Omgång 11: Färjestad - HV71

[size=200]Färjestad BK - HV71[/size]


[size=150]Färjestad jagar första fullpoängaren på hemmais[/size]
Publicerad: 2014-10-14 14:39 shl.se/shl-arena/38917/pregame/

Färjestad har fått en oerhört tung start på säsongen. Man ligger näst sist i tabellen med endast åtta inspelade poäng på de tio första matcherna. Man har endast vunnit en match efter full tid (premiären mot Leksand) och man har ännu inte fått jubla till tre poäng på hemmaplan. Man har med andra ord fått en tuff start på SHL.

  • Det är ju fakta och det är sanning att vi gör för lite mål. Jag tycker ändå att de två senaste matcherna så har vi försökt att få in mer folk på mål och också haft det. Så vi får fortsätta att jobba på det, det äringen som kommer att hjälpa oss utan vi måste jobba ännu hårdare på det naturligtvis, konstaterade tränaren Tommy Samuelsson i Färjestad till C More efter förlustmatchen mot Örebro i lördags.

Färjestad spelade match både i fredags och lördags på bortais och det slutade med två förluster. Dessutom förlorade man Joakim Nygård som åkte på en otäck tackling och lämnade matchen i Örebro med en hjärnskakning.

Nygård kommer inte till spel när HV71 gästar. Men räkna med att de friska Färjestadsspelarna kommer komma rejält laddat. Dels för att ta den första trepoängaren på hemmais, dels för att bryta den negativa trenden man hamnat i, men också för att det är match mot HV71. Två lag som har en historia med tuffa bataljer bakom sig.

[size=125]HV71 vill förbättra spelet på bortais[/size]
Om Färjestad inte har rosat marknaden på hemmaplan så är det exakt likadant för HV71 när det gäller spelet på bortais. HV71 har nämligen haft oerhört tufft att skrapa ihop några pinnar utanför Jönköping. Faktum är att torsdagens två poäng mot Leksand i Dalarna var HV71:s första bortapoäng för säsongen.


Målskytten Calle Ridderwall

Dessa två poäng följdes sedan upp under lördagen med en stabil hemmaseger mot Brynäs med 5-0 efter att bland annat Calle Ridderwall bjudit på två mål.

Men nu ska man återigen ut på äventyr utanför Smålands länsgränser och då kan vi räkna med en tuffare möt att knäcka för HV71.

  • Det kommer bli en svår match, Färjestad har spelat bättre på bortaplan och deras spel imorgon kommer nog att spegla mer hur dom spelar borta, även fast dom nu har hemmaplan, säger Andreas Jämtin till HVTV inför matchen och avslutar;

  • Färjestad kommer spela väldigt enkelt, hårt och tight så det gäller för oss att göra allt ordentligt och att inte tappa puckar på fel ställe för då kan det smälla.


Jämtin tror på hård match mot FBK

[size=150]FORZA HV71!![/size]

Tror att det lossnar rejält på bortaplan imorgon. Lite statistik inför matchen:

[size=150]Målvakter[/size]
#32 Erik Ersberg: 358:45 Minutes Played | 1.67 GAA | 92.06% SVS
#40 Gustaf Wesslau: 235:35 Minutes Played | 2.29 GAA | 92.24% SVS

#35 Fredrik Pettersson-Wentzel: 517:43 Minutes Played | 2.55 GAA | 90.48% SVS
#49 Justin Pogge: 90:55 Minutes Played |5.28 GAA | 84.62% SVS

[size=150]Bästa poängplockare per lag[/size]
#22 Per Åslund: 10 GP | 3 G | 3 A | 6 TP
#24 Erik Christensen: 10 GP | 1 G | 10 A | 11 TP

[size=150]Powerplay & Boxplay
[/size]HV71: 21.62% PP | 94.29% BP
FBK: 16.67% PP | 72.97% BP

[size=150]Utvisningar per lag[/size]
HV71: 88 PIM
FBK: 96 PIM

Statistiskt sett utklassar vi Färjestad. Vi får hoppas på det resultatmässigt också :smiley: Forza HV!

Statistik talar bara om hur det varit, inte hur det kommer bli. Som alltid orolig inför en bortamatch mot ett lag som kommer att börja vinna när som helst men kanske har släppt för HV.

Klart det “bara” är statistik, men det finns en sanning i det också. HV är 3.a i PP och Färjestad ligger sist på BP. Känns som nyckeln till morgondagens vinst ligger där. FBK kommer inte släppa till mycket i 5on5, våga ta kampen framför mål och inte bjuda på lägen som mot Leksand så ska det bli 3p :wink:

FBK hör knappast hemma där dem ligger nu och någon gång kommer vändningen. Lär bli en stenhård match där det laget som KRIGAR mest över tre perioder kommer att vinna.

Vilka klyschor …

Tror helt klart på seger, hoppas oxå det vänder fullständigt på bortaplan för oss och vi får lite ketchup effekt även borta, vi är som sagt ett av seriens sämst bortalag!..som tur är FBK seriens sämsta hemmalag. :wink:

Det som talar för Hv denna match är att man möter just FBK!
De taggar alltid till extra mot dem.

Men samtidigt så gör FBK detsamma mot Hv!
Tror på en rolig match med mycket känslor vilket ska vara i hockey!

Blir nog straffar som avgör idag efter en sen 2-2 reducering av FBK i 6 mot 4 då Jämtin dragit på sig en utvisning som domarna har hittat i slutet för att det just är Jämtin!

På straffar avgör vi!

Liraren Marcus Nilson är äntligen tillbaka med sin energi och rutin. Lär stänka ikväll, så het som han har sett ut.
David Petrasek är på is efter sin skada och det ser bra ut. Spelar dock inte ikväll liksom Anton Bengtsson (sjuk)
och Simon Karlsson (körtelfeber). Osäkert för Erik Ersberg men håller tummarna.

[size=150]Forza Hv71[/size]

AJ har ju redan sagt i intervju att Wesslau står ikväll så.

Vad hände Ersberg egentligen?

Ja, vad Fan har hänt med ersberg!?!? Aj har ju sagt att han inte är skadad

Kan ju vara vad som helst egentligen, men tror inte det är någon fara med honom. Han står nog i nästa match! :smiley:

Kan ju drabbats av feber några dagar och varit hängig eller kanske magsjuk, behöver ju inte vara någon fara på taket. Bara hoppas att Wesslau steppar upp som sist och visar att han vill vara med, gick bra sist.

Laget är inne i en bra fas. Matchen borta mot Leksand var väl sisådär, men oerhört viktig för framtiden, vi tog poäng på bortaplan och kan förhoppningsvis slippa allt för mycket snack om bortasnittet. Innan dess var det matchen mot Luleå, som var oerhört bra, där vi egentligen borde haft poäng men istället gick därifrån med 0. Sen med hemmamatchen i ryggen tror jag nog att vi kommer göra en bra match, som kommer räcka till 3 poäng. Och 3 poäng borta mot FBK är alltid det bästa.

Jag tror man vill lira Wesslan efter nollan. Så han får visa vad han kan. Jag tror för övrigt att man kommer byta målis mycket denna säsong. Att ha två målisar som verkligen tävlar om spaden är ju ett drömscenario. Inte som tidigare då man valt den minst ur form.

Sträckningsskada sa de att Ersberg hade på Cmore.

Börjar ju bra :imp:

Ironi hoppas jag :exclamation:

Ja självklart,satt och tänkte om wesslau kunde hålla sin andra nolla men inte tyvärr. :frowning:

Dålig start. Det målet få melin ta på sig, missad tekning och missad markering