Omgång 42: Brynäs IF - HV71

[size=200]Brynäs IF - HV71[/size]


[size=150]Greg Scott ska leda Brynäs på rätt väg[/size]
Publicerad: 2015-01-26 15:57 shl.se/shl-arena/39102/pregame/

Brynäs IF är inne i en tung period just nu. Laget har tre raka förluster och har halkat ner till en elfte plats i SHL-tabellen, tre poäng upp till Leksand på säker mark.

I Brynäs senaste match blev det förlust mot just Leksand på bortais med 3-2. Matchen började dock bra för gävlelaget när Adam Brodecki gav Brynäs ledningen i den andra perioden. I den tredje gick Leksand ifatt och förbi fram till 2-1 innan Tim Wallace satte kvitteringen för Brynäs. Med drygt 30 sekunder kvar kom dock segermålet från Leksand genom nyförvärvet Mattias Guter.

En tung förlust för Brynäs som nu behöver ta tre i hemmamötet mot HV71 för att inte riskera att tappa ytterligare poäng på Leksand i SHL-tabellen.

–Det är väldigt hårda bedömningar på våra utvisningar och så får de utdelning på dem också så det känns surt, sa Brynäs tränare Tomas Berglund till C More efter matchen.

Greg Scott i Brynäs är en spelare att hålla ett extra öga på i tisdagens match mot HV71. På hans fyra senaste matcher har kanadensaren stått för fem poäng (1+4). Tillsammans med Anton Rödin och Bill Sweatt har han varit en poängmaskin för sitt Brynäs denna säsong i SHL.

Totalt har Scott stått för 32 poäng, varav 15 mål och 17 assist så här långt in på säsongen. Det gör att han endast har fyra poäng upp till hans poängskörd föregående säsong då han stod för totalt 36 poäng på 53 spelade matcher.

Möjligtvis är det just Scott som skjuter tre viktiga poäng till Brynäs på tisdagen?


Pilut är ofta på isen när HV gör mål och Kapten Ted blev matchhjälte mot MODO.

[size=125]HV71 är på gång[/size]
HV71 har vänt sin nedåtgående trend med tre raka nederlag och har nu tagit två raka segrar. Först besegrade jönköpingslaget Örebro Hockey förra torsdagen med 5-4 hemma i Kinnarps Arena. Den segern följdes upp med ytterligare en vinst i lördagens möte med MODO Hockey.

Matchen blev en målsnål historia och det skulle dröja till förlängningen innan matchens första mål föll. Lagkaptenen Ted Brithén blev stor matchhjälte då han tog tillvara på sin egen retur från MODO:s burväktare Adam Reideborn och gav HV71 två poäng.

– Vårt spel måste bli bättre och framför allt på hemmaplan. Vi måste passa snabbare och vara snabbare i spelvändningarna, sa HV71:s Calle Ridderwall till C More efter matchen.

Lawrence Pilut är en spelare vars utveckling verkligen tagit fart denna säsong. I hans debutår i SHL förra säsongen stod talangen för fyra poäng på 22 matcher. En siffra han redan dubblerat med sina åtta poäng så här långt in på säsongen.

Dessutom har han en vana att befinna sig på isen när HV71 gör mål. Med sina +12 är han totalt på plats 18 i plus/minus-ligan i SHL och bäst i HV71.

Lagen har drabbat samman tre gånger denna säsong och det är rolig läsning från HV71:s sida. Laget från Jönköping har nämnligen tagit samtliga nio poäng på de tre matcherna lagen spelat mot varandra denna säsong av SHL.

Frågan är om den statistiken håller i sig eller om Brynäs kan vända den negativa trenden mot formstarka HV71?

[size=150]FORZA HÅÅVEE BLÅÅ!![/size]

AJ säger i intervjun inför ikväll att Ahl kommer lira från start med Strandberg och Holza. Så då antar jag att Melin är petad, vilket är rätt med tanke på hur han spelat på slutet. Kul att Ahl får en riktig chans, har ju gått riktigt bra i J20 som sagt.

Fortfarande ingen Christensen verkar det som heller.

Hoppas på vinst ikväll, kommer befinna mig på bortastå, får se hur ensam man blir :slight_smile:

Har blivit för bekväm för ståplats dessvärre annars hade du fått lite sällskap!

Krävs en bra insats av HV för vinst ikväll. Brynäs har faktiskt spelat riktigt bra senaste 2 matcherna och borde fått med sig poäng ifrån dem. Magkänslan säger att Brynäs kommer vinna ikväll :frowning: .

Äsch då. Trevligt med någon mer HV:are som bor i Gävle, kanske går att ses och kolla en match på valfri sportbar någon kväll istället!

kom igen nu o ta 3 raka

Hoppas de inte är allt för farligt med Christensen

Sören Persson presenterar sig tidigt.

Då vet vi att han är på plats

Bentssson Gött :smiley:

Läcker pass :slight_smile:

Fan :mrgreen:
Där ska han väl för He… inte stå :exclamation:

fan

Kortvarig glädje :frowning:

hmmmmmmmm

Lika läckert framspel av Pilut ve målet lika svagt försvarsspel framför mål vid 1-1…

Riktigt snyggt ledningsmål men jösses vilket tamt försvarsspel framför mål återigen vid 1-1.

Och vad är grejen med att det ALLTID blir ett mål direkt efter det andra laget gjort ett dessa lag emellan? Jobbigt.

Ser ut som bengtsson och Holzapfel har bytt plats

Vad ska man förvänta sig när Pilut står framför Wesslau och vill börja hångla med Brynässpelaren istället för att trycka bort honom. 2 chanser får han också. Wesslau sover och Pilut står och väntar på kyssen av Brynässpelaren. Oacceptabelt. Nån måtta får det vara. Ikväll blir det pisk.

Det var bara tillfälligt ett byte då dom hamnade snett, 4e kedjan är intakt och Holza lirar med Strandberg/Ahl.