Omgång 10: HV71 - Djurgårdens IF

[size=200]HV71 - Djurgårdens IF[/size]


[size=150]Dags för HV71 att vinna efter sex raka nederlag[/size]

Publicerad: 2015-10-16 16:09 shl.se/shl-arena/39706/pregame/

HV71 har brottats med en hel del problem med skador och avstängningar så här långt. Tränaren Johan Lindbom har fått formera laget med spelare han haft att tillgå just för tillfället vilket inte skapat den kontinuitet han velat.

Det är främst på backsidan som det varit svårt med kontinuiteten då flera av dem varit avstängda här i inledningen. Till råga på allt åkte Jere Karalahti på ett nytt matchstraff senast och är automatiskt avstängd mot Djurgården i väntan på ytterligare besked från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd. Även Ryan O´Byrne är avstängd.

Vändningen bör komma snart för Jönköpingslaget om de inte ska hamna för långt efter i tabellen.

Rutinerade hemvändaren Martin Thörnberg har precis som laget haft det tungt med målskyttet i inledningen, men mot Frölunda i onsdags drämde han dit sitt första mål sedan återkomsten.

Förr om åren har den rutinerade målskytten trivts ganska bra mot just Djurgården. Han har mött dem inte mindre än 36 gånger i SHL och på dessa möten noterats för 23 poäng, varav 15 mål. I slutspelssammanhang har han mött stockholmarna i sex matcher, finalserien 2010, och han svarade då för sju poäng, varav två mål.


Martin Thörnberg gjorde sitt första mål sedan återkomsten mot Frölunda
och ass kapten Chris Campoli kan vara tillbaka efter skada i mötet med DIF.

[size=125]Energifullt och malande Djurgården[/size]

Efter fyra raka segrar kom en förlust för Djurgården borta mot Färjestad senast. Den kom visserligen efter förlängning efter att stockholmarna visat bra moral och kvitterat i slutminuten.

Årets Djurgården ser betydligt vassare ut än under förra säsongen och imponerar med ett spel fullt av självförtroende och med ordning och reda i såväl den offensiva som defensiva pressen.

Flera spelare imponerar med sitt lugn med pucken vilket gör att laget kommer till bra lägen. Centern Tomi Sallinen styr i numerärt överläge och har legat bakom samtliga sex mål som laget gjort hittills i den spelformen.

Backen Markus Högström har även han en kyla i sitt spel som laget har stor nytta av och framåt har både Marcus Sörensen och Patrik Thoresen kommit igång på allvar.

Det finns således många att se upp med för HV71. Förra säsongen möttes lagen fem gånger och det resulterade uteslutande i segrar för det lag som hade hemmaplan. Med sin trogna hemmapublik hoppas HV71 att den trenden håller i sig och att deras ovan nämnda mindre smickrande trend med förluster bryts.

[size=150]BÖRJA VINNA NU HÅÅVEE BLÅÅ!![/size]

3 poäng är ett måste nu, Vi har nästan fullt lag nu och finns inga ursäkter längre. Krävs en riktig bra laginsats och hårt arbete från samtliga. Kämpa HV.

Tror Campolis inträde i laget blir tungan på vågen. Han är lagets “moraliska” kapten, både i uppträdande, rent verbalt och i spelstil. Djurgården är ett hårt arbetande lag, likt Rögle, dock en klass högre kvalitetsmässigt, men ska naturligtvis egentligen inte rå på oss på vår hemmaplan en normal dag.

Vårda pucken i egen zon och slå en ordentlig första pass så är mycket vunnet. Och sätt hög press på Djurgårdens unga backar. Kom igen HV!

Nu möter vi Dif, Malmö och Karlskrona dom fem kommande matcherna och jag räknar med minst 4 vinster om man inte vill harva i botten resten av serien.

Det kan vara dom viktigaste matcherna denna säsong så spela hockey nu tack gubbar :mrgreen:

Mot Frölunda var det första gången på 6 matcher som Hv kunde spela/åka sig ur försvarande zon. Nu tappar man karalahti men med Campoli tillbaka så har vi en ledande back och den som jag ser som vår kapten. Minimerar vi slarv i uppspelen, får ut pucken rejält utan allt jävla kladd som har varit efter de första 3 matcherna och passningarna börjar hitta hem så har vi chans på vinst idag. Men funkar inte det och PW släpper in några billiga så är 7:e raka…

Kämpa nu för fan Hv! Nu har vi knappt skador kvar och laget på isen är de som ska producera! Nu tar vi 3 poäng!

Nåt nytt om karalahti ang. antal matcher :question:

Jag kan inte tänka mig att det blir mer än matchen idag.

Edit. Man märker dock att hockeysverige är väldigt delat. Det finns ju wennerholm te.x som vill stänga av honom i två säsonger typ(bisarrt för något som max borde gett två plus två)

Finns inget annat än seger idag!

Kom igen nu Hv blå!!!

fall framåt första tio.

Lite OT
Men sista chansen i helgen att anmäla sig till invasionen: northbanks.se/2015/08/19/nor … ion-malmo/

:open_mouth: vilka chanser… sandberg är helt vansinnigt bra

Måste ju göra mål också…

lugn, jag är nöjd med 0-0 just nu. fall framåt… fall framåt… aooouuuuuuum

VAD GÖÖÖÖÖÖÖÖR DEM??? :open_mouth: :open_mouth: :open_mouth: :astonished: :astonished: :astonished: :astonished: :astonished:

Christensen…vad gör du!!!

Campoli verkar riktigt spelsugen liksom Sandbergfemman

Inte mycket annat han kan göra där. Kommer väldigt nära Mantas Armalis och finns då inte mycket att skjuta på.

Riktigt bra förstaperiod av hv. Men man måste ju träffa mål efter alla lägen man får och framförallt GÖRA mål!

Mycket bra period av HV71!
Men det som ändå oroar är att vi inte får ett ledningsmål i matchen för DIF lär ju inte vara nöjda med sin period och lär komma upp några snäpp i andra.
Vore så pissigt om DIF får in ett ledningsmål i andra efter vår första period. Kom igen nu ge oss ett par mål!

Sandberg-Bengtsson-Thörngren är ju helt lysande men överlag klart godkänt på alla hittills och låt det förbli så!
Men höjer ett varningens finger att Hv fuskar några % så är vi efter i allt!

Även vår “vän” Wikegård håller på Karalahti :smiley:

Bästa första-perioden i år? Hade varit mer förtjänt av en 2-0 ledning nu än senast mot Frölunda. Sandberg-linan riktigt het idag. övriga börjar hitta varandra bättre också. Campoli grym för att precis vara tillbaka. Märks dock att man saknar en bombman eller 2 på blå. Emil,hanson,almqvist,objörne,Eidstedt kan skjuta hur mycket som helst utan att göra mål, Blir väldigt stort ansvar på forwards som måste göra alla mål. Skulle velat haft åtminstone 1 till riktigt bra målback.

Almqvist - Målback
Hanson - Campoli
Emil - Jere

Så dessa som inte kan göra mål slipper skjua när man ändå vet att det inte kommer bli mål.