Omgång 16: HV71 - Örebro HK

[size=200]HV71 - Örebro HK[/size]


[size=150]Formstarkt möte när HV71 tar emot Örebro[/size]
Publicerad: 2014-10-27 15:08 shl.se/shl-arena/38948/pregame/

HV71 är SHL:s formstarkaste lag och har vunnit sju raka matcher. Det gör att jönköpingslaget parkerar på första plats i tabellen med sina 32 poäng. Senast blev det en riktigt målrik tillställning när Brynäs avfärdades på bortais med 7-4. Riley Holzapfel smällde dit ett hattrick och var i isens gigant i matchen.

Dessutom stod Calle Ridderwall för två nya mål vilket parkerar honom på delad ledning i SHL:s skytteliga med nio fullträffar.

HV71 är även ligans bästa hemmalag och har idel trepoängare på sju försök så här långt.


Ridderwall i delad skytteligaledning och Holzapfel gjorde hattrick mot Bif.

Örebro Hockey har även dem riktigt fin formkurva för tillfället. Efter tre raka segrar parkerar laget på en fjärdeplats i tabellen med sina 26 poäng.

[size=125]Två raka på bortais för Örebro[/size]
Efter två starka bortasegrar mot Luleå Hockey och Frölunda blev det seger mot Växjö Lakers med 5-3 i Vida Arena på lördagen. Marko Anttila var het i matchen och stod för ett mål och en assist. Tre matcher under förra veckan alltså och fullpott.

– En jättebra vecka. Tre matcher och tre vinster. Det kan inte bli så mycket bättre. Vi spelar verkligen efter de resurser vi har, det är klockrent helt enkelt, sa Örebro Hockeys Johan Motin till Örebros hemsida efter matchen.

[size=125]Jämnt i inbördes möten[/size]
Förra säsongen möttes lagen fem gånger och HV71 vann tre av de mötena. Under årets säsong av SHL har lagen mött varandra en gång och den matchen vann Örebro i Berhn Arena med 2-0.

Räkna med en riktigt rolig och bra match när två av SHL:s formstarkaste lag drabbar samman i Kinnarps Arena på tisdagen.

[size=150]HEJA HV BLÅ!![/size]

Erik Christensen lirar igen och Chris Campoli är tillgänglig enligt Andreas Johansson.
Mycket bra och för framförallt Campoli där ens hjärnskakning var lindrig som tur var.

Edit: Hjärntrappan som tillämpas vid hjärnskakning:
aftonbladet.se/sportbladet/h … 5588915.ab

Spelar vi som vi har gjort de senaste matcherna så förlorar vi nog imorn. Örebro är ruskigt bra just nu och ska absolut inte underskattas, men positivt att Christensen och Campoli är tillbaka, riktigt viktigt!

Ruskigt tycker jag är att ta i men i bra form verkligen. Tror det blir den svåraste hemmamatchen hittills som går till övertid.

Tror på vinst imorgon men Örebro känns farliga som sagt, de har några snabbskrinnande transatlanter som HV får se upp, hoppas vi kan spelare stabilare i defensiven och vara det spelförande laget.

Jag vet inte vad detta ska sluta för det kan gå hur som helst om vi inte jobbar. Vi måste vara ödmjuka som satans för annars kommer vi förlora kan jag säga. Vi behöver vara tighta till oss lite i försvaret, anfallet är det minsann inget fel på :smiley:
Fortsätter Wesslan på samma sätt så kommer vi vinna, det går typ knappt att förlora om han står på huvudet men det kan räcka med ett litet misstag…Örebro har god form!

Örebro är lite som HV som jobbar stenhårt för varandra men har inte samma spets/bredd som HV trots Derek Ryan som är god slag och är riktigt bra i offensiv zon. HV måste jobba hårdar än Örebro annars får vi se första poängtappet på hemmaplan. En av trenderna kommer brytas ikväll förhoppningsvis så är det Örebros.

det sura med en vinnande svit är ju att man, rent statistiskt, kommer närmare en förlust.
Det är för övrigt det enda som talar för förlust. HV talar enbart för vinst. Som alltid.

En match som kan gå hursomhelst känns det som. Örebro är jävligt svårspelade och har några matchvinnartyper som kan avgöra matcher. Men det jag tycker talar för HV är att man har ångan uppe och bra målvaktsspel. Och just målvaktsspelet tror jag blir avgörande idag.

Dax att slå ÖHK och att slå dom duktigt!

Kom igen, HV!

Wohoo Brithén-Christensen-Fiala :smiley:

Spännande att se om Fiala går in med Christensen och Brithen nu efter att gjort ett par riktigt bra matcher offensivt. Laine tycker jag inte har varit speciellt bra om man jämför med andra spelare i HV71. Helt ok men ingen stjärna direkt. Kan tycka att efter 15 matcher borde han hittat tillbaka till sitt skridskostarka spel men icke då. Kanske inte blir bättre än så här. Det är som sagt helt ok ändå men det där extra hade varit kul att se igen.

Blir det så alltså? hoppas…

Melin petad igen men hoppas han får speltid i PP då vi saknar nån som kan “Skjuta”

Kan man inte byta introlåt? Mjäkigt värre.

Synd att Melin blivit petad, hoppas han tar sig in i truppen igen. Tycker väl att nån annan likaväl kunde kliva åt sidan…

Fel post.

Kämpa HV.

Onödig och slarvig jävla utvisning och inte nog med det duttar man med pucken i BP och kan inte rensa, och självklart 1-0 i baken på det också, bra start!

Fan Fan :imp:

bra start…

Ingen bra start. Har dåliga vibbar för just denna match.

RIDDARN WOho