Kvartsfinal 5: Linköping HC - HV71

[size=200]Linköping HC - HV71[/size]


[size=150]Tar Linköping kommandot mot HV71?[/size]
Publicerad: 2015-03-20 14:50

Det är helt jämnt i matchserien mellan Linköping och HV71. 2-2 i matcher efter att Linköping vunnit de senaste mötet i Kinnarps Arena med 4-2. Nu ska detta Linköping skrinna in på hemmais med en ny seger i sikte, då man vill ta kommandot i kvartsfinalserien.

Det har varit en rykande het kvartsfinalserie mellan Linköping och HV71 där det har smällt ordentlig i sargerna. Det har varit hårda dueller och heta ordväxlingar mellan lagen i alla fyra möten. Och resultatet i matchserien och resultaten i matcherna speglar också den jämnhet som finns mellan dessa båda.

2-2 i matcher där de tre första matcherna slutat 3-2 till segerlaget och där det senast blev 4-2 till Linköping efter at man satt den sista pucken i tom bur. Dessutom har man tagit sina två segrar på liknande sätt. En på hemmaplan och en på bortaplan. Och dessa två lag hade i SHL-tabellen, en poängs marginal mellan sig- Det är med andra ord, inte så konstigt att denna matchserie är så jämn som den nästan kan bli.

os Linköping så var det mer än bara segern att glädjas åt i den senaste matchen. Målvakten David Rautio var tillbaka i kassen igen och stod för en riktigt bra insats i målet, som skvallrar om att formen pekar uppåt hos norrbottningen. Något han själv också visade i intervjun med C More efter matchen.

  • Vi känner oss starka, så vi kommer jobba ner HV71 och gå vidare, det är så det känns, sa han.

Ett annat glädjeämne hos LHC är att Jeff Taffe har hittat in i poängprotokollen även i slutspelet. Taffe stod ju för en riktigt bra SHL-säsong med flera långa sviter med poäng i följd. Men i slutspelet hade det fram till den fjärde kvartsfinalen varit torrt. Kanske kan hans mål nu få igång hans produktion på allvar.

[size=150]“Vi är i ett jäkligt bra läge”[/size]

Hos HV71 var det såklart en något nedstämd stämning efter matchen. Förlust på hemmais, missad chans till att gå ifrån till 3-1 i matcher och dessutom så har Linköping nu vänt tillbaka på hemmaplansfördelen. Dock ville tränaren Andreas Johansson inte se framåt med en negativ synvinkel, även om han inte var helt nöjd med lagets insats i dne fjärde matchen.

  • Vi är fortfarande i ett jäkligt bra läge. Det är Linköping som har all press på sig, alla räknar med att dom ska vinna, men vi är redo och jag vet att när serien vänder hit igen så kommer vi inte göra en sån här match som vi gör idag, sa han till C More efter matchen.

En spelare som är riktigt het i HV71 och som är väl värd att hålla ögonen på är Mattias Tedenby. Den lille, kvicke forwarden var överallt i den senaste matchen och såg ut att ha energi för ett helt kompani. Tedenby var också den spelaren som stod för det viktiga 2-2 målet i den senaste matchen när HV71 hämtade ikapp 0-2 underläget i den tredje perioden.


Tedenby spelade riktigt bra i torsdagsmatchen och Jämtin fortsätter
att spela på gränsen.

[size=150]Den heta kampen mellan Rahimi och Jämtin[/size]

Två andra profiler att hålla koll på är Daniel Rahimi i Linköping och Andreas Jämtin i HV71. Båda två är i luven på varandra från första nedsläpp i matcherna och det brukar bli en ordentligt kamp på isen i duellerna när dessa båda är inne.

Inte så konstigt kanske när det handlar om den back som tacklar mest i slutspelet mot den forward som har tagit mest tvåminutersutvisningar i slutspelet. Och den kampen lär fortsätta in i den femte kvartsfinalen när det spelas om matchboll och en biljett vidare mot semifinal.

[size=150]FORZA HV71!![/size]

Match igen härligt! Så jämna matcher att inget av lagen har gynnats av att spela på hemmaplan så denna serie är tok-öppen!
Fyllan kommer tidigt idag :mrgreen:

2-0 till HV!

Välkomna till storstan idag.
Vi tar fördel av hemmaplan och kommer bjuda på en stämning som kommer få er att drömma våtadrömmar inatt.
Matchen kommer vara intensiv redan från nedsläpp och kommer bjuda på många härliga kamper men vi vinner rättvist med 3-1.

Hur kommer det sig att flera LHC-supportrar tar sig tid till att registrera sig för att skriva något likt detta? Diskutera erat lag på ert forum så diskuterar vi Hv här.

Det har väl varit extremt uppenbart från alla håll, tv-bilder, kommentarer i tv, från media, etc etc, att plastcluben inte är i närheten av att skapa samma stämning som publiken i Kinnarps. Hata verkar ni kunna dock, det kan du ju va stolt över.

