Omgång 31: HV71 - Färjestad BK

[size=150]HV71 - Färjestad BK[/size]

Hemmamatch mot ärkerivalen FBK stundar för HV71.
HV71 som ligger näst sist i tabellen behöver en hemma
seger. Hoppas den kommer mot FBK.

[size=150]FORZA HV71!![/size]

Två lag i samma usla form om man ser till de fem senaste. Längre går vi inte tillbaka för då är det uppenbart vilket lag som befinner sig helt i brygga.

Hur som. Om man ska vinna en match FBK den här säsongen så är det väl denna?

Uuuuhhh… måste vi?

Kanske går bättre om man struntar i att kolla?

youtube.com/watch?v=g97TF6xmsOU
Jag hatar Färjestad :imp:

Tyvärr är det konstant ångest varje dag och tror inte det blir bättre idag.
Förstår inte varför man envisas med att lägga dessa timmar då man både blir förbannad och ledsen.

Hur har det kunnat få gå så långt som det gjort! Vi är flera amatörer som sett att det rasar mer och mer men ingen i ledningen har sett det.
Är man så blåögd och saknar självkritik så att jaget går före allt annat!

Det vi får hoppas idag är att Hugo kommer in och bommar igen samt att FBK drar på sig utvisningar så vi kan göra några mål i PP!
Hv71 hopp är att vår målvakt spikar igen samt att vi gör mål i PP! Här snackar vi om ett skört spelsystem!

Tror att idag är det sista vi ser av Rahm! Om han ens är med i båset idag!

Håller fullständigt med VARFÖR utsätter man sig för detta frivilligt??

Hoppas de som är på plats ikväll skanderar Avgå Rahm så det bara ekar i arenan!

Stor genomgång: Han har varit bäst i HV71 efter 30 SHL-matcher – så är ställningen i JP/Jnytt-femman

HV71 har spelat 30 SHL-matcher den här säsongen. I varje match delar JP/Jnytts sportredaktion ut poäng till de fem främsta spelarna i HV. Så här ser poängställningen i JP/Jnytt-femman ut med 22 grundseriematcher kvar att spela.

Eric Martinsson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
50 poäng: Eric Martinsson, back, 30 matcher, 24 poäng (2 mål+22 assist).

Kommentar: Snittar mest istid i laget, toppar den interna poängligan och har genomgående varit en av de mer stabila spelarna under en usel HV-säsong. Har spelat upp sig jämfört med förra säsongen och fick i höstas chansen i Tre Kronor. Kan blanda och ge på isen, varva bländande insatser med hårresande misstag. Men har över lag varit bottenlagets bäste spelare så här långt.

Didrik Strömberg. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
47 poäng: Didrik Strömberg, back, 28 matcher, 6 poäng (0+6).

Kommentar: Bidrar knappast med offensiv tyngd. En desto större bidragande kraft i defensiv zon. Får mycket istid och kämpar och sliter i varje match. Är så här långt HV:s främste tacklare med totalt 43 tacklingar. Har, efter backkollegan Martinsson, dessutom täckt näst flest motståndarskott.

Jonas Gunnarsson. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
39 poäng: Jonas Gunnarsson, målvakt, 17 matcher, 89,4 i räddningsprocent.

Kommentar: Har gått tyngre mot slutet och har i de senaste matcherna han har stått släppt in en del puckar som inte har sett helt otagbara ut. Den rutinerade burväktaren hade dock en period tidigare under säsongen där han såg stabil och tät ut och det var också då han samlade på sig gott om poäng i JP/Jnytt-ligan.

Hugo Alnefelt. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
33 poäng: Hugo Alnefelt, målvakt, 11 matcher, 90,1 i räddningsprocent.

Kommentar: Den 19-årige stortalangen kan spika igen totalt stundtals. En sådan där målvakt som när han är som bäst kan stå på huvudet och rädda sitt lag på mer eller mindre egen hand. Tillbaka nu efter JVM-resan med Juniorkronorna. Har inte vaktat HV-kassen sedan den 1 december borta mot Rögle och det återstår att se vilken form han visar upp när han nu är tillbaka i SHL.

Filip Sandberg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
31 poäng: Filip Sandberg, forward, 30 matcher, 16 poäng (9+7).

Kommentar: I ett HV71 som har staplat förluster på hög under de senaste veckorna har Filip Sandberg varit bäst. En skicklig energispelare som är något av en motor i den mest välfungerande HV-formationen där Alexander Bergström och Linus Fröberg också ingår.

Linus Fröberg. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
28 poäng: Linus Fröberg, center, 30 matcher, 17 poäng (6+11).

Kommentar: Var en av de mest tongivande HV-spelarna i upptakten av SHL-säsongen. Har inte fått till det lika bra den senaste tiden. HV71 är i behov av att Fröberg lyckas producera ännu mer i poängväg.

Simon Önerud. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
24 poäng: Simon Önerud, forward, 30 matcher, 15 poäng (10+5).

Kommentar: Förväntningarna är höga på lagkaptenen och han borde kunna ännu bättre. Har nått tvåsiffrigt i antal gjorda mål, men det känns som att han på ett ännu tydligare sätt ska kunna visa vägen för ett krisande HV71.

Johannes Kinnvall. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
22 poäng: Johannes Kinnvall, back, 23 matcher, 18 poäng (6+12).

Kommentar: Slog igenom med dunder och brak i HV-tröjan i fjol och är den här vintern utlånad från Calgary Flames. Fortsätter att göra sina poäng, men det finns mer att hämta i spelet i övrigt.

Fredrik Forsberg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
15 poäng: Fredrik Forsberg, forward, 29 matcher, 16 poäng (11+5).

Kommentar: Målbäst i laget. Har framför allt haft några enstaka matcher där han har sprutat in mål och därmed samlat poäng i den här ligan. Har ett sylvasst skott och är bra i powerplay, men borde kunna vara mer framträdande i spel fem mot fem där han ofta faller bort.

Daniel Bertov. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
13 poäng: Daniel Bertov, back, 22 matcher, 5 poäng (1+4).

Kommentar: En frejdig back som spelar med mycket energi. Hörs mycket då han manar på sina lagkamrater ute på isen. Har missat de senaste matcherna på grund av skada.

Linus Sandin. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
12 poäng: Linus Sandin, forward, 20 matcher, 10 poäng (4+6).

Kommentar: Totalt sett en stor besvikelse. Lämnade HV71 i december för att ansluta till Philadelphia Flyers organisation. Hade några enstaka matcher där han stack ut, därav poängen i den här ligan. Framför allt var han vass hemma mot Djurgården den 3 december då han bidrog med totalt tre poäng.

Alexander Bergström. Foto: Johan Bernström /Bildbyrån
11 poäng: Alexander Bergström, forward, 22 matcher, 23 poäng (4+19).

Kommentar: Snittar strax över en poäng per match. Extremt skicklig i powerplay och toppar lagets interna ”PP-liga” med 14 poäng i spel i numerärt överläge. Hade förmodligen skrapat ihop fler poäng i JP/Jnytt-femman om han inte hade missat ett antal matcher på grund av skada.

Anton Wedin. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
11 poäng: Anton Wedin, forward, 19 matcher, 14 poäng (7+7).

Kommentar: Ett riktigt tungt nyförvärv inför den här säsongen. Den skridskoskicklige forwarden har absolut gjort några bra insatser i HV, men har också varit skadad i omgångar och bör prestera ännu bättre om HV71 ska lyckas vända på det svåra läget.

Emil Andrae. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
11 poäng: Emil Andrae, back, 21 matcher, 3 poäng (0+3).

Kommentar: En back som är rolig att titta på och som besitter gott om skicklighet. Juniorstjärnan har stått för en del fina insatser under sin första ”riktiga” SHL-säsong, men har också varvat det med en rad kostsamma misstag. Kommer med växande rutin förmodligen att bli ännu bättre på sikt.

Craig Schira. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
10 poäng: Craig Schira, back, 4 matcher, 2 poäng (2+0).

Kommentar: Inte längre kvar i HV71. Lånades in i december och ledde mer eller mindre ett stukat HV från sin backplats. Bidrog med energi och sköt två mål. Numera i tyska Adler Mannheim.

Markus Svensson. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
10 poäng: Markus Svensson, målvakt, 2 matcher, 91,7 i räddningsprocent.

Kommentar: Värvades in på ett korttidsavtal som ersättare för Hugo Alnefelt, då denne var iväg med JVM-laget. Svensson spelade två matcher mot Leksand – och imponerade stort båda gångerna.

Zion Nybeck. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
10 poäng: Zion Nybeck, forward, 20 matcher, 2 poäng (0+2).

