Omgång 37: Frölunda HC - HV71

[size=200]Frölunda HC - HV71[/size]


[size=150]Toppmöte i Scandinavium när HV71 gästar Frölunda[/size]
Publicerad: 2015-02-08 18:00 shl.se/shl-arena/39119/pregame/

Frölunda kommer från en förlust innan uppehållet mot Brynäs på bortais och dessutom förlorade laget finalen i CHL under uppehållet mot Luleå Hockey.

– Det är ju utvisningarna som avgör, åt båda håll. Vi lyckas inte döda matchen i powerplay trots många bra chanser och vi kan inte stänga igen i boxplay, sade Nicklas Lasu efter finalmatchen till Frölundas hemsida.

En liten tröst för Frölunda var att Mathis Olimb valdes till turneringens mest värdefulla spelare(MVP) för sina insatser. I turneringen stod Olimb för 26 poäng, fördelat på åtta mål och 18 assist och vann poängligan med en poängs marginal till lagkompisen Andreas Johnson.

Mathis Olimb har även varit riktigt formstark i SHL på senare tid. Norrmannen är uppe i en poängsvit på sju raka matcher och har stått för 10 poäng på de sju matcherna. Sviten har gjort att Olimb avancerat i SHL:s poängliga och ligger nu parkerad på fjärde plats i den statistiken.

Dessutom noterades Olimb för ett mål och en assist i Frölundas senaste hemmamatch mot just HV71. Frågan är om han fortsätter sin poängsvit i mötet med tabellgrannen HV71 på måndagen?


Gör Tedenby mål mot Frölunda igen och Malte Strömwall gör debut i HV tröjan.

[size=125]Tedenby på gång?[/size]
Måndagens motståndare HV71 har tagit poäng i fem raka matcher, men förlorade sin senaste match mot Skellefteå AIK efter straffläggning med 3-2 på bortais. HV71 ledde med 2-0 efter två spelade perioder, men Skellefteå kom tillbaka i den tredje och tog matchen till förlängning där Janne Pesonens straff fällde avgörandet.

Mattias Tedenby gjorde mål i den matchen och bröt sin måltorka på tre mållösa matcher. Tedenby har haft en ganska tuff säsong hittills och står noterad för 15 poäng på 41 spelade matcher. Dock har två av hans sju mål kommit mot just Frölunda och möjligen kommer det flera på måndagen.

Kanske inte riktigt den poängproduktion som varken HV71 eller Tedenby hade räknat med, men i Tedenby har laget från Jönköping ett rejält sparkapital som mycket väl kan explodera.

Lagen har drabbat samman tre gånger hittills under SHL och HV71 har gått segrande ur två av matcherna. Frölundas seger kom i Scandinavium och där vann Frölunda först efter straffläggning med 4-3.

[size=150]HÅÅVEE BLÅÅ ÄR DOM BÄSTA!![/size]

Frölunda är nog lite revanschsugna efter den snöpliga CHL-förlusten så vi skall nog förvänta oss högt tempo från start…
Nyförvärvet i Frölunda Ryan Lasch - “en snabbskrinnare med bra skott” väntar på papper från migrationsmyndigheten och dimper detta ner under dagen skall han vara klar för spel ikväll.

Hoppas att Tedenby nu börjar hitta flytet och att Christensen som förhoppningsvis är med (?) kan vara med och bidra även om han säkert är lite ringrostig p.g.a skadan. Skall också bli intressant vad Malte kommer att tillföra laget.
Sedan får man önska att försvarsspelet fungerar lika bra som det faktiskt gjort i de senaste matcherna…

eliteprospects.com/player.php?player=61464

Ny junior gör debut idag sägs det, nån som vet nånting om honom?

Typisk brunkare. Forecheck/backcheck. Förvänta er inga större grejer framåt men kommer göra sitt jobb, förhoppningsvis lite blockade skott och några tacklingar.

Fan vad gött det vore med 6p i detta dubbelmötet… hoppas, hoppas, hoppas!

Nu snackar vi ändringar i kedjorna iaf. Intressant och se hur dom har spelat ihop sig under uppehållet.

3 av 6 poäng i denna back-to-back är väl godkänt. Tror vi får svårt på bortais idag och tror vi tar dom hemma imorrn. Hoppas självklart på 6 pinnar dock. Ut å kör nu!

Var är Kapten Brithén ?

Enligt intervjun med Johansson är han borta på obestämd tid

Småskavanker.

beck to beck va fan

Helt ok start. Gillar vad jag ser av #21 strömwall. Inblandad i flera farligheter och jobbar på riktigt bra!!!

Aj Aj såg illa ut för Olimb

Han var på isen bytet efter så det är lugnt.

Helt okej 1a-period efter ett uppehåll, rätt okej försvar men det saknas en del offensivt dock, knappt 1 farlig chans hittills. Hoppas vi växer in i matchen.

Vi är inte med för 5 öre.

Såg det men det såg otäckt ut

Defensivt en bra period av HV. Men offensiven är ju helt obefintlig! Det vinner man inga matcher på.

Svårt att se sånt som “hemmafan”, men har HV blivit ett tråk-hockeylag? Jättebra defensivt, men mycket svårt att göra mål framåt. Lite Luleåvarning är jag rädd…

fan va ja stör mig på deras klack trumma…

Med tanke på att det bara är tre lag som gjort fler mål så får det väl anses vara godkänt.

Malte S har visat sig godkänd hittills tycker jag :wink:

1-0… Fantenberg av alla…