Omgång 43: Frölunda - HV71

Han fick pucken i ansiktet

1 gillning

Ja och inte tala om Tedenby som åker runt och tappar puck. Efter hans piruetter och soloräder så får hans nästa aldrig iväg pucken till en medspelare. Han blir baktung, får pucken för långt ifrån sig sen tar motståndarna pucken av honom. Hamnar lätt i obalans och är efter det helt slut.

1 gillning

André P är så jävla mycket klass !

Galet bra !

Ja det mesta har sagts. AP fantastisk. Fin debut av Maalahti. Fisken är grym. Sköna pinnar.

Ändå oroväckande att Martinsson får så mycket förtroende av nya ledarstaben… In med Maalahti eller Sjöholm i PP när inte Kaski finns att tillgå…

Håller med Ljungqvist i Jnytt. Maalahti ska få mer istid på bekostnad av Martinsson. Billiins är nästintill osynlig och det ju positivt jämfört med Martinsson. Hoppas bara det var några tänder som rök och att Kaski är på is på torsdag.

Edit: fyra tänder kostade det enligt Ex.

2 gillningar

Mer bil-anekdot:

Jag och min son satt som sagt fast i bilkö, pga E6 blockeras av bygge, vi vände om, tog vägen längs Allén . Väl där rullar vi upp bredvid en bil med frölunda-logga. I den sitter Borgman. Vi tutar, flashar HV-loggor och spelar HV-låten på hög volym bredvid Borman vid varenda stoppljus. Han såg inte jätteroad ut :grimacing:

Dock flashade vi hand-hjärta till han oxå, ty han har ju ändå andra-ass på guldmålet 2017.

Bra avslut på en bra kväll.

22 gillningar

Borgman håller på HV71 det är sen gammalt :wink:

3 gillningar

Hjälp mig förstå Lindbom här nu. På tiden då det begav sig så spelade han Kristoffer Berglund i PP som står för stabila 2-5 poäng per säsong. Nu spelar han Laleggia i BP. Varför envisas han med att spela folk i de roller de gör sämst? Vill han förlora eller kan han inte mer än såhär?

Det är väl Pelle G som har hand om backarna under match?

Långsökt argument i allmänhet och det ovan känns inte som en seriös fråga.

Dessutom, som ovan nämnde, inte Lindboms coachning.

Lagge har väl spelat i BP hela tiden? även under SÅS

Nej det är inte en nämnvärt seriös fråga utan mer en viss frustration över att ha sett under flera säsonger hur spelare roterats runt i roller som man med ganska låg hockeykunskaper kan se att de inte är bra i. Kristoffer Berglund i PP är ett bra exempel på detta och det jag såg nu kändes som samma sak med Laleggia i BP. Tycker folk överlag verkar rätt överens om att han är otroligt bra framåt men en risk bakåt och då kan vän av ordning undra varför han spelar BP.

Jag får lägga mig platt angående två saker och det är att Pelle G coachar backar, det tänkte jag inte på och att Laleggia spelade BP under SÅS med.

Jag hävdar dock att använda han där är att använda han fel och ni som bevisligen har större hockeykunnande än jag får gärna visa vart hans defensiva styrkor ligger? För jag ser dem inte.

1 gillning

Kan ju finnas fler anledningar till hur man matchar spelare. Den man hade velat spela kanske precis kommit in efter byte och är trött, någon kanske behöver se över sin utrustning osv. I andra perioden är det dessutom extra långt till båset. Att spela någon som är lite halvtrött i BP och riskera att checkas fast i egen zon är kanske inget man vill, utan därför sätter man in fräschare spelare även om man helst hade haft någon annan på isen.

Karlsson har bra argument här. Men jag undrar snarare varför man inte jobbar mer med utpräglade BP formationer/specialister på backsidan. Min amatöranalys av de senaste matcherna är att man inte förändrar backparen under BP.
Jag förstår Karlssons argument varför man ibland måste avvika. Men jag tycker det ser mer ut som en plan att köra ordinarie backpar än något man tvingas till i stunden!

1 gillning


Källa: https://twitter.com/StatIStikPuck

1 gillning

Veilka forwards var inne på de olika Frölundamålen? Jag får inte ihop det. Ser ju nästan ut som att Forsberg var inne som center med Lenc och Tedenby vid ett av målen…

HV spelade pp med 44, 64, 21, 56, 75. Precis när Frölunda blev fullt lag, kontrade man in 3-2.

Visst ja! Så var det ju.
Sen vill jag nog inte säga för mycket om den PP uppställningen. Mer än att Forsberg är i stort behov av playmaker för att komma till…

Vesel var ju hans playmaker i HA men har är uppenbarligen för svag för SHL. Sen kan man tycka att Foppish borde kunna leverera bättre på egen hand, tycker han har varit riktigt svag de senaste. Inte några farliga målchanser och lite lojt spelat… det är ju ändå allvar liksom?

https://forum.hv71fans.se/t/omgang-45-vaxjo-lakers-hv71