Kommentar: En poängmakare av rang på juniornivå, men har hittills fått nöja sig med en mindre roll i SHL-sammanhang. Därav ingen maffig poängskörd, men bidrar ofta ändå med hårt jobb och framåtanda.

Lias Andersson. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
9 poäng: Lias Andersson, center, 19 matcher, 11 poäng (5+6).

Kommentar: Var tänkt som förstecenter men blev aldrig den ledande spelare HV hade hoppats på. Var möjligen på väg att hitta sitt rätta spel efter sin avstängning, det fanns tecken som tydde på det. Men i det läget lämnade Lias HV för Los Angeles Kings.

Niklas Arell. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
9 poäng: Niklas Arell, back, 27 matcher, 4 poäng (2+2).

Kommentar: Värvades kanske mest för att vara en defensiv klippa men har stundtals haft problem i egen zon under säsongen. Har även kvaliteter för att kunna blixtra till i offensiven men behöver bli mer jämn och stabil över hela isen.

Oskar Olausson. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
7 poäng: Oskar Olausson, forward, 13 matcher, 4 poäng (3+1).

Kommentar: Var på väg att få ett litet genombrott i SHL i början av december då han, tyvärr för HV:s del, försvann i väg till JVM. Skridskostarke Olausson har dock redan visat att han både kan göra poäng i och har ett spel för SHL.

Jesper Kokkonen. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
6 poäng: Jesper Kokkonen, forward, 29 matcher, 3 poäng (0+3).

Kommentar: Anslöt till HV från allsvenska Karlskoga, där han hade öst in poäng, och HV-ledningen hoppades förstås på liknande utdelning i SHL. Av detta har det inte blivit särskilt mycket. Kokkonen står noterad för endast tre passningspoäng och har haft svårt att hitta rätt på den högre nivån och i sitt nya lag.

Christian Sandberg. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
5 poäng: Christian Sandberg, center, 25 matcher, 2 poäng (1+1).

Kommentar: Den rutinerade centern håller fortfarande god SHL-klass och har gjort ett förhållandevis bra jobb under säsongen, oftast i fjärdekedjan, där han kanske inte sticker ut men svarar just för nyttigt arbete.

Filip Cederqvist. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
5 poäng: Filip Cederqvist, forward, 3 matcher, 0 poäng.

Kommentar: Spelade tre matcher med HV på lån från allsvenska Tingsryd och gjorde bra insatser. Var bäst i laget i debuten mot Frölunda och spelade med en energi och framåtanda som vi annars knappt sett i HV den här säsongen.

Lukas Wernblom. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
4 poäng: Lukas Wernblom, forward, 3 matcher, 0 poäng.

Kommentar: Lånades in från allsvenska Mora för tre matcher vid årsskiftet och svarade för mycket hedersamma insatser. Särskilt i HV-debuten mot Frölunda var Wernblom riktigt pigg, spelade helt respektlöst och tryckte fast motståndare i sargen i parti och minut.

Axel Holmström. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
4 poäng: Axel Holmström, center, 20 matcher, 8 poäng (3+5).

Kommentar: Har haft otur med skador sedan han kom till HV och även den här säsongen har hittills förstörts av att Holmström inte har fått kontinuitet i sitt spel. I grunden en spelskicklig och poängstark center, som liksom många andra i HV spelat under sin nivå.

Christoffer Törngren. Foto: Carl Sandin/BildbyrånChristoffer Törngren.
4 poäng: Christoffer Törngren, forward, 23 matcher, 8 poäng (3+5).

Kommentar: Sett till individuell skicklighet skulle Törngren kunna vara en SHL-spelare av högsta klass, bland annat med en skridskoåkning av bästa märke. Men det är något som saknas för att han ska slå igenom på allvar. Den här säsongen har Törngren fortsatt att föra en ganska anonym tillvaro i HV.

Jonathan Wikström. Foto: Axel Boberg/Bildbyrån
4 poäng: Jonathan Wikström, center, 8 matcher, 0 poäng.

Kommentar: Spelade till sig en plats i Sveriges JVM-lag och ger ofta ett piggt intryck när han får speltid i SHL. En av HV:s bättre i premiären borta mot Frölunda i september, det var också då han samlade ihop sina poäng i JP/Jnytt-femman.

