Omgång 9: Frölunda HC - HV71

[size=200]Frölunda HC - HV71[/size]


[size=150]Serieledande Frölunda vill jubla igen[/size]

Publicerad: 2015-10-14 10:00 shl.se/shl-arena/39698/pregame/

Frölunda hade inför lördagens match mot Brynäs gjort rent hus i SHL och tagit 19 av 21 möjliga poäng. På lördagen kom dock första nederlaget för göteborgarna när Brynäs lyckades vinna med 3-1 hemma i Gavlerinken Arena. Frölundas mål i matchen gjordes av kapten Joel Lundqvist på framspelningar från Henrik Tömmernes och Lukas Bengtsson.

– Jag tycker att vi går upp och ner för mycket under matchen. Vi får inte samma tryck som i de andra matcherna, det kan bero på att Brynäs gör en bra prestation också, summerade Frölundas tränare Roger Rönnberg i C More efter matchen.

Henrik Tömmernes har tillsammans med Ryan Lasch synts frekvent i poängkolumnen så här långt in på SHL säsongen. De har båda gjort tio poäng och verkligen imponerat.

Ryan Lasch hade fram till lördagens möte med Brynäs gjort poäng i samtliga Frölundas matcher. Den sviten bröts dock senast och Lasch lär vara sugen på att hitta tillbaka till poängprotokollet redan på onsdagen. Även nyförvärvet Spencer Abbott tåls också att nämna då han med sina fem mål är tvåa i skytteligan efter Brynäs Anton Rödin.

Efter förlusten i Gävle senast vänder nu Frölunda hem till Göteborg och Scandinavium. På hemmais denna säsong har Frölunda verkligen imponerat och på fyra matcher har laget tagit elva av tolv möjliga poäng.

[size=125]Tung för HV71 för tillfället[/size]

HV71 har det riktigt tungt just nu och inkasserade på lördagen sin femte raka förlust. I och med den dåliga formen parkerar nu HV71 på trettonde- och näst sista plats i SHL.

Matchen på lördagen blev en målrik tillställning som Luleå Hockey till slut vann med 7-4 hemma i Coop Norrbotten Arena. HV71 låg under med både 5-0 och 7-1, men reducerade tre gånger om i den tredje perioden som HV71 vann den med 4-2.


Två spelare som är tillbaka ikväll: Jere Karalahti och Kristofer Berglund.

– Vi visade stolthet och kämparanda i den tredje perioden. Det får vi ta med oss till nästa match, sa HV71:s tränare Johan Lindbom i C More efter matchen.

Anton Bengtsson stod för ett mål och en assist i matchen, men det kanske mest glädjande för HV71 var att Erik Christensen hittade nätet för första gången den här säsongen.

Christensen missade inledningen på säsongen på grund av skada och har endast spelat fyra matcher. En Erik Christensen i form kan mycket väl vara en av SHL:s bästa spelare och för HV71:s del kan det ha varit viktigt att Christensen lyckades spräcka sin målnolla.

Nu väntar alltså tuffast möjliga motstånd för HV71 när laget reser till Göteborg för match mot serieledande Frölunda. HV71 har ännu inte tagit poäng på resande fot under säsongen och i Scandinavium väntar ett lag som vunnit samtliga hemmamatcher.

I HV71 står det klart att nyförvärvet och backen Ryan O´Byrne missar matchen efter att ha blivit avstängd för en charging i matchen mot Rögle den åttonde oktober. Räkna dock med två revanschsugna lag som drabbar samman på onsdagen och som gärna vill hitta tillbaka till vinnarspåret.

[size=150]FORZA HÅÅVEE BLÅÅ!![/size]

Om det ska bli poäng ikväll är det nog bäst att Lindbom gör nått i stil med följande:

youtube.com/watch?v=Xhi5SPb4ABo

Haha! Lite tidigt än, va? :slight_smile:

Jag har absolut ingen förhoppning om poäng ikväll. Så länge man inte skämmer ut sig så är det ett steg framåt.

Av veckans träningar att döma, blir det en del ändringar i laget i kväll. Jag tror det blir enligt följande, om ingen blir skadad eller sjuk i sista stund. Campoli är dessutom verkligen på g. Han spelar förmodligen inte i kväll men kanske på lördag och absolut senast mot Karlskrona nästa onsdag. Han ser jäkligt taggad och sugen ut.

Pettersson-Wenzel
Johansson (junior)

Karalahti, Almqvist
Hansson, Berglund
Eidstedt, Johansson
Cederholm

Tedenby, Christensen, Önerud
Laine, Abbott, Thörnberg
Törngren, Bengtsson, Sandberg
Sundh, Stenlund, Andersson
Melin

Ser bra ut på pappret! Almqvist behöver ha en stabil back bredvid sig, ni kommer väl ihåg när han och Luoma dominerade för några säsonger sedan.

Tuff match men jag litar på att laget tar sig samman och gör en så jäkla mycket bättre match än senast. Om det sedan leder till poäng är en annan sak…

Hoppas verkligen att det stämmer, intressanta 5or.

Den här kedjan har man längtat efter. Hoppas kemin sitter ikväll.

Tror det är helt rätt att splitta på Thörnberg och Cristensen i det här läget. Båda letar efter formen. Hoppas Thörnberg får näta snart så han är igång också.

Ersberg skadad?

Man kan sätta en plastkon bredvid Luoma så dominerar det backparet oxå.

Eller en Semla. :wink:

+1. Sålänge vi inte klappar ihop som mot Modo och Luleå så är jag nöjd. Allt annat än förlust är bara ren bonus.

Herb Brooks leker man inte med. Förövrigt en suverän film där Kurt Russel gestaltar legenden Herb Brooks.
Händelsen som bevittnades ligger på topp-3 listan i prestationer och oförglömliga ögonblick.

Filmen: discshop.se/filmer/dvd/miracle/P42481
Kuriosa: sv.wikipedia.org/wiki/Miracle_on_Ice

Hoppas se bra inställning idag.

Torska mot Luleå och Frölunda borta är inget konstigt.

Man ska bara inte bli utklassade.

Täta till defensiven och få ett poäng ikväll ser jag som ett stort framsteg!

Hoppas på nåt bra ikväll :neutral_face:

Varför ska chips-Arto kommentera alla Hv:s matcher? :frowning:

3 minuter te Frölunda gör 1-0?? :stuck_out_tongue:

Oklart faktiskt. Jag skulle vilja se lite nya röster där, tycker bägge kommentatorerna är riktigt usla. Dryg röst som försöker skapa dramatik genom att tjuta vid helt fel tillfällen och ur fas.

SKIT NER DIG :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: (no offense)

GRYMT AV HV!!!

TÖÖÖÖÖRNA

Äntligene thörna

0:33 :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: