Omgång 43: HV71 - Leksand

[size=200]HV71 - Leksands IF[/size]


[size=150]Bengtsson jagar fler avgörande mål för HV71[/size]
Publicerad: 2015-01-28 15:53 shl.se/shl-arena/39109/pregame/

HV71 har tre raka segrar varav de två senaste segrarna har kommit efter förlängning. På de två senaste matcherna har laget från Jönköping endast släppt in ett mål.

I lagets senaste match mot Brynäs på bortais så följdes lagen åt och det stod 1-1 efter 60 minuters spel. I förlängningen klev matchens förgrundsfigur fram, satte sitt andra mål för kvällen och blev hjälte för HV71. Anton Bengtsson var spelaren som fällde avgörandet och fick HV71:s supportrar att dra lite extra på smilbanden.

– Vi får godkänt idag, men inte mer. Wesslau räddar oss idag och vi får tacka honom. Det känns som att vi inte skapar lika mycket chanser just nu, sa HV71:s Matchhjälte Anton Bengtsson i C More efter matchen.

Bengtsson har trots sin ringa speltid hunnit med nio mål och totalt tolv poäng den här säsongen i SHL. Vilket redan nu är en klar förbättring mot hans sju poäng på 51 matcher från föregående säsong.


Bengtsson fortsätter att göra mål och Törngren är tyvärr borta för
resten av säsongen med en knäskada.

Nu väntar alltså Leksand på hemmais, en motståndare HV71 har vunnit alla tre möten mot denna säsong. En av matcherna vanns efter ordinarie tid, en efter straffläggning och en efter förlängning. Täta matcher alltså och kan vi räkna med något liknande på torsdag?

Leksand tog på tisdagen sin andra raka seger och har dragit ifrån Brynäs i tabellen och har nu fem poäng tillgodo på nedflyttningsstrecket.

[size=125]Johan Ryno leder Leksand[/size]
Dessutom har laget nu häng på både Djurgården och Luleå som är två respektive tre poäng framför i den jämna SHL-tabellen.

I laget senaste match var det just Djurgården laget besegrade hemma i Tegera Arena. Djurgården tog visserligen ledningen i matchen, men efter det var det nästan bara Leksand. Två mål i powerplay, på kort tid, efter framspelningar av Johan Ryno gav Leksand övertaget i matchen.

När sedan just Ryno satte 3-1 i mitten på den tredje perioden kändes matchen avgjord. Tomi Sallinen satte även 4-1 i tom kasse och blev tvåmålsskytt i matchen.

– Jag tycker att vi gör en bra match och spelar bra. Det kändes skönt därute. Vi har riktigt bra känsla och vi siktar högre i tabellen nu, sa Leksands Johan Ryno i C More efter matchen.

Johan Ryno inledde säsongen något trevande och hade riktigt svårt att hitta nätrassel, men efter att ha inlett säsongen med 18 mållösa matcher har det nu lossnat rejält för honom.

Totalt har det blivit 35 poäng för Ryno vilket gör att han parkerar på en femte plats i SHL:s poängliga. Målsskyttet då? Jo, där har Ryno stänkt in elva mål på hans 23 senaste matcher. Hans nuvarande poängskörd är redan nu en förbättring mot hans 33 poäng i leksandströjan förgående säsong.

Räkna med att Ryno mycket gärna bättrar på sin poängskörd på torsdagen för att hjälpa Leksand att ta sin första seger mot HV71 denna säsong.

[size=150]HEJA HÅÅVEE BLÅÅ!![/size]

Linuppen ikväll är den svagaste hittills i år. Enligt swehockey är det bara 11 forwards? Ska man gå på tre linor hela matchen? Skumt.
Ska bli intressant och se om man kan vinna i alla fall. :smiling_imp:

11 forwards spelklara ikväll. Gick rätt fort från att gå från överskott till underskott av forwards… :frowning:

Vi kan väl låna Ryno i kväll så han får känna på hur det blir att spela i en riktig förening :wink:

fan för alla skador

Vad har hänt med Jämtin? :frowning: Ruggigt svagt lag på pappret, känns som en bragd om vi vinner idag. Två nyförvärv på anfallssidan hade smakat mumma i dagens läge.

Jo, precis. Det behövs in folk på anfallssidan. Konkurrens mår hv bra av.

Första matchen på a-stå för denna säsongen. Nu kör vi!

Svag trupp på pappret behöver nödvändigtvis inte betyda katastrof. HV har uträttat stordåd förr med ännu svagare trupp än det här.

Två saker blir viktiga:

  1. Att göra mål på (de få?) chanserna man skapar. Det har ju inte direkt duggat tätt med “riktiga” och farliga målchanser på sista tiden.
  2. Att Wesslau återigen står på huvudet.

BP såg bra ut förra matchen, hoppas det fortsätter så samt att PP får samma skjuts framåt!

Kom igen, HV!

Exakt, vem minns inte segern uppe i Skellefteå med väldigt mkt skador den gången.

Dock står Ersberg idag så får hoppas han står på huvet ist för Wesslau :wink:

Låter bra på läktaren iallafall :smiley:

Käre goe Gud Giv oss ett PP värt namnet :exclamation:

Bra powerplay.

Nähädå Kunde väl tänka mig att han inte hör på en ATEIST kan nån Troende här testa istället

Leksands powerplay är däremot sjukt bra… Det här blir farligt.

Tycker att jag sett sådana mål tidigare Tyvärr :smiling_imp:

där kom de ja

Ersberg…

Man får inte släppa in en sån puck Ersberg…sluta stå å sov. Finns det ngn statistik över målvaktstavlor tro…

Asså vad har hänt med hvs anfallspel?