Max Wennlund. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
3 poäng: Max Wennlund, forward, 20 matcher, 1 poäng (0+1).

Kommentar: Har egentligen verktygen för att bli en nyttig SHL-forward, så som bra skridskoåkning och ett rappt skott, men Wennlund har inte fått det att lossna sedan han kom tillbaka till HV. Kan visserligen göra ett bra jobb i en fjärdekedja men en passningspoäng är trots allt lite för klent.

Jacob Grönhagen. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
2 poäng: Jacob Grönhagen, forward, 9 matcher, 0 poäng.

Kommentar: Junioren Jacob Grönhagen kom in i laget som en frisk fläkt i december och har sedan blivit kvar. Med sin storlek och framfusighet ställer Grönhagen till en del oreda hos motståndarna men väntar fortfarande på första SHL-poängen.

Emil Johansson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
1 poäng: Emil Johansson, back, 27 matcher, 2 poäng (0+2).

Kommentar: Höga förväntningar ställdes på Emil Johansson redan inför förra säsongen och många trodde att det kanske var nu han skulle ta ett kliv och bli en ledande back. Johansson har dock inte levt upp till kraven, överarbetar många situationer både offensivt och defensivt och har bara periodvis fått till det.

Anton Karlsson. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
1 poäng: Anton Karlsson, back, 24 matcher, 2 poäng (0+2).

Kommentar: Har inte fått det att stämma i HV71 sedan han anslöt till laget en bit in på säsongen. Karlsson har blandat och gett under matcherna och inte sett helt trygg ut i spelet men har å andra sidan inte heller riktigt fått tränarnas förtroende.

Fotnot: Ytterligare fyra spelare har fått SHL-speltid i HV71 den här säsongen, men har ännu inte fått någon poäng. Det är Ryan Stoa, Victor Sjöholm, Mattias Nørstebø och Erik Thorwalls.

Hmmm. Jag kan förstå hur du menar, men detta är väl knappast vad laget behöver i nuläget? Positiv energi är ju det som behövs, så därför hoppas jag att de istället lyckas heja fram HV till 3p.

Anton Karlsson i första backpar och Kokkonen i en tredje line. Bredd var ordet.
Ska man rulla runt o dels broderligt på istiden?

Uhhh vilken läskig match. Vinst är ett måste.

Vart är andrae??? Å varför i HELVETE är olausson utanför laget??? #idioti

Jag har nu accepterat att det troligen blir negativt kval mot gissningsvis Linköping.

Så nu kan jag ta det lugnt och invänta det - så HV kan inte längre lura mig att hoppas på något fram tills dess :slight_smile:

[size=150]Funderar på hur man är funtad som sätter sig ner och kollar på match efter match.
Förmodligen finns det någon diagnos för detta Eller??[/size]

Ett klipp från Aftonbladet
“HV borde ta ett lunchmöte med Martin Thörnberg på Alcamo, det borde inte kosta skjortan. Varken lunchen eller att ta honom åter. Och så borde de tillsätta en utredning och gå till botten med varför de inte skrev nytt kontrakt med honom, och vem som tog beslutet. HV med Thörnberg hade aldrig legat där de ligger nu, men det ska bli kul att se Troja-HV71 igen nästa säsong

Ja. Diagnosen kallas hopp. Och det finns något vackert i detta. Att vi trots all kritik mot hur saker sköts och all ångest allt med HV skapar just nu, ändå har kvar vårt hopp.

Men en sak är säker - jag mår dåligt. På riktigt dåligt över allt det här. Och jag tror inte att det går längre.

Men.

Jag hoppas fortfarande.

Psykiatrin har öppet för alla oavsett tid på dygnet. Tyvärr visar dom ingen ishockey på tvn. Ikväll blir det vinst. Bara måste bli vinst. Inte 2 poäng utan 3. Måste måste måste. Handboll annars om ingen orkar/ vill se.

Rahm låter exakt likadant som sedan omgång 1.

Jobba hårt och ge positiv energi.

Han är nog fullständigt oduglig när det gäller att se vad i Hv:s spel som inte fungerar.

Om det du gör inte fungerar så fortsätt och gör exakt likadant :frowning:

Idag är det gamla bluebulls halsduken som används.
Kommer det att bli ett trendbrott :laughing:

alltid lika trevligt när soporna från Karlstad kommer på besök, hoppas vi orkar spela hockey ikväll!! GO hve!!