Lagbygget 23/24

Vi hoppas på kommande vecka

Enligt Madhawk på twitter så har marknaden tunnats ut de senaste 10-12 dagarna, i synnerhet forwards.

Men om vi tittar på backsidan, så blir den såhär va? (Om vi utgår från att inget finns på marknaden, utgår också från att Andrae lämnar)

Seppälä - Kaski
Sjöholm - Strålman
Maalahti - Strandell
Fransson - Ge en junior denna plats!

Ja vad skall vi säga, går kaski eller Seppälä sönder så kan vi få det riktigt problematiskt. Ge sista platsen till Axel Landen imo!

Där är bredden och den offensiva spetsen tunn. Vi behöver en toppback till och med tanke på att Släggan drog en topplön lär det finnas rejält med utrymme för det. Det fixar Nubb!

Lär väl landa i en panikvärvning av någon halvfet AHL-back som kommer både omotiverad och otränad.

1 gillning

Vi lär nog märka hur mycket offensivt LaLeggia och Emil gjorde om vi går in med den backsidan. Vi behöver en offensiv back till så vi inte står och faller med Kaski om han går sönder :+1:

Ett inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Silly season: Seriösa rykten 23/24

då kom svaret det kommer endast 1 back till, 2 om Emil drar. Gabriel är en riktigt duktig tvåvägsback som kan vara den 1 back vi letar efter, dock kanske han inte är så offensiv som vi hoppas. Med tanke på marknaden ser ut så lär vi inte får se mycket bättre spelare

2 gillningar

Möjliga PP-uppställningar. Andrauppställningen är inget vidare…

Brännström
Peterson-Tikka-Borgström
Kaski

Mølgaard
Forsberg-OSL-Lenc
Sjöholm

Maalahti går före Sjöholm i PP alla dagar i veckan. Och Mölgaard framför mål när vi har en stor tung Nättinen?

2 gillningar

Jag förstår inte riktigt varför vi vill ha fler än Strålman och en back till? Vem ska lånas ut mer än Strandell iaåfall?

1 gillning

var mer ett svar till dem som förväntar sig 3 backar till om Emil drar

Hade mer satt det så här

Brännström, Petersson, Tedenby, Borgström, Kaski

Foppa, OSL, Nättinen, Lenc, Strålman

Tedenby i PP?

2 gillningar

Tänkte samma :wink:

Därför att vissa kanske inte anser att en snart 37-årig back, som spelade 25 matcher i NHL/AHL förra säsongen (där han inte heller gjorde särskilt stort avtryck) är en fullvärdig ersättare till våra två bästa offensiva backar? Vissa kanske anser att denna 37-åring är ett stort frågetecken, och därför bör ses endast som en bonus, vilket Nubben också initialt sa att han skulle vara.

Stor skillnad på att ta in Strålman som en bonus, jämfört med att han ska “ersätta” LaLeggia eller Strålman.

4 gillningar

Bäst +/- hade Gabbe hos Hershey. Kan Monten och Borgy locka över honom?

4 gillningar

Nu verkar det bli strålman och då får vi förlika oss med att backsidan blir lite mer defensiv än vi hoppats. Och då känns det mest realistiskt att vi siktar på att ta in en så offensivt skicklig back vi kan hitta. Sen nöjer oss där. För annars måste bänka nån som typ Kalle och den hockeyfrillan måste vi ha på isen. Tror inte någon tänker att vi ska ha strålman som bänknötare och mentor enbart utan att han ska spela och förhoppningsvis göra det bra.

1 gillning

Tror ändå att det blir OK om Strålman och G.Carlsson blir de två sista backarna in. Även om backsidan lutar mer åt det defensiva hållet är det ändå typ tvåvägsbackar som ändå kan lägga en förstapass. Skillnad mot 20-21.

2 gillningar

Tycker han borde bli officiellt klar snart då? Kan undra om de verkligen blir Strålman.

Mølgaard bakom mål tänkte jag men förhoppningsvis mer flytande positioner i årets pp. Peterson/Forsberg kommer alltid ha uppmärksamheten på sig så de behöver flytta runt.

1-3-1 med FSL framför mål. Som sagt, 2:a uppställningen är kass. Nättinen saknar spelsinne för att bidra i pp.

Maalahti känns lika kul som Kristoffer Berglund i PP, Sjöholm borde iaf kunna hjälpa oss att komma in i zon. Sedan får han byta position med Forsberg så han inte blir så lättmarkerad.

Alt. 2 är att lägga in Forsberg i PP1 och i princip köra dem två minuter.