Omgång 37: HV71 - MODO Hockey

[list][list][list][/list:u][/list:u][/list:u][list][list]OMGÅNG 37 2014-01-08 19:00[/list:u][/list:u]

Tidigare möten:
Omgång 07: HV71 - MODO 5-3
Omgång 19: MODO - HV71 2-3

Den första veckan på det nya året har sett helt olika ut för de bägge lagen. Medan MODO har varit spellediga har HV71 redan hunnit spela två matcher under 2014 och båda har slutat med vinst. Ikväll möts tabellnian och tabelltian och det skiljer endast 4 poäng lagen emellan dock har HV71 en match mer spelad.
Bäste poängplockare:
MODO: Rank 69 #33 Gustav Possler 15p (1+0 inbördes)
HV71: Rank 22 #17 Toni Rajala 24p (1+1 inbördes)

Läget i MODO:
Laget avslutade 2013 på bästa möjliga sätt genom att ta en trepoängare hemma mot AIK. MODO har förlorat säsongens båda tidigare matcher mot HV71 – 3-5 i Jönköping och 2-3 i Fjällräven Center. Noterbart är att Per-Åge Skröder gjort mål i båda matcherna. Richie Regehr, Robert Hägg och Christopher Bengtsson är tillbaka till kvällens match.

Viktor Lööv
Gustav Possler
Jeff Tambellini

Läget i HV71:
Torgny Bendelin var tillbaka i Tisdags i Kinnarps Arena för att vara med på HV71:s träningspass. Dagen ägnades dels åt att titta på de fyra matcher som spelats medan han varit borta.
“– Vi behöver fortsätta jobba på att få till ett jämnare spel och att höja lägstanivån”.
Chris Campoli är inte återställd efter sin ljumskskada och det finns frågetecken för backarna Petrasek som dras med en skada, och Williamsson (halsinfektion).

Mattias Karlsson (Långtidsskadad)
Johan Davidsson (Långtidsskadad)
Sebastian Strandberg
Andreas Jämtin

Laguppställning:
MÅLVAKTER
32 Gustaf Wesslau (GK)
37 Jonas Gunnarsson (GK)
1:A FEMMAN
11 Anssi Salmela (LD)
6 Oscar Fantenberg (RD)
72 Patrik Carlsson (LW)
71 William Karlsson (CE)
17 Toni Rajala (RW)
2:A FEMMAN
41 Chris Campoli (LD)
22 David Petrasek (RD)
90 Ted Brithén (LW)
24 Erik Christensen (CE)
4 Marcus Nilson (RW)
3:E FEMMAN
73 Stefan Johansson (LD)
33 Elias Fälth (RD)
29 Brett Sterling (LW)
26 Riley Holzapfel (CE)
9 Jason Krog (RW)
4:E FEMMAN
20 Lawrence Pilut (LD)
8 Erik Andersson (LW)
18 Kevin Fiala (LW)
28 Anton Bengtsson (CE)
79 Johan Lindström (RW)

Shit va viktig denna match är (floskelvarning) för vid vinst får vi häng på lagen ovanför vilket förhoppningssvis sporrar laget till att göra en bra avslutning. Vid förlust kan gapet uppåt skapa dåliga vibbar och de nedanför blir boostade.

Vad betyder det att Bendelin är tillbaka? Kan han rubba vinnarkänslan från AIK-matcherna?
I JP stod det att även Pettan var skadad, stämmer inte det?

Vinner vi idag börjar vi ha häng på lagen ovanför och kan distansera AIK och Örebro ännu mer. Det är bara hoppas att det är samma inställning hos spelarna som i förra matchen.

Låtert ju helt otroligt lågt att den bästa poängplockaren bara skulle ha 15 poäng efter 36 matcher, men det stämmer faktiskt. Modo har 5 spelare med 15p och 3 med 14p.

Bara där är ju en sak som kan tala för oss i det långa loppet :slight_smile: Vi har hetare spelare

Ännu en 6poängare, kom igen nu Hv tagga !

Ryktas om att Modo bryter med T.J Hensick, får se om han är med idag eller inte.
aftonbladet.se/sportbladet/h … 8134551.ab

Inte för att det behöver vara positivt om han skulle försvinna, han har underpresterat rejält i år.

