Omgång 15: HV71 - Frölunda HC

Läget i HV71: Erik Ersberg, Björn Melin och Lawrence Pilut saknas på grund av skador. Jere Karalahti är avstängd även i denna match och mot Växjö på lördag.

Läget i Frölunda: Vann med 3-2 borta mot Modo i tisdags. Har spelat ihop 37 poäng på de 14 första omgångarna och toppar tabellen med åtta poäng före Skellefteå.

Nedsläpp: 19.00, Kinnarps Arena.

jnytt.se/succelaget-vantar-for-hv71
frolundaindians.com/artikel/71593/

Edit OffT: Mods, ändra från sommartid, till vintertid på forumet är ni snälla :slight_smile:

[size=200]HV71 - Frölunda HC[/size]


[size=150]HV71 ska ta revansch på serieldarna[/size]

Publicerad: 2015-10-29 10:10 shl.se/shl-arena/39741/pregame/

HV71 blev nollade och förlorade med 2-0 när laget på tisdagen mötte Djurgården på Hovet i Stockholm. Trots 23 skott på mål lyckades inte Jönköpingslaget få hål på Mantas Armalis i hemmakassen.

– Vi skapar nog med chanser för att få till en kvittering, menade HV-tränaren Johan Lindbom i C More efter matchen.

I och med förlusten bröts HV71:s fyra matcher långa segersvit och nu väntar tuffast möjliga motstånd när Frölunda, som verkar ostoppbara för tillfället, kommer på besök.

Båda Djurgårdens mål på tisdagen kom i numerärt överläge och HV71 har haft ganska tungt i boxplay under säsongen. Med en boxplayprocent på 72.41 är laget på elfte plats i den statistiken. Dessutom är den endast ett lag som släppt in fler mål i boxplay än HV71:s 16 och det är Malmö med 17 stycken.

Frölunda och HV71 har mötts en gång tidigare den här säsongen och det var den 14 oktober i Scandinavium. Den matchen vann Göteborgarna med 4-2 och HV:s målskyttar den gången var Martin Thörnberg och Erik Christensen.

De båda är två av de ledande spelarna dör Jönköpingslaget och tillsammans har de båda gjort 18 poäng. Thörnberg har gjort tio av dem och gör nog gärna fler redan på torsdagen.


Två poängstarka spelare som måste spela bra mot serieledarna ikväll,
Erik Christensen och Martin Thörnberg.

[size=125]Endast en förlust[/size]

Frölunda fortsätter att vara oslagbara i SHL för tillfället. Endast en förlust har det blivit och på tisdagen tog laget sin sjätte raka trepoängare när MODO Hockey besegrades i Fjällräven Center i Örnsköldsvik med 3-2.

Segern satt dock hårt inne och det var först med drygt sex minuter kvar av matchen som Sebastian Stålberg kunde sätta den matchavgörande pucken.

– Det var skönt, det blev en speciell match med mycket utvisningar och inte så mycket speltid för mig och det var det gott att kunna bidra med ett mål. Annars tycker jag att vi inte riktigt klickar samtidigt som MODO gör det bra och förstör våra möjligheter att få ordentligt hugg på dem. Vi fick i det vanliga trycket men vi hittar ändå ett sätt att vinna till slut, det är det viktigaste, sa Sebastian Stålberg om matchen i C More.

Värt att notera från matchen var att Frölundas båda baklängesmål kom i numerärt underläge och det hör inte till vanligheterna när det gäller Frölunda.

Ryan Lasch som stod för en assist i matchen mot MODO och gick i och med den poängen upp i delad poängligaledning med Brynäs Anton Rödin. Lasch har varit ruskigt bra den här säsongen och gjort totalt 19 poäng fördelat på fem mål och 14 assist.

[size=150]FORZA HÅÅVEEE BLÅÅÅ!![/size]

En bra chans att sätta dit Fröludna ikväll å bryta deras svit på segrar, kommer krävas en prickfritt hårt jobb ikväll och att puckarna sitter bakom deras målis och inte mitt i magen.
KÄMPA HV

Du kan ändra det själv → kontrollpanelen → inställningar

Frölunda är så jävla roliga att se på nu. Hoppas HV kan bjuda upp.

Tvek på den dock.

Så poetiskt att Lias Andersson - son till Frölunda-ikonen Niklas Andersson gör SHL-debut mot just Frölunda! Hoppas debuten slutar likt en klassisk Hollywood-film :wink:

Riktig värdemätare ikväll

Viktigast ikväll; Hålla oss borta från utvisningsbåset. Frölundas PP är brutalt effektivt.

O hv:s BP är brutalt ineffektivt så ingen bra kombo,

Åh, Arto kommenterar inte dagens match. Är detta en kompensation för domarinsatsen i tisdags?

Ingen Fantenberg på isen idag… Bra eller dåligt?

Om vi plockar en poäng idag så är jag grymt nöjd!

Det blir tre pinnar. HV är arga efter torsken mot apgården.

När skall sandberg lära sig att skjuta?

Önerud som var lysande tidigare har inte alls fått ut så mycket av sitt spel på sistone. Undrar varför?

Såg ut som Campolis knä gick sönder igen…hoppas jag såg fel

the lord taketh and the lord giveth

Han verka va på isen så såg nog fel :slight_smile:

kuken va enkelt…

HV är ju så dåliga i egen zon att man bara vill gråta…