Omgång 3: HV71 - Örebro HK

[size=200]HV71 - Örebro HK[/size]


[size=150]HV71 har inte glömt och vill trycka till Örebro[/size]
Publicerad: 2015-09-24 10:00 shl.se/shl-arena/39658/pregame/

Den 12 februari var datumet då Örebro brutalt pulvriserade HV71 hemma i Behrn Arena. De som var med då kommer självfallet ihåg detta och HV-spelarna lär vara gruvligt sugna på revansch i den här säsongens första möte lagen emellan.

HV71 kommer från seger i lördagens derby mot Växjö och självförtroendet borde vara starkt efter det.

I veckan har de dessutom varit på CHL-resa i Tjeckien där de fick med sig 2-2 hem till returen i Kinnarps Arena den 6 oktober.

Teemu Laine har varit ett hett samtalsämne i veckan efter sina två mål mot Växjö och efter att ha fällts av disciplinnämnden för diving. Han visade även i CHL att hans form är god och gjorde ett av lagets mål även där.

Faktum är att HV71 hade två tvåmålsskyttar mot Växjö då även Simon Önerud hittade rätt dubbelt.

Det är ett ganska skadedrabbat lag som tränaren Johan Lindbom har att förfoga över. Spelare som Ted Brithén, Chris Campoli, Erik Christensen har gjort framsteg i sin rehabilitering men är inte aktuella för spel ännu.

Emil Johansson och Kevin Stenlund kommer att testas på matchvärmningen och beslut om deras medverkan tas därefter. Gällande Anton Bengtsson, som fick en hjärnskakning mot Växjö, är läget på bättringsvägen. Han är symptomfri och går nu igenom den överenskomna hjärntrappan i sin rehabilitering.

Hela genomgången av skadeläget kan du se på HVTV.


Två spelare som är aktuella för spel mot Örebro, Emil Johansson och Kevin Stenlund.

[size=125]Vilken form har Örebro Hockey?[/size]
Hos gästande Örebro har det varit en topp och en dal på inledningen av säsongen. Det nörjade bra när man relativt enkelt vann premiären hemma mot MODO med 4-1 efter en gedigen insats från hela laget.Den insatsen kunde dock inte följas upp med något lika positivt utan istället föll man klart i bortamötet mot Malmö Redhawks med 0-4. En match där man inte var nöjd med insatsen.

  • Jag är inte alls glad med hur vi startar den här matchen, vi släpper in två mål direkt och efter det är ju matchen egentligen körd, sa en besviken ”Kenta” Johansson till C More efter förlusten.

Men nu har den förlusten lagts till handlingen och veckan som gått har ägnats åt hård träning och finslipning av detaljer hos Örebro. Allt för att vara redo när den andra raka bortamatchen väntar när man gästar Kinnarps Arena och HV71. Ett lag som säkerligen osar av revansch.

  • Vi kan inte göra så mycket åt hur HV71 kommer agera utan vi måste titta på oss själva och jobba på vår egna påverkan. Vi har en hel del saker som är bra i det vi gör, men det finns också vissa saker vi kommer rätta till, säger Johan Tornberg i Örebro till klubbens hemsida.

En spelare i Örebro som letar målformen är finländaren Mikko Lehtonen. Han kom under fjolårets säsong från Skellefteå och är värvad som en målskytt, men har ännu inte hittat rätt under säsongsinledningen. Lägen och försök har dock inte saknats, då Lehtonen krutat iväg 10 skott på mål på de två inledande matcherna. Frågan är om det kan bli nätrassel under torsdagen?

[size=150]HEJA HÅÅVEE!![/size]

Nu kör vi över Örebro…

Kom igen nu HV, inget slarvande samt lite mer skärpa vid avsluten så tar vi detta!

Är Sandberg SHL’s bästa sargspelare? :smiley: Fan vad bra han är på att vinna puck i hörnen och komma loss med den.

Bra period. Skulle nog haft 1-0 ledning åtminstone. Tedenby lyser därute synd att ska likt Sandberg ha svårt att göra mål. Lär nog utvecklas till mer av en playmaker åt Laine i år tror jag som får göra målen.

#10 tar ett lite för stort defensivt ansvar kan en tycka. Hans offensiva kvaliteter blir lidande.

Kul att se Cederholm ta för sig, återigen.

Hmmm, lite trevande, men överlag inte så pjåkigt. Kul att 4e linan lyckas med lite grejor. Shysst open ice tackling av Ahl (?)
Tedenbys första 10 min var grymma, synd att inte backhanden gick in i krysset som han siktade på. Melin tabbade sig rejält i egen zon, helt oprovocerad åker han förbi pucken :open_mouth: i ett läge där vi var under press…
Dåligt tillvaratagande av Marjasin HC i de lägen vi bjöd dem på

tafatt försvarsspel gör så Örebro tar ledningen orättvist sätt på hela matchen

Suckar. …varför fick han stå och sikta i en halvtimme…

Fan. Sån är hockeyn.

Helvete

Meeeeellin…

Otrolig prestation av Melin, han chockar i bägge ändarna :laughing:

Melin!!! Som i fornstora dagar :relaxed:

Kung Melle!!! :smiley:

där ahr vi melles styrka :laughing: :laughing:

…inte en utvisning…

fy fan… utvisning, precis när man skriver … tveksamt svagt högerknä i den situationen på Laine :laughing:

bra PP!

Melin ser nästan oförskämt pigg ut. Gott att se!