Omgång 16: Växjö Lakers HC - HV71

[size=200]Växjö Lakers HC - HV71[/size]


[size=150]Kan Växjös supertrio sprida skräck även hos HV71?[/size]

Publicerad: 2015-10-31 01:00 shl.se/shl-arena/39750/pregame/

Växjö Lakers värmde upp inför smålandsderbyt med att köra över Färjestad på torsdagen. Matchen slutade 5-1 till hemmalaget efter att förstakedjan med Tuomas Kiiskinen, Robert Rosén och Richard Gynge haft fullkomlig lekstuga och gjort åtta poäng tillsammans.

– Vi får väldigt bra utdelning och vi har skickliga spelare som kan spela sig till fantastiska lägen. Det är otroligt roligt att se. Vår förstalina hade en poänglös match senast mot Brynäs och det är klart jag funderat lite på att de inte kan rulla på i samma tempo som tidigare, men det kunde de tydligen, sa Växjös Sam Hallam på presskonferensen efter matchen.

Trion med Kiiskinen, Gynge och Rosén har varit i en helt otroligt bra form den senaste tiden. Kiiskinen har de senaste sex matcherna gjort nio poäng, Gynge elva och Rosén tio. Det betyder att trion gjort 30(!) poäng tillsammans de senaste sex matchern, varav i en alla tre gick av isen poänglösa.

Tittar vi i toppen av SHL:s poängliga ser vi att både Gynge och Rosén finns med bland topp fem. Gynge har lyckats allra bäst och gjort 21 poäng vilket räcker till en andraplats och en poäng bakom Brynäs Anton Rödin. Hans radarpartner Robert Rosén har gjort 17 poäng vilket placerar honom på fjärdeplats i den statistiken.

Räkna med att Växjös superheta trio har satts sig i rejäl respekt inför derbyt och nog gärna vill fortsätta att sprida skräck omkring sig när det vankas smålandsderby i Vida Arena under halloween-helgen.

[size=125]HV71 jagar trendbrott[/size]

HV71 kommer från en hedersam förlust i hemmamötet med Frölunda på torsdagen. HV71 hade ledningen i matchen i slutet av den andra perioden, men Frölunda kvitterade och kunde även avgöra fram till 3-2 i den tredje.

– Det är jätteviktigt att vi vinner på lördag. Vi har två raka förluster nu och ligger lite dåligt till i tabellen. Så det är dags att vi lär oss vad vi gör fel så att vi inte ger bort några fler matcher, sa Fredrik Petterson-Wentzel till klubbens hemsida efter matchen.


Två vassa målskyttar, Martin Thörnberg och Teemu Laine.

HV71:s målskyttar i matchen var Martin Thörnberg och Teemu Laine, varav den sistnämnda även noterades för en assist och var HV:s bästa spelare i matchen.

Laine har verkligen varit på spelhumör den här säsongen och noterats för 12 poäng på 13 spelade matcher. Det betyder att han redan nu är halvvägs ifrån förra årets poängskörd på 24 poäng och endast 18 poäng från hans bästa notering någonsin poängmässigt i SHL när han säsongen 2010/2011 gjorde 30 pinnar för HV71.

HV71 som vann det första derbyt mellan lagen vill nog gärna hoppa tillbaka på vinnarspåret efter två raka nederlag och gå till lite vila med tre friska poäng. Att dessutom besegra lokalrivalen Växjö i deras egen hemmarena skulle nog smaka extra bra.

[size=150]HEJA HÅÅVEE BLÅÅ!![/size]

Hoppas på ett HV som spelar bättre med skymning framför motståndarmålet innan skotten kommer…

Där HV-försvaret inte alla tittar på puck och glömmer motståndaren två meter från vår målvakt …

Filip Sandberg har kraftig minusstatistik (+/-) och deras femma bör spela betydligt försiktigare mot motståndarnas bästa uppsättningar …

Han har ju en stor talang och man vill ju definitivt behålla honom i HV - men det kan hänga på saker som att han tycker att det är så kul att spela att han inte byter i tid, att han går ner väl djupt i anfallszon och inte spelar tillräckligt respektfullt mot motståndarnas bästa uppsättningar etc …

Tycker spelet ser rätt bra ut och man var bra mot Frölunda när man spelade 5 mot 5, dock är vår sistespelare ofta för högt upp i banan i anfallszon och vi blir väldigt sårbara för kontringar. Vårt största bekymmer är alla de utvisningar som vi drar på oss. Man måste kunna ta lite smällar och hålla sig kyligare i många lägen. Svår bortamatch mot ett lag i riktigt bra form, men spelar man korten rätt har vi alla chanser att kämpa fram 3 friska pinnar. Frölunda lyckades förra matchen plocka bort Tedenby och Christensen på effektivt sätt från matchen. Hoppas de kommer in bättre i spelet i dagens match. Lycka till!

