Tråden om #13 Rasmus Bengtsson

PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med backen Rasmus Bengtsson. ”En skicklig back med ett bra förstapass och vasst skott”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Rasmus Bengtsson kommer närmast från spel i Djurgårdens IF där han noterades för 17 poäng (5+12) på 50 matcher i SHL. Nu är den spelskicklige backen klar för tre säsonger i HV71.
– Det ska bli väldigt roligt att komma till Jönköping och HV71 som är klubb med ett härligt drag kring sig. Jag fick en bra känsla direkt när HV71 hörde av sig och det var aldrig något att tveka på. På isen vill jag vara en back som fördelar pucken på ett bra sätt och driva spelet mot målet i den offensiva zonen, säger Rasmus Bengtsson.

Den 28-årige backen från Landskrona har många fina säsonger bakom sig och 2021 blev han utsedd till bästa back i HockeyAllsvenskan där han stod för 37 poäng på 45 matcher i Tingsryd.
– Rasmus har haft en otroligt fin utveckling de senaste åren och har höga kvaliteter både i offensiven och defensiven. Han har en härlig pondus i sitt spel och leder genom sitt sätt att vara på isen, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Kontraktet med Rasmus Bengtsson gäller i tre år.
FAKTA / BENGTSSON
Född: 930514, Landskrona
Moderklubb: IF Lejonet
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 189 cm / 89 kg

Tidigare klubbar: IF Lejonet, Rögle BK, Muskegon Lumberjacks, VIK Västerås, IF Björklöven, BIK Karlskoga, Tingsryds AIF, Djurgårdens IF
Spelarmeriter: JVM-silver 2013, Bästa back i HockeyAllsvenskan 2021

Välkommen till Hv71!

Välkommen Rasmus.

Jag har inte så bra koll på denna värvning, men i vanlig ordning hoppas jag på en insats i vårt fina lag som ger upphov till NHL-spekulationer… :astonished:

Det är en bra back helt klart som gjorde det grymt i bottenlaget dif endast -3 och då spelade han typ 20 min per match och dif släppte in näst mest mål han spelade även flest matcher av alla backar rätt “överlägset” Hade Hv71 tex gjort klart med Fanten, Almqvist, sen kom Bengtsson hade det varit bra. Nu blir det mer man tänker han ska bara ledande mm, men tror jag inte det, ser han som 6e back som kommer utvecklas en hel del i HV. Känner man varit så galet negativ så försöker se saker lite mer positivt. Speciellt efter Nubbens utalande. Men Bengtssom är långt från dålig, tror han kommer vara en stor överaskning.

Kollade precis Rasmus inslag i HVTV. Han ger ett stabilt intryck, lite väl mycket “mitt eget spel”, men dessa grejor är alltid lite krystade så jag skall inte lägga för stor vikt vid detta. :wink:

Jag har inte gjort så hemskt mycket research men det känns ändå som en mogen spelare och en bra chansning på en breddback med potentiell uppsida.

Hallå eller, killen hade inte ett trådnamn med nummer. Fy oss!

Jaha, då har den gode Rasmus Bengtsson chansen att spela ner oss i AS på torsdag och kanske på så vis kan göra sig fri från sitt kontrakt. Känns sådär.

Kan inte HV ta tillbaka honom? Eller går det bara när fönstret är öppet?

Inte mycket till tråd.

Lycka till Rasmus