Tråden om Anders Olsson

Tycker det är underbart att Anders Olsson får chansen i A-Laget. Nästan mer glad att se han i A-laget än Bendelin. Olsson är fart och fläkt till 100% Det han gjort med HV71 J-20 är sjukt bra. Hv71 J-20 har flera säsonger varit tippade “botten” men en då varit i toppen. Olsson är enormt duktig på att få ihop lag. Sen är hans sätt att spela hockey på klockrent, det är så vi alla vill att hockey ska spelas.

Spontant känner jag också att Olssons spel borde passa HV om man ser till vilka spelartyper man har.

Perfekt att låta Anders vara Ass. coach och fasa in honom i rollen som ev. head coach till nästa säsong eller säsongen därefter.
Han har tagit HVs J20 till helt nya nivåer och gjort dom till ett slagkraftigt lag år efter år trots sämre trupp på pappret.

Anders Olsson är en väldigt modern coach som ofta testar nya sett att coacha och tänker ofta utanför ramarna.
Vet t.ex. att han testade ett spelsystem för 2-3 år sedan där man körde på 5 stycken forwardspar och 3 centrar. Alltså forwards och centrar ingår inte i samma kedja. Sen ska forwards in och köra så det ryker i 30 sekunder innan man lämnar över till nästa. Detta leder till att man kan hålla ett otroligt högt tempo på sina forwards utan att trötta ut dom för mycket.

Som sagt, en väldigt modern coach som gärna testar idéer. Otroligt intressant namn för svensk hockey.

Jag tror det är lite tanken i HV-lägret att ha Bendelin som head coach för att köra in Olsson i lugn och ro och sedan hoppas på att han är tillräckligt duktig för att ta över laget till nästa säsong. Tror det här kan bli riktigt bra för HV71 med en riktigt meriterad tränare och en modern Anders Olsson som samverkar för att plocka ut bästa möjliga ur laget. Bendelin säger även att han gärna lyssnar på spelare vad dom tycker och tänker och det är precis det som skapar en bra stämning och sammanhållning i gruppen, då alla får känna sig delaktiga.

Innan denna säsong är över är jag övertygad om att vi kommer spela som ett lag.

Blev riktigt glad när nyheterna kom att Anders flyttas upp ett hack.
Behöver väl knappast ge han någon vidare introduktion. Sveriges bästa juniortränare de senaste säsonger, räcker nog så.
Gillar Anders starkt, både som person och tränare. Absolut en framtida HC i HV71 under många många år.
Läste precis en väldigt intressant artikel på Expressen där man intervjuade Torgny Bendelin.
[b]

En positiv eller rättare sagt två positiva saker med att Anders Olsson blir assisterande och hans koppling till J20 är att:

  1. han har föreningens bästa inblick i vilka spelare ur J20 som skulle kunna komma in och ersätta ickepresterande gubbar och

  2. den trygghet det innebär för de eventuella spelarna som kommer upp från J20 till A-laget att ha ett känt ansikte i assisterande tränaren som kan avdramatisera ett sådant steg.

Det finns flera fall där faktiskt juniorerna har varit de som lett ett lag ur kris, eller iaf presterat bättre än de etablerade spelarna i ett lag. Ta bara Baby-Hawks i MIF för ett antal år sedan, när de gjorde en storsatsning mot ES och misslyckades totalt. Då gav man ett antal juniorer chansen (tyvärr dock för MIFs del alldeles för sent) istället för mätta gubbar och dom var på vippen att ta sig till kvalserien. (Det var f ö då som Johan Björk kom till HV och Jonas Höglund fick sparken).

I och med att Anders nu finns i A-laget så ger det möjligheten för HV att i ett liknande läge ta in hungriga grabbar underifrån i ett tidigare skede.

Spännande med Olsson, helt rätt, få in ett nytänk och energi och verkar ha en riktigt bra personlighet, som sagt en framtida HC.

De du menar va när mif hade stor ekonomisk kris, ett av många tillfällen då Percy Nilsson sagt nej till fortsatta pengar men ändå gjort de. Annan spelare som lämna dom för dåvarande Elitserien va Marcus Paulsson till fbk.

“Han coachar HV nästa säsong - enligt Dahlén”
expressen.se/sport/hockey/sh … gt-dahlen/

Det låter väldigt vettigt det här men varför måste Uffe hålla på och raljera hit och dit om vad han hört på interna möten?

Olsson gör så mkt bra, tex spelar han inte Rajala i BP utan sparar honom och vad gör Rajala då? Jo han dominerar. Kommer för alltid tycka Uffe är HV71 sämsta tränare genom tiderna tillsammans med Randy Edmonds. Sen en kul sak att han låter 4e kedjan spela PP sista minuten. Tack gode Gud Olsson kom in.

hockeysverige.se/2014/04/01/ … t-avtryck/

Nobbar jobbet som Ass till Johansson, fortsätter som sportchef för J20.

Man får bara mer och mer respekt för Anders. Jag tror stenhårt på honom han kommer att gå långt! :slight_smile:

Nån som har ngn aning om varför Olsson inte blev tillfrågad som huvudtränare?

Kan ju va så enkelt att han ställde upp vid krisen för de just va kris och sen att han brinner för juniorhockey som han själv sagt. Är ju lite onödigt att fråga person om ett jobb som man vet verkligen brinner för helt annat sorts jobb typ.

Jag tror inte man vågar ge han chansen utan att ha utvärderat honom som assisterande i x säsonger först.

Men erfarane AJ vågar man satsa på? Märkligt att man har så svårt att tror på sina egna tränare och spelare, Hv är rekryterings sugna…rätt givet att man skulle kört på AO som huvudtränare

Han har ju i alla fall varit assisterande ett tag, med blandat resultat, HV:s lata scouting på enbart CV verkar fortsätta.

Vilken säsong Olsson har haft. Först bygger han upp grunden till det J20 lag som ska vinna guld (igen), för att sedan rädda kvar A-laget i högsta serien. Inte mer än rätt att han fick avsluta året med att lyfta en buckla.