Omgång 17: Linköping HC - HV71

[size=200] Linköping HC - HV71[/size]

[size=150]Linköping jagar ny hemmaseger i derbyt[/size]
Publicerad: 2014-10-29 14:55 shl.se/shl-arena/38954/pregame/

Linköping HC hade inför tisdagens match mot Luleå Hockey två raka segrar. Noterbart var att båda segrarna togs på hemmais mot Brynäs IF och Färjestad BK. De två segrarna resulterade i sex poäng och 8-0 i målskillnad för Linköping och det var ett lag i medgång som tog sig an Luleå Hockey på tisdagen.

Matchen började även bra för östgötarna när Jakub Vrana prickade in 1-0 i inledningen på matchen. Men sedan gjorde Luleå tre raka mål och ledde med 3-1 inför den tredje perioden. I den tredje lyckades Linköping komma tillbaka och göra två mål, båda inprickade av hete Jacob Micflikier och matchen gick till förlägning.

Trots ett kanonläge för Oscar Sundh så blev förlägningen mållös och Luleå kunde genom Chris Abbott avgöra straffläggning. Resultatet till trots så blev det i alla fall en poäng för Linköping som nu har tagit poäng i tre raka matcher.

[size=125]Riktgt vass form för serieledarna[/size]
HV71 är just nu SHL:s starkaste lag och har just nu åtta raka segrar. Ett otroligt facit som parkerar jönköpingslaget på förstaplats i SHL-tabellen med 34 poäng, lika många som tvåan Skellefteå AIK.

En av HV71:s formstarkaste spelare för tillfället är Calle Ridderwall. I lördagens match mot Brynäs stod han för två mål och var ytterst delaktig i segern med 7-4. Under tisdagen blev det två nya mål från Ridderwalls klubba i segern mot Örebro Hockey med 4-3 efter straffar. Ridderwall har nu gjort fem mål på tre matcher och stått för totalt 11 mål i årets SHL, vilket ger ledning i SHL:s skytteliga.


Ridderwall leder skytteligan

Räkna men två riktigt laddade lag när E4-rivalerna drabbar samman för andra gången denna säsong av SHL. Det första mötet blev en riktigt målrik historia när HV71 var starkast hemma i Kinnarps Arena och vann med 6-4. Kan vi räkna med en liknande urladdning i torsdagens glödheta match?

[size=150]KÄMPA HV!![/size]

Ingen Tedenby enligt JP.

Hoppas innerligt att Törngren får den platsen.

Vet inte om det är jag som ser i syne men för mig är han snudd på en komplett forward. Om några år spelar han top 6 garanterat.

Tror det blir väldigt svårt borta och sviten kommer brytas snart.

Minns hans passning i första matchen mot LHC denna säsongen, som gav oss 4-4. Han får vi verkligen inte släppa.

Angående matchen; deras transatlanter är sylvassa så det gäller verkligen att inte släppa till något bakåt som vi gjorde senast mot Örebro. Skönt att det är uppehåll snart för vi har inte spelat bra på några matcher.

Klarar man att ta en till seger utan Tedenby? Känns som att han hade varit det där lilla extra som behövts för 3 poäng ikväll.
Upp till bevis för Fiala ikväll. Dags att han börjar skjuta lite nu istället för att dribbla in pucken i mål. Tror det hänger på Fiala ikväll om vi ska vinna faktiskt.

Jo för det hänger ju på en spelare att inte kommer att vinna ikväll… de tillför spets men de är inte hela laget…

“man vinner som ett lag och förlorar som ett lag”… för att dra en gammal klyscha…

Positivt tänkande vi tar LHC ikväll vi ska bara ta cluben ikväll finns inget annat…

Ersberg står ikväll, och utöver Teden så är även Mackan och Berglund(sjuk) borta.

Spännande och se Ersberg igen. Är mackan borta pga sjukdom också?
Tycker dock att han har varit väldigt osynligt på sistone.

Mackan får träna en extra vecka eftersom han inte repat sig helt efter hjärnskakning enligt intervju med AJ

Lite frånvaro idag, men på det hela taget känns inte det som ett större problem. Jag tycker alla som ryckt in vid skador/sjukdomar har gjort det bra, och ibland bättre än dem de ersatt (inga nanm men campoli och pettan).

Törngren, yes, mer å mer och massor mer av den killen. Samma sak med de yngre backarna. Ta hem Basse!

Blir nog en målrik och jämn match, hoppas vi är med från start den här gången

Det jag menar är snarare att Fiala skapar sig så mycket bra chanser helt på egen hand som han troligtvis kommer behöva utnyttja ikväll om vi ska vinna. Brithen, Ridderwall och Christensen gör varsitt mål men LHC har gjort 4. Fiala har skapat sig dom 6 vassaste lägena i matchen men dribblat bort dem. Eller? Om du fattar vad jag menar. Givetvis så spelar man som ett lag men när Tedenby är borta så kanske LHC är starkare om inte Fiala kliver fram.

Tror det blir tufft, LHC har rätt bra form…deras formkurva brukar iofs vara en riktig bergodalbana, så om dippen kommer idag så blir det väl en ganska lätt seger. Bra att Ersberg står, Wesslau brukar ha lite tungt med LHC av någon anledning.

Svårtippat iaf, men blir nog underhållande!

:laughing:

Är det inte lite konstigt att inte ta med så många gubbar man får? Bara 3st reggade reserver/4e-femman

Petrasek - Karlsson kommer ge mig mardrömmar ikväll…

vad har hänt, kom just till burken…???

fiala mkt utvisningar som är onödiga…

För Fan fiala! Jävla dumt gjort