Lindbom räknar med att Campoli är avstängd i dagens match,med honom och Abbott avstängda blir detta en riktigt svår match mot formstarka Växjö. Är rädd att det blir en riktig överkörning ikväll,men hoppas PW står på huvudet och att vi kan ha lite medstuds. Forza HV!

Dags att börja vinna mot lag som ligger över oss i tabellen. Vinster mot nykomlingar är inget att hänga i julgranen om man vill va med på allvar denna säsong.

Tycker man ska prova Christensen mellan Laine och Thörna ikväll och flytta Önerud till Tedenby och Brithen.

Tuff match idag. Om det blir 0p så är risken stor att vi fastnar i det tabellsegment vi är i nu för en längre tid framöver. Om vi ska ha en chans idag så krävs det att spelare som Christensen, Brithén, Almqvist och Önerud kliver fram och börjar göra skäl för lönen. Särskilt Christensen måste börja leverera nu. Har varit på tok för osynlig för att laget ska kunna hänga på uppåt istället för att fastna nedåt.

Kommer låta lite pessimistisk men Utan Campoli kommer det bli som i början av säsongen samtidigt som Växjö har kommit igång (lite tack vare nyförvärv), så kommer det bli svårt att ta poäng ikväll.

Fy fan vilken dålig känsla jag har i magen inför denna match

Ingen Campoli och abort på fyra matcher. Dra åt helvete med disciplinnämnden. Nu kommer det bli som i början när vi förlorade så många matcher. Vi borde göra som Växjö, när det havererar så värvar de in amerikaner som gör skillnad, nu har de 7 raka vinster och med största sannolikhet en 8:e idag. Emil Johansson ersätter väl Campoli, han håller fan knappt i allsvenskan. Nu känns det riktigt tungt…

Knappast disciplinnämndens fel att spelare i HV inte kan hålla sig till reglerna! HV som klubb måste ju göra nåt åt det här nu så att vi slutar drabbas av avstängningar hela tiden. Och det kommer bli fler om inget händer för det är väl inget konstigt med att det tittas extra noga på HV när man med råge har haft flest spelare på långa avstängningar?

Och att vi inte kan spela med bästa laget beror inte på domaren eller DN. Det beror på spelarna själva! Många som glömmer det här inne…

Dom två senaste avstängningarna är inget konstigt, slashing mellan benen och handske med klubba i ansiktet. Enkelt att bara gå in med kroppen men något går fel i skallen i vissa lägen. Abbott hade god tid att aktivera hjärncellerna men det gick inte.
I övrigt tycker jag att de spelade med väldig glöd och vilja.

Magkänslan säger att det blir jobbigt ikväll.

Hur är det med Jeres avstängning? När är han spelbar igen?

Chris Campoli - 5 matcher (4+1)
Händelse: Checking to the head i matchen mot Frölunda den 29:e oktober.

Beslut: Avstängning motsvarande fem matcher varav en omvandlas till böter på 12.500 kr.

Utdrag från nämnden: “Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan att Campoli reser klubban mellan händerna och trycker till Frölundaspelaren med höger hand i huvudet. Nämnden finner att Chris Campoli haft gott om tid att utdela en regelrätt tackling. I stället har han utfört en tackling som uppenbart är riktad mot huvudet. Inget ansvar kan läggas på motspelaren. Tacklingen mot huvudet är medveten och har därför ett i grunden högt straffvärde. Motspelaren blir dock inte skadad. Sammantaget finner nämnden att Chris Campoli ska stängas av en tid motsvarande fem matcher”.

Jere Karalahti är spelklar till nästa match.

Av nån jävla anledning har HV nästan alltid svårt för Växjö. Tror till och med att vi har minusstatistik mot dem?
Men ikväll tar vi tre pinnar på bortaplan igen. Jag tycker att spelet sett relativt bra ut de senaste förlustmatcherna. Mot Frölunda var det en “hedersam” förlust. Ikväll visar vi att vi har seriens bästa forwards!

jaa vi får jubla ikapp med Arto ikväll :slight_smile:
Drömde jag bara om arto inatt eller sa han nyligen nåt om att hv-fansen?

idag är det dags att Objöörne visar var skåpet ska ska stå. gynge ska inte ta sig in i våran zon ikväll…

usch vilka tråkiga bortadräkter ser ut som AIK spelar

Usch, HV71’s dress är väldigt lik AIK’s bortaställ :frowning:

bra start av hv…