Ang. Hensick: Nu blir det hemskick
(Otroligt fyndig och rolig rubrik, för övrigt)

Tråkigt ifall Pettan är borta. Han har verkligen börjat komma igång på slutet. Ser tunnt ut på backsidan om Pettan och Campoli är borta. Blir det i så fall:
Salmela - Fanten
Fälth - Pilut
Johansson - Williamsson (om han kan spela)
Eidstedt som sjunde

Petrasek har under veckan tränat med grön tröja, vilket indikerar att han har en skada på överkroppen. Han var dock med på förmiddagens värmning och om jag inte tolkade signalerna och kroppsspråket fel, kommer Petrasek till spel i kväll. Glädjande nog var även Chris Campoli med på värmningen och såg ut att kunna åka obehindrat. Jesper Williamsson däremot är definitivt borta i kväll. Förhoppningsvis kommer både Petrasek och Campoli till spel. Skulle båda, mot förmodan, vara indisponibla blir det genast lite tuffare läge.

Junioren Kevin Fiala har varit med på träningarna i veckan liksom på dagens värmning. Han har sett riktigt pigg ut. Allt talar för att han går in i laget i kväll även om han lär börja som extraforward. Tror dock inte det dröjer så värst länge förrän Fiala tar en ordinarie plats i laget.

Förbannat kul med Fiala. Jag tror mycket på honom, speciellt efter vad han visade upp i U20. Vore bra om han kunde få lite “säkra minuter” till att börja med. Spela då vi har tek i anfallszon och mot motståndarnas sämre etc. På sikt vore det intressant att se vad han kan uträtta med Christensen och Brithen.

Alla inser vilken betydelse matchen ikväll har. HV71 behöver oss nu, mer än någonsin.
Ta dig till hallen nu.

#modoröv

Nu ska det bli mycket intressant att se om tränarbytet har fått nån riktig effekt på lagets psyke. Det är ju matcher som denna som HV haft så oerhört svårt att vinna. Detta känns som mer än en sexpoängsmatch. Man har inte bara möjligheten att närma sig lagen över, utan också möjlighet att skapa ett, om inte annat så psykologiskt, glapp nedåt i tabellen. Det skulle onekligen skapa en väldig press på AIK och ÖHK att tvingas vinna sina i närtid kommande matcher.

Mycket spännande, och som sagt, enligt mig en värdemätare på om tränarbytet har fått avsedd effekt.

För min del ser jag det inte som en värdemätare på tränarbytet i första hand (det kommer långt senare) men det är definitivt en värdemätare på om det finns nått jävla liv i denna spelarupplaga av HV71. Finns kapaciteten att skärpa till sig? Finns det tillstymelse till något som liknar ett lag och inte bara en massa deppiga individualister? Kanske är det detta du syftar till med “avsedd effekt”, men jag förväntar mig mer än en boost av moralen med ett tränarbyte. Således avvaktar jag med den utvärderingen. Dagens match är i första hand ett domslut ang. spelarna.

Väldigt viktigt match!, lite [size=85]intressant[/size] och se att vi faktiskt har gjort precis lika många mål framåt som föregående år vid exakt samma antal matcher spelade 37 st och 100 mål gjorda.

Klarar vi spela bra i 2 matcher på raken?
Det har vi inte lyckats med på hela säsongen.

Som många skrev så är det en otroligt viktig match där vi kan dra ifrån
de två lagen bakom oss lite.

Vill se samma fart och energi från samtliga idag me och en Wesslau som spelar lika stabilt som de
senaste matcherna.
Kul om juniorer kliver in och tar för sig och sätter press på de gamle!

Fullt ös på läktarn så trummar gubbsen igång från start så vinner vi men effektivitet krävs idag
då deras målvakt är duktig!

Kämpa Hv!!!

fast förra året var vi 4 i serien i minst antal insläppta mål. 124 insläppta efter 55 omgångar… nu har vi 120 insläppta efter 37 omgångar… well, 18 nollor i rad löser det problemet… kom igen Wesslan!!!

Viktig match! Vid vinst, 8 poängs marginal ner till Örebro, 11 poäng ner till AIK. KOM IGEN NU! Tips: 5-1 till hv.

Som många säkert redan sett, så spelar Campoli. Det som är intressant är att Bendelin/Olsson valt att bryta Salmela - Campoli. Salmela fortsätter spela med Fanten, medans Campoli spelar utmed Pettan. :sunglasses:

Helt rätt grepp att sära på Salmela och Campoli. Båda går allt för ofta hårt på offensiven och ibland går dom båda samtidigt. Då blir det ganska tomt bakåt. Bättre balans i backparen så här.

Gillade inte alls att dom flyttade på Rajala, men att dom flyttar på Campoli och bräddar ut spetsen tror jag kommer göra gott faktiskt