Omgång 34: HV71 - Luleå HF

[size=200]HV71 - Luleå HF[/size]


[size=150]HV71 går för femte raka trepoängaren[/size]
Publicerad: 2015-01-02 13:50 shl.se/shl-arena/39058/pregame/

HV71 visar upp en vass form just nu och laget har fyra raka fullpoängare i ryggsäcken. Dessutom har laget tagit över andraplatsen i tabellen från Frölunda och har endast fem poäng upp till serieledande Skellefteå AIK.

En rejäl morot för jönköpingslaget som dagen innan nyår tog en stark seger borta mot Örebro Hockey. Matchen var jämn och tät, men efter att HV71 gjort 1-0 i den första perioden och 2-0 i den andra lyckades inte Örebro komma närmare än Ville Viitaluomas reducering.

Målen i matchen gjordes av Lawrence Pilut, hans första i SHL och Anton Bengtsson. Den sistnämnda har imponerat på slutet och står noterad för fyra mål och en assist på de fem senaste matcherna. Ett riktigt starkt facit för Bengtsson som endast har en istid på 9.32 per match i snitt. Totalt denna säsong har unge Bengtsson gjort nio poäng(6+3).


Bengtsson är riktigt formstark just nu, och Pilut gjorde sitt första mål i SHL
mot Örebro och det på hans födelsedag till på köpet.

I HV71 husserar dessutom tvåan i SHL:s poängliga. Erik Christensen står hittills noterad för 31 poäng och är endast slagen av Linköpings Jeff Taffe.

Intressant inför matchen är dessutom att HV71 är seriens näst bästa hemmalag och gästas av seriens näst bästa bortalag, i form av Luleå Hockey.

[size=125]Luleå har förstärkt[/size]
Gästerna Luleå Hockey har varit i värvartagen en tid och förstärkt med hela fyra spelare. Backarna Jonathan Sigalet och Chad Billins debuterade båda två i senaste matchen mot Djurgården som Luleå vann med 3-1 på hemmais.

– Från och med starten på andra perioden så har vi kontroll på matchen. Vi försvarar oss bra och är riktigt stabila i allt, men det finns absolut mer att jobba på. Det känns dock bra nu och vi hittar vägar att vinna matcherna sa Luleås Karl Fabricius till C More efter matchen.

Målvakten Niko Hovinen och forward Victor Ekarv har fortfarande inte debuterat för sitt nya lag, men kan möjligtvis göra det redan på lördag.

Luleå har kommit igång efter en knackig period och är nu uppe i tre raka segrar. Det gör att Luleå är på gång uppåt i SHL-tabellen där laget just nu på sjunde, endast två poäng upp till Växjö Lakers på sjätte- och sistaplats till kommande SM-slutspel.

Nyförvärvet inför säsongen Kristian Näkyvä har imponerat, hyllats av experter och även stått för en hel del poäng. Finländaren ligger på femte plats i backarnas poängliga med sina 19 poäng, endast fyra bakom ledaren i den statistiken Cory Murphy.

[size=150]HÅÅVEE BLÅÅÅ ÄR DOM BÄSTA!![/size]

[size=150]VAR ÄR WESSLAU?![/size]

Vad har jag missat? :neutral_face:

Haha lugn. Jag vet inte heller men kanske bara vilas. Vi har ju en ännu bättre målvakt som får stå istället så inget att oroa sig över sålänge det inte är något långvarigt.

Wesslau är sjuk enligt jp live rapportering

Feber

En ännu bättre målvakt! Vem skulle det vara?

Fantastiskt att dom hyllar några av hjältarna bakom klubben, en eloge till HV71!

Nu till match, taggad!! :smiling_imp:

fan

Syntes inte på detta målet knappt styrfart på den pucken :imp:

Samtidigt kliver ju Kolan ut i hörnet där Pilut redan är och har koll på läget. Kolan lämnar alltså målet helt obevakat så att en forward får markera där. Fattar inte vad Kolan ska ut i hörnet och göra där.

Återigen ett hutlöst långsamt PP av HV. Det spelet har helt kollapsat efter Karalahtis inträde.

Precis begriper inte varför hvs långsamaste back ska spela PP.men vist han är en av dom backar som kan skuta

Det skjuts alldeles för lite i PP.

Fan va tråkiga Lule är när dom har ledningen Köttmur framför mål (Som Italiensk fotboll) Bara försvar inget annat :smiling_imp:

Kan vi be om en annan uppställning nu

Aldrig lätt att ta styrningar oavsett, speciellt i sidledsförflyttning. Men håller fortfarande Ersberg som snäppet vassare än Wesslau pga att han inte är ute och simmar flera meter utanför målgården hela tiden som Wesslau gör emellanåt.

PP är fan inte bra :frowning:

Skojar du :question:

Orkar knappt engagera mig i det här sömnpillret.

Ja ännu ett lyckat PP :imp: först hvs nuvarnde sämsta back 25 sedan kommer mr långsam 8 in och ja än sämre fy fan vad dåligt inte ett skott på mål :open_mouth: :open_mouth: