävla energi, det kommer krävas!