Matchen kan sluta hur som helst. Bägge lagen har lyckats plocka bortavinster, detta brukar tyda på en väldigt jämn matchserie. Jag tror plastfansen i silverköping fått lite krupp eftersom i deras självbild så skulle det redan varit avgjort nu till deras fördel. Att aldrig ha vunnit något kan tydligen skapa extrem hybris ändå. Märkligt.
HV vet vad de måste göra för att vinna mot lhc (och i viss mån kuben). Den som är kallast i tanken vinner. Förhoppningsvis kan vi få lhc att bli “Carl Söderberg”-crazy.

+1 Diabolics. Damerna vann dock SM-guld och är clubens största framgång och det säger väl allt :smiley: :unamused:

Vikten av dagens match kan väl knappast överdrivas. HV hade chansen att skaffa matchboll senast på hemmaplan, men lyckades inte mota LHC trots att dom spelade som man kunnat förvänta sig. HV såg inte taggade ut, flera ledande spelare var osynliga och resten fokuserade på fel saker. Inte mycket stämde egentligen.

Det positiva från förra matchen var att HV lyckades resa sig trots att det kändes avgjort. Tyvärr räckte det inte men mentalt vet man att man kan gå ikapp trots underläge sent i matchen. Det är bra. Sen att Tedenby och Laine nätade var också viktigt. Både för laget och för deras eget självförtroende.

Det negativa, förutom förlust såklart, var att PP fortfarande är på en så låg nivå att det är mer negativt än positivt med numerärt överläge. Inte bra och det verkar som att ingen vet hur man ska ta sig ur detta. Visst, ett av målen kom i PP, men en fluga gör ingen sommar. Hade HV haft ett bra PP hade det stått 3-1 i matcher till HV nu. Det andra negativa var att HV såg helt tröttkörda ut på slutet. Så trötta att slutoffensiven helt uteblev på grund av att man inte ens orkade ta sig ur egen zon på över två minuter.

Trots detta tror och hoppas jag på seger idag. Det här är långt ifrån över, oavsett vad dvärgen Nyström på Expressen tycker!

KOM IGEN, HV!

Nyckel match idag!

Hoppas Hv kommer in i matchen direkt och inte lägger energi på fel ställen som senast då man la energi på domaren och på Rahimi.
Vi vet att Rahimis styrka ligger i det fysiska spelet men med puck är han inte starkaste backen. Så sätt press på Junland så Rahimi måste sköta uppspelen så är mycket vunnit redan där.

Sen måste skotten komma högt på Rautio som inte alls är säker där!

Kom igen nu Hv!!!
Detta vinner vi!!!

mobil.corren.se/sport/lhc/white- … 73611.aspx

Vi får hoppas på bättre tryck i Saab idag än tidigare matcher. Tycker stämningen varit långt ifrån bra hittills.

Kan ju upprepa mig från förra matchtråden…HV har 1 hemmamatch och 1-2 matcher på neutral mark kvar, där nånstans rankar jag stämningen i er arena.

Börjar bli så jävla taggad och bara väntar på att det ska dra igång.
Nyckelmatch idag känns det som. Grabbarna vet vad som krävs för att vinna borta och tror vi kommer komma ut sjukt revanchsugna och skölja över lhc.

HV vinner med 4-2.
Målskyttar blir Melin, Eric, Bengan och Brithén

Viktigt match att vinna! Fokus på rätt saker så vinner vi

Dömer kuben igen?
Fan. Jag tycker inte han gjort bort sig som han brukar, men han ger mig (och säkert de flesta hockeyfans) en känsla av en våt filt i matcherna. En osäkerhetskänsla/otrygghet som ruckar tron på regelverket.

En finne i röven, en vagel i ögat, regn på en planerad grillkväll eller helt enkelt en usel domare i en finfin matchserie.
Kuben tar bort lite av festen vi upplever nu.
Den dagen han lägger av, kan vi alla fira.

Ikväll gäller vinst, annars är det nog kört.
Mot guldet HV!

Ingen Kuben idag däremot Pettan i tredje backparet med Kolan

HV åker upp med 6 backar, Pilut borta och Petrasek spelar.
Blir alltid orolig när man inte tar med sg extraback. Sannolikheten att någon av backarna gör illa sig mer eller mindre under match är ändå befintligt. = /

Jag unnar verkligen Petrasek att göra en bra insats idag. :ugeek:

Laget i kväll:

4th Line
19. Persson, Carl
26. Holzapfel, Riley
21. Strömwall, Malte

3rd Line
91. Jämtin, Andreas
28. Bengtsson, Anton
16. Sandberg, Filip

  1. Karlsson, Mattias
  2. Petrasek, David

2nd Line
92. Laine, Teemu
72. Carlsson, Patrik
31. Tedenby, Mattias

  1. Johansson, Emil
  2. Campoli, Chris

1st Line
90. Brithén, Ted
24. Christensen, Erik
11. Ridderwall, Calle

  1. Berglund, Kristofer
  2. Karalahti, Jere

Goalies
40. Ersberg, Erik
32. Wesslau, Gustaf
Extra Players
9. Melin, Björn (RW)

Tror att en nyckel idag är att HV lyckas knäcka Power Play-koden! Viktigt att det görs nu för hela matchseriens utgång.

Om vi ej får igång PP kan vi nog säja hej då semifinal

nu hoppas jag på lite medstuds idag. Skitlaget har ju fått in en del jävla turmål å sådant brukar jämna ut sig.

LHC publiken mer taggade nu