Omgång 2: HV71 - Färjestad BK

HV71 vs Färjestad BK


image image

Ett av de starkaste minnena jag har från förra säsongen är sista matchen mot just träsko. Ni som var på plats borde minnas... slutet på första perioden, vi leder med 1-0 och Miele trycker till en puck från nära håll som studsar ut skumt från bortamålet. Spelet fortgår och efter det blåsts för periodvila så vill domaren granska situationen. Medans domaren granskar så visas situationen på jumbotronen. Första reprissekvensen ger fortfarande inte ett tillfredställande svar... sedan kommer bilden från ovan målbur och det blir helt knäpptyst i hallen. Helt overkligt tyst. Följt av ett avgrundsvrål när det uppenbara inträffar.

Det var ett ångestfyllt Jönköping som vrålade. Folk hade gått och burit på den ångesten länge, förädlat den, förvarat den i magen. Och den gjorde ont. Men där någonstans, vid Mieles andra mål, så släpptes den ut, likt anden ur flaskan.

Var står vi idag? Ingen vet. En match in, ett för långt uppehåll till match två och vi möter ett topptippat träsko. Första matchen gav egentligen inga svar alls, mot ett lhc-svagt lhc. Det gav hopp, men inga svar.

Min ande har sakteliga letat sig tillbaka till magen.

Pelle inför

FORZA HV71!!

7 gillningar

VITA GULA BLÅ - HÅVE BLÅ - OSS KAN INGEN SLÅÅÅÅÅ

4 gillningar

Ställ er upp, ställ er upp, ställ er upp…

4 gillningar

MOT 3 POÄNG!! HEJA HV!

Vinst idag och på lördag hade ju suttit.

Blir spännande och se om vi kan fortsätta med de som var jävligt bra mot LHC

De vi behöver göra bättre är helt klart inräkning i försvaret och tuffare framför eget mål och sätta på lägen. Förhoppningsvis storspelar inte fbk målvakt på samma sätt som Högberg

Nu kör vi!

ptsd…

4 gillningar

Botten mot toppen redan i omgång 2. Så illa kanske det inte är men det vore väl fan om HV71 inte kan utnyttja det superläge till en bra säsongstart med 3 raka hemmamatcher. Förlust ikväll och vi får en skitstart igen.

Första matchen visade att vi kan spela bra. Nu vill jag se att vi kan vinna också oavsett vad som händer.

Vi kommer inte kunna dominera spelet som mot LHC så good old hårt jobb är vad som krävs.

Kommer bli en jäkla svår utmaning, såg matchen fbk mot ZAIK och det går undan i deras kontringarna så där måste vi vara noggranna.

Vinn för helvete.

2 gillningar

Blir ketchupeffekt idag :smiley:

2 gillningar

Fram med karaktären nu HV! Det finns tillräckligt med kvalité i laget för att spöa FBK. Vi är dessutom jävlig revanschsugna efter att gett bort första matchen.

Ser fram emot det hav av is Borgis vaskar fram till sina lekkamrater.
Ikväll blir det kul.

2 gillningar

Som Diabolics skriver (vilken läsning. Alltid högt läsvärde). Det blir spännande att se ikväll om HV kan stå pall när motståndet, på pappret i alla fall, blir tuffare. Hur bra var HV sist – EGENTLIGEN – och hur dåliga är faktiskt LHC? Ikväll får vi nog svar.

Jag tror att vi kommer få se nåt mellanting. Inte fullt så bra som LHC-matchen gav sken av, men inte heller så dåliga som många av oss trodde inför säsongen.

1 gillning

Räknar inte med en enda poäng idag men räknar med ett HV som är 100% påkopplat och som är beredd att gå genom eld för att utmana FBK ikväll. Full gas, tack.

2 gillningar

Känns som de kommer bli betydligt mer känslor i denna match. Dags för tikka , Åke , säpp MM att visa att framför vårt mål får man inte göra vad som helst.

2 gillningar

Tycker det vi såg av HV och vad vi såg av LHC i lördags tyder på att HV har ett bra lag på alla kedjor egentligen. Jag såg inte en enda kedja i torsdags som fuskade utan det var enstaka spelare. Tror att HV kommer sätta ordentlig press på FBKs backsida idag som Pelle nämner att de har sin svaghet men ändå vara rädda för kontringar. Tror detta kan bli en hur trevlig kväll som helst om HV inte slarvar på de två mål som LHC gjorde mål på. Fram med ölbärs o släpp pucken

1 gillning

Önerud in istället för Måns. Hmm. Den ena har framtiden för sig, den andra har några matcher på sig att bevisa att han ska få förlängt.

Vi får hoppas det beror på att tränarna vill ge Önerud en sista chans innan Nubben (förhoppningsvis) tar beslut om att det inte blir någon fortsättning.

fbk väljer Legace i kassen istället för Carl Lindbom

2 gillningar