Omgång 13: Malmö Redhawks - HV71

[size=200] Malmö Redhawks - HV71[/size]


[size=150]Malmö ska ta gruvlig revansch på HV71[/size]

Publicerad: 2015-10-24 10:00 shl.se/shl-arena/39730/pregame/

Malmö Redhawks tabelläge är trots förlusten oförändrat och laget ligger kvar på tolfteplats i SHL. 6-2 förlusten var svidande för Malmö, men man har chans till revansch redan idag då laget drabbar samman på nytt - och denna gång i Malmö Arena där laget tagit merparten av sina elva poäng.

Till matchen på fredagen saknade dock Malmö flera tunga pjäser. Andreas Thuresson, Oscar Alsenfelt och Pontus Sjögren var skadade, Kent McDonell avstängd och T.J Galiardi saknades. Det medförde att Björn Hellqvist valde att ställa nyförvärvet Mika Noronen i kassen, men det blev ingen debut att minnas för finländaren som fick lämna plats åt Jonas Gunnarsson efter två perioder. Inget är officiellt, men det är nog ingen vågad gissning att Gunnarsson får chansen från start i dagens match.

– Vi klantar till det idag och jag är oerhört besviken och sen stämmer inte målvaktsspel idag heller, sa en besviken Björn Hellqvist i C More efter matchen.

Till returmatchen i Malmö Arena på lördagen kommer Malmö att få klara sig utan Kim Rosdahl som är automatisk avstängd efter en tackling i ryggen på HV71:s Adam Almqvist. Björn Hellqvist påpekade efter matchen att utvisningen var en av orsakerna till att man föll, men han var också förväntansfull inför dagens match.

– Nu handlar det om att tanka energi och vara redo för fight redan när pucken släpps imorgon. Det står 0-0 när den pucken släpps och dagens match ska inte påverka morgondagen. Dessutom spelas matchen på vår hemmaplan där vi spelat bra så här långt in på säsongen, sa han.

En spelare att hålla ett extra öga på i lördagens returmöte är den danske landslagsforwarden Frederik Storm. I kedja tillsammans med Peter Mueller och Joey Tenute har han verkligen fått det att fungera och på de fem senaste matcherna har Storm gjort fyra mål.


Martin Thörnberg har verkligen kommit igång det senaste och Niklas
Hansson går från klarhet till klarhet.

[size=125]Niklas Hansson blomstrar[/size]

6502 personer i Kinnarps Arena fick se HV71 ta sin tredje raka seger när Malmö besegrades i det första av två möten på två dagar. Segersiffrorna i matchen skrevs till 6-2 efter att Martin Thörnberg haft stor show. Facit blev två mål, en assist för poängsprutan och det var endast en touch på Teemu Laines benskyddet som förhindrade Thörnberg från att tilldelas ett hattrick i matchen. Thörnberg har nu hamnat i poängprotokollet i fyra raka matcher och är på väg mot storformen.

En annan spelare som förtjänar att hyllas hos Jönköpingslaget är backen Niklas Hansson som på fredagen stod för tre assist och förlängde sin poängsvit till tre raka matcher. 20-åringen hade inför den här säsongen endast gjort nio matcher i SHL och det var säsongen 2012/2013 med Rögle, klubben hans värvades ifrån inför den här säsongen. Med många skador och avstängningar på backsidan har det funnits utrymme för yngre förmågor att kliva fram - och det har Hansson sannerligen gjort.

I sin första ordinarie säsong i SHL har backtalangen gjort elva poäng på tolv matcher, snittat en istid på 22:52 minuter per match och skjutit 13 skott på mål. Ett helt otroligt facit från Hansson som verkar gå en riktigt ljus framtid till mötes.

I och med HV71:s fina form fortsätter laget sin klättring i SHL-tabellen och gick med fredagens tre poäng förbi både Rögle och Luleå i tabellen. Jönköpingslaget som för bara några dagar sedan låg på trettondeplats i SHL är nu uppe på plats nio.

[size=150]HÅÅVVVEEE BLÅÅÅ ÄR DOM BÄSTA!![/size]

Blir nog mycket tuffare idag, men HV71 har kommit igång.

Hoppas inget stoppar den blå maskinen idag!

Fan vad kul med invasion i malmö!

Fan va kul med match igen! Absolut något svårare idag. Själv är jag nöjd så länge det blir poäng och man inte gör bort dig spelmässigt :sunglasses:

3 poäng idag och vi är med på allvar igen!

Ja 3 p då är vi med igen 2 är mer än godkänt och 1 är godkänt för då skulle vi iaf ha 4 matcher med poäng och det har vi inte haft på hela året innan :mrgreen:

Men kan vi vinna ikväll så tror jag även självförtroendet är tillbaka på allvar och det kommer synas ännu mer i spelet då vi möter de bättre lagen. Kan bara alla kedjor gå ut och leverera som de gjorde i går så kommer Malmö inte orka men vi vet ju att hockey svänger fort,

Att PW spelar bra är dock ett måste och att vi inte sitter I BÅSET! bp är nämligen totalt kast.

Bussen närmar sig Malmö. Någon som kan lägga upp laguppställningarna?

// JV

Den har inte kommit ut ännu tyvärr men Lindbom utgick från att det var samma lag som i går med frågetecken för Almqvist annars är det.

Almqvist - Berglund
Törnberg- Abott- Laine

Hanson- Campoli
Tedenby- Chirstensen - Briten

Eidstedt- Obyrne
Sundh- Önerud- Andersson

Sandberg- Bengtsson- Törngren

Emil johansson
Kevin Stenlund som extraspelare.

Bra skrivet av JP:s Christer Strandberg.

jp.se/article/strandberg-mr-hv-ar-igang/

Kolla första inlägget här ovan.

Enligt shl.se byter sandberg och stenlund plats i fjärdekedjan. Om det stämmer är det ju helt jävla sinnessjukt

Lugn nu. Det stod likadant igår på SHLs line up så det är inget att bry sig om. Man har 67-28-16 som 4:e line och 17 som extra back och 82 som extra forward.

Så såg det ut igår och utgår från att det är samma idag, såvida inte någon blev skadad igår.

Det här är en sådan match som HV “måste” vinna om man ska uppåt i tabellen till fast och säker mark på riktigt. Det största hotet ikväll är väl underskattning i kombination med stor revanschlust.

HV har ju tyvärr haft lite problem med den här typen av matcher de senaste säsongerna, alltså 6-poängsmatcher mot lag som man måste hålla bakom sig i tabellen.

Men jag tror på´t ikväll! HV såg väldigt överlägsna ut igår och det tar man med sig idag.

KOM IGEN, HV!

Fan vad jag gillar Björn Hellkvist!!!

Är det bara jag eller ser/känns inte isen/rinken väldigt liten ut jämfört med i t.ex Kinnarps?

repris på gårdagen… helt orättvist dock

HVs spel i egen zon lämnar en hel del att önska… Med det sagt så gäller det att spendera matcherna i anfallszon!

Bra start idag igen

Solklar hakning av Hansson…MEN förstärker inte MIF-miffot ganska ordentligt där???

jaha, miffot drar två nävar i huvudet på sandberg, 1 meter från domaren som naturligtvis skäller ut sandberg… logik

sandberg, hjälte, men helt iskall, permafrost.