Omgång 7: HV71 - Rögle BK

[size=200]HV71 - Rögle BK[/size]


[size=150]Viktiga poäng på spel i Kinnarps Arena[/size]

Publicerad: 2015-10-08 10:00 shl.se/shl-arena/39685/pregame/

Även om tabellen är ung så kanske vi redan nu kan börja se vissa tendenser hos de olika lagen i SHL. En tendens vi redan nu kan urskilja ur de båda torsdagskombatanterna HV71 och Rögle är att det är två hemmastarka lag.

HV71 förlorade visserligen sin senaste hemmamatch, men de sex poäng som laget har spelat in har alla kommit på hemmaplan. Likadant är det för Rögle BK som också de har sex inspelade poäng - samtliga på hemmaplan.

Därmed kan man kanske konstatera att HV71 får bära favoritskapet i torsdagens match när dessa båda tabellgrannar drabbar samman. Det är nämligen nian mot tian som möts.

HV71 kommer närmast i SHL från en tung förlust i det så kallade E4-derbyt då smålänningarna i lördags föll med 1-2 på hemmais mot Linköping. Dock läktes delar av detta förlustsår ihop i tisdagens CHL-match då laget besegrade Trinec och därmed gick vidare i turneringen. Alltså kan vi nog räkna med att självförtroendet är relativt gott hos Jönköpingslaget när det nu är dags för spel i SHL igen.

[size=125]“Hoppades på mer poäng”[/size]

Gästande Rögle har fått en klart godkänd start på SHL. Som nykomling gäller det att vara med direkt och trots att poängskörden varit något skral så har Rögles matcher varit jämna där uddamålet ofta avgjort matcherna.

  • Jag hade hoppats på lite mer poäng men jag är inte orolig. Vi är nykomling och har tävlat mot alla lagen hittills. Vi växer så sakta in i kostymen. Det är gott mod i truppen och fortsätter vi så här så lossnar det, säger tränaren Anders Eldebrink till klubbens hemsida innan han fortsätter att berätta om att mötet med HV71 är inspirerande och att han vet om vad som gäller för att Rögle ska segra på bortplan;

  • Vi räknade till sju turnovers i lördags mot Brynäs i första perioden. Det blev bättre sen. Ibland kan det vara bättre att slå ut pucken via plexiglaset än försöka vara kreativ. Det gäller både backar och forwards, säger Anders Eldebrink.

[size=125]Williamsson tillbaka i Kinnarps[/size]

En spelare i Rögle att hålla lite extra koll på under torsdagen är backen Jesper Williamsson. Williamsson spelade ifjol i HV71 och är således för första gången tillbaka i sin gamla hemmaborg igen. Säkerligen ett lite extra känsligt möte för hans del, men han ser sig säkerligen gärna som matchvinnare mot sina forna lagkamrater.


Gör Erik Christensen första målet i kväll efter skadan, och en
före detta Rögle spelare som nu spelar i HV, Niklas Hansson.

I HV71 så finns det flera intressanta namn att hålla koll på. Bland annat Erik Christensen. Kanadensaren har haft en lite längre skadeperiod i inledningen av säsongen men är nu tillbaka på fullt allvar och nu väntar HV-publiken på hans första mål för säsongen. HV71 som behöver lite extra hjälp med målskyttet då man än så länge bara har sju olika målskyttar på de inledande sex SHL-matcherna.

[size=150]HEJA HÅÅVEE BLÅÅ!![/size]

Martin Thörnberg om kvällens match i en värsting BMW. Mycket bra märke :wink:
hv71.se/artikel/70339/

Otroligt viktig match ikväll att ta 3 poäng om man inte skall tappa alltför mycket mark

Äsch överskattade grejer de där, särskilt i8:an :wink: Duger kanske till att pendla i när man ska ut och feska :wink:

Undra om den där i8:an kan köra under vattnet med all den där hokuspokus teknologin :wink:

Mv: Fredrik Pettersson-Wentzel (Ersberg)
1:a Almquist, O´Byrne, Thörnberg, Christensen, Önerud
2:a Johansson, Hansson, Tedenby, Abbott, Laine
3:e Eidstedt, Cederholm, Sundh, Bengtsson, Sandberg
4:e Moverare, Andersson, Stenlund, Melin
Extra:Ahl

Vet inte men vore det inte ide att testa Sandberg me EC o thörna istället för Önerud?

Håller med. Händer inget i 1a och önerud fungerar inte riktigt där

Spännande o se Williamsson i andra backpar me Granak och mångas drömspelare Smotherman

Nja får inte de där PP tycket lite farliga skott men inte mer

Synd att Melin har nån form av skottourettes. Han skjuter direkt pucken är i närheten oavsett om det är bra läge eller inte. Ok att det är bra med skott men ibland kan det vara bra att ta det lugnt och titta upp med.

Bedrövligt PP f ö

0-1…,

Utspelade i 5 mot 5. Hemma mot Rögle.

Smaka på den.

jaha rögle tar över totalt efter deras 4min BP o tar rättvist ledningen då de hade lekstuga i HV:s zon de senaste minuterna

Sen kommer inte Hv ur egen zon ordentligt och då får man ett i baken…

Riktigt dåligt spel hittills

varför är Eldebrink arg för de får BP för de vet ju de kommer bli ofarligt ändå

Jaha du Lindbom… Nu har du en del att jobba med…

HV spelar ju fruktansvärt dåligt. Man har ingenting att komma med. 4min i PP och man skapar knappt en chans. RBK blir fulltaliga och tar över matchen - smack 0-1!

Förlust idag och det osar kris lång väg. Sen går drevet.

Liveoddsen ger att det är lägre odds på bortaseger än hemmaseger… :blush:

Dags o ringa AJ igen? :wink:

Min känsla var att det var offside när Tessier tog in pucken i zonen, men har inte sett nån bra bild på det. Tyckte bara dom hade en spelare i mitten som var längre in i zon än vad puckföraren var, men som sagt, inte sett nån bild på det.

För övrigt ser det ju rätt lamt ut får man säga.

Känns inte bra detta