Omgång 40: HV71 - Örebro HK

[size=200]HV71 - Örebro HK[/size]


[size=150]HV71 vill bryta förlustsviten när Örebro gästar[/size]
Publicerad: 2015-01-21 15:20 shl.se/shl-arena/39090/pregame/

Det gick undan på Hovet i lördags för HV71. Tyvärr för deras del var det åt fel håll och trots att siffrorna snyggades till mot slutet så inkasserade HV71 sin fjärde raka förlust när man 2-5 föll mot Djurgården. Som extra salt i såren stod den förre HV-spelaren Marcus Nilsson för ett mål och två assist i den matchen.

 • Vi måste spela med hjärta och mer passion. Vi kan inte låta en spelare som vi precis har släppt åka runt och dominera, sa tränaren i HV71 Andreas Johansson i C More.

Men nu är den matchen och dessa händelser historia för HV71 när man återigen ska skrinna in på hemmaisen i Kinnarps Arena där man är erkänt starka. Den här gången står Örebro på andra sidan isen och för HV71:s del är det bara sikte på tre poäng som gäller.

Ett motstånd som brukar bjuda upp till bra matcher. Det tre gångerna man tidigare mötts denna säsong har slutat med två HV-segrar och en vinst för Örebro.

[size=125]Även Örebro vill hitta segerspåret igen[/size]
Det är inte bara HV71 som är inne i en tung trend för tillfället då motståndet Örebro också har förluster på rad på sitt konto. Dock handlar det bara om två nederlag för Örebro som kommer till Jönköping efter förluster mot Leksand och Färjestad med uddamålet i båda matcherna.

Och att både HV71 och Örebro kommer till spel efter poängtapp gör att poängen det spelas om under torsdagen är av stor vikt. Båda lagen har häng på toppen av tabellen och vid tre poäng är man verkligen inblandad i tabellens övre skikt inför slutspurten av säsongen, men samtidigt så kan man vid en ny nollpoängare verkligen dras in striden om direktplatserna till slutspel.


Blir det mer mål mot Örebro för Calle Ridderwall?

[size=125]Ridderwall mot Johansson[/size]
En spelare att hålla koll på i HV71 mot just Örebro är Calle Ridderwall. Nyförvärvet inför denna säsong på forwardssidan har övertygat under hela säsongen, men mot Örebro har också målen kommit. Två baljor har det blivit under dessa tre möten.

Hos Örebro är annars namnet på allas läppar för tillfället Martin Johansson. Johansson går mot en alldeles strålande säsong och har nu gjort mål i fem raka matcher. Ett imponerande facit som han säkerligen vill förlänga med ännu en match, och med den storslagna formen han är i för tillfället lär det bli så om inte HV71 är beredda när Johansson attackerar.

[size=150]HEJA HÅÅVEE!![/size]

Tror på seger ikväll även om det kan bli en riktigt svår match! Örebro har ett riktigt bra lag som vi haft svårt med innan under säsongen men dags att bryta vår negativa trend och vinna matcher igen.

i dag vill jag se om kast i line upen. jag tror att det skulle göra underverk
[b]
Sebastian Strandberg / Erik Christensen / Mattias Tedenby
Jere Karalahti / Kristofer Berglund

 Calle Ridderwall / Ted Brithén / Teemu Laine
       Chris Campoli / Lawrence Pilut

 Patrik Carlsson / Riley Holzapfel /Andreas Jämtin 
      Mattias Karlsson / Jesper Williamsson 

Filip Sandberg / Anton Bengtsson / Christoffer Törngren
[/b]
det hade varit kul att se nån gång i fall ens tanke används och om den skulle funka, men jag tror att skulle man köra så hör skulle det nog va jaahey or nehy men jag tror det skulle vara jaahey !

Ingen Christensen i laguppställningen ikväll. Strandberg går in i 3e med Melin&Holza. 1a är en ny kedja också med Riddarn-Brithen-Jämtin.

3p ikväll skulle sitta väldigt fint nu när det tätnat till så oerhört mycket och bara skiljer ett antal poäng ner till play-in.

Vad har hänt med Christensen???

STÅR WESSLAN???vad fan!!!

Hoppar Brithén gör succe där så vi äntligen kan sära på han och Christensen.

I intervjun med AJ så sas det att det fanns lite småskavanker i laget som han inte ville gå in på detalj på. Verkar som EC verkar vara en av dem ha snackade om.

Christensen har fått en klubba i ansiktet på träning så lär nog inte vara något långvarigt iaf.

Ersberg står.

Så här dåligt tryck i arenan har vi nog inte haft på hela säsongen.

JJJJJJAAAAAAA
:smiley:

Fyfan vad uselt försvarspel

Nu blir jag seriöst förbannad, vad i helvete gör vi i försvarsspelet? Karalahti åker runt och tror han är på solsemester och Brithen drar nån höjdare diagonalt i egen zon, blir ju gråhårig av detta.

Ja nr8 vilken backklippa en kona är svårare att runda fy f-n vilket svagt agerande :imp:

Varför inte bara ge motståndarna mål direkt?,fy fan…

Blir så trött…“tillbaka till grunderna” yeah right". 1-2 nu. Faaaaaan!!!

Trodde det skulle vända ikväll och speciellt efter 1-0 men vad i helvete håller vi på med? Nu är det Campoli som bjussar på mål, underbart!

Men för helvete vad rusar Jere på?och som vanligt ett såll i mål fy f-n vad trött man blir på detta laget :imp: :imp: :imp:

Fan vad lamt… Avgå alla!

Det ser EXAKT lika tamt å pissdåligt ut som vanligt…tur att vi har Pilut iaf :slight_smile:

Gott kvittering :smiley: :smiley: kul för Pilut