Spelarstatistik igen

Vi hade ju en tidigare diskussion om spelarstatistik.

Statistik kan ju vara missledande men ibland kan den också sammanfatta något på ett kortfattat/åskådligt sätt.

Hur som helst har jag åter på skoj räknat ut spelares +/- per speltimme.

Detta eftersom om en spelare är inne en kortare tid (säg femton minuter) och gått back 3 mål är det ju statistiskt värre än om en spelare spelat en längre tid (säg 200 minuter) och gått back 3 mål.

Resultatet:
[url]https://drive.google.com/file/d/0Bx5J8SIJ9bFyU2dZWTluRXlFNTQ/view?usp=sharing[/url]

Nu får man förstås ta statistik med en stor nypa salt eftersom om man spelar med bra spelare i förstafemman får man bättre statistik än om man spelar med sämre spelare i tredje/fjärdefemman etc …

Dock ligger det troligen VISS sanning i en spelare som statistiskt sticker ut åt endera hållet om han dessutom haft mycket speltid.

Jag kan säga att redan innan hade jag en bild av att Laine varit mycket stark medan Cederholm har jag tänkt att han fått för mycket ansvar för snabbt och att det varit olyckligt …

Har velat se nummer 12 mycket mer sparsamt även om jag förstår att det är extrema problem just nu på back-sidan … (finns någon annan backförmåga som kan prövas?)

När det gäller Filip Sandberg så är jag lite förvånad, kanske spelar han för offensivt/chansartat ibland …

PS när det gäller den näst högraste kolumnen (toal speltid) så kan man tolka den som att ju grönare den är, desto mer belägg för att kolumnen till höger stämmer …

Ja, det bekräftar väl i stort min syn oxå. Jag undrar oxå vad som döljer sig bakom sandbergs dåliga stat då han, i mina ögon, varit en av de bästa i laget detta år.

Kul att Eidstedt verkar tagit steget tlll SHL-nivå.

Håller med om att Eidstedt är en positiv överraskning !

Med Christensen är det ju helt säkert osäkerhet/sviter efter skadan plus matchoträning som ligger bakom att han inte ligger högre upp, vi vet ju alla vad han kan när han är 100% !

När han är 100% så gör han typ så som han gjorde vid målet igår. I ett fungerande lag, som inte släppt in 7 mål innan så är han en avgörande spelare. Han behöver inte ens vara speciellt bra defensivt igentligen.

Färsk spelarstatistik som bygger på det man får i statistkväg ut från SHL.se
[url]https://drive.google.com/file/d/0Bx5J8SIJ9bFycThPcDJMTW1BZWc/view?usp=sharing[/url]

PS Notera att Erik Andersson nog är väldigt underskattad , det kan inte vara att han spelar i en bra femma där andra drar upp hans +/- utan det kan troligen vara precis tvärtom - att det är han som faktiskt är riktigt bra och drar upp kedjekamraterna :astonished: - Skulle vara intressant att se honom få mer speltid !

Spännande. Sandberg på -0.7. Förbättring… kan ha att göra med att han lyckats göra mål.

Färsk statistik om nu någon är intresserad :slight_smile:
[url]https://drive.google.com/file/d/0Bx5J8SIJ9bFycGxPczliaEJad0E/view?usp=sharing[/url]