Omgång 31: HV71 - Linköping HC

HV71 vs Linköping HC


image image

Ha. Linköping.
Ordet för dagen är “platt”. Något som inte sticker ut, något utan toppar. Intetsägande. Oförmåga att generera den minsta lilla blodtrycksökning. Det är platt, det är slätt. En tätort på en slätt. Hybris och pretentiöst ovidkommeri. Precis som ortens son, Lars Wennerholm, eller var det Mats Winnerbäck? Ingen bryr sig. Allt är platt.

Allehanda resanden från norr till söder, har passerat denna slätt och dragit en suck av lättnad när obehaget lämnats därhän. När obehaget har övergått i eufori, då blicken äntligen tillåts vila på rofyllda vågor, på södra Sveriges pärla, där uppe på sandbankarna vid Vätterns södra strand. Det är mot denna inlevelsens trädgård all uppmärksamhet dras.

Det är här vi får saker att hända, saker som berör. Det är oplatt, ickeplatt och med avsaknad av platthet. Vi är källan till obegränsade känsloutspel. Vi är känslogeneratorer på övervarv. Vi är södra Sveriges känslomässiga mitt- och höjdpunkt. Vi är bergochdalbanan i ditt känsloregister. Vi är känslor. Vi är HV71.

Krossa lhc!

Silenzio stampa

FORZA HV71!!

24 gillningar

De kommer med flera busslaster av svartklädda ligister.

Slakta Plattköping!

2 gillningar

Det borde inte vara så många i varje buss :blush:

1 gillning

Vart har du läst det?

På X.

Börjar bli hög tid att åter sätta lhc på plats och påminna dom om hur kassa dom är och alltid varit.
Kom igen HV - Nu jävlar kör vi!!! :smiley:

Fick dra en Baileys i loungen i väntan på att borda planet.
Kommer att missa stora delar av matchen då planet landar 20:05.
Vore skönt med en ny seger!

Gran Canaria?

Japp stämmer bra!

1 gillning

Tuff match behöver ta 3 poäng för att bygga på självkänslan ytterligare. Förlust hemma vore inte bra.

Går väl inte in så mycket folk i de korta bussarna?

Dax att trycka till LHC och deras korkade fans.

Högberg är bra men är ingen monster. Så spelarna måste våga ta skott. Känns som de inte tror på det för att han står. Gör honom platt som vi gjorde med Enroth.

Inte på plats idag så missar ev upptåg från den svartklädda svansen från Linköping. Såg dem i premiären när de försökte plocka ner plexiglaset nedanför restaurangen.

Känns som en match vi borde kunna vinna om bara vår målis håller jämna steg med deras som senast. Kan ju inte missa lika mycket chanser som då på annandagen.

Vi måste dock spela mycket bättre än senast i Örebro. Kan inte räkna med i närheten av samma utdelning som då. Vinner vi idag så har vi ett bra slagläge framåt och kanske passerar Play Out strecket vilket skulle ge en enorm boost inför framtiden.

Ortio ser trots allt bättre ut, Tedenby och Önerud funkar bra med Tikka, förstakedjan fortsatt het, tendenser att ha fått igång en bra andrakedja med Borgy och Isaac som steppat upp.

Nardella tillbaka med Strålman funkar bra och övriga backar känns också stabilare. Många positiva bitar nu så lite momentum har vi och det gäller att utnyttja detta.

3 gillningar

När vi nu ändå inledde året med ett trendbrott så hoppas man på ett till idag. Ska det bli första gången denna säsongen man vinner tre matcher i rad?

Hoppas hoppas

2 gillningar

Förutom att vi bör ta tre poäng själva, hur vill vi att övriga matcher ska sluta ?

Vill se att Malmö, IKO och Modo förlorar. Då måste tyvärr Rögle vinna.

3 gillningar

Har vi slagit LHC någon gång sedan finalen 2008?
Har en känsla av att vi har extremt svårt att få med oss tre poäng me LHC — särkilt på hemmaplan.
Oavsett matchbilden.
Bogey team.

Om vi räknar med att HV vinner alla matcher som är kvar ska det inte spela nån roll enligt mina beräkningar.

5 gillningar

Ska jag va ärlig säger magkänslan plattmatch. “Inte göra jobbet nu kan vi slappna av” känsla.

4 gillningar

Akta sig för Ty Rattie säger jag bara. Den filuren är en sådan man vill ha i sitt eget lag. Blodhundsnäsa för målet. Får hoppas Sjöholm visar honom lite hyffs.