7/11: Möte mellan North Banks Supporters och HV71

På onsdag kommer supporterklubben North Banks och HV71 att ha ett mindre möte. Det är HV71 som bjuder in till möte, dels med anledning av den tråkiga händelsen med spelare som ej tackade fansen, men även för att stämma av med fansen och höra deras åsikter och synpunkter. Detta tycker jag personligen är jättebra. Stor eloge till HV71 som bjuder in till detta.
Jag själv kommer att vara på plats och jag hoppas flera av oss här på forumet kan medverka. Vet att en del av här har långt att åka, men en del har sina brevlådor i 036 området. Så passa på att kom dit.

Nu har vi verkligen chansen att lyfta och ventilera allt som vi pratar om här på forumet. Nu kan vi äntligen ställa frågorna rakt och ärligt till vederbörande. Frågorna kommer vara många, var så säkra.
Ta mig t.ex som alltid nästan klagar och har åsikter. Jag har världens chans nu, och jag kommer ta den. Är det nån som inte kan gå men som vill skicka med en fråga? Skriv den här då, så tar jag med den till mötet.

Datum: Onsdag, 7/11 2018
Plats: NBS Lokal, Österängsvägen 4
554 63 JÖNKÖPING
Tid: 18.00
Kontakt: 076-311 42 16, info@northbanks.se

Det enda Johan avslöjar enligt JP är att, jag citerar: [i]"I nuläget är det inte aktuellt med några förändringar på spelar- och ledarsidan, men HV-ledarna betonar att de kommer att lyssna på och svara på alla frågor som fansen ställer på onsdagens möte.

– Det blir så klart alltid åsikter om spelare och ledare, men mötet på onsdag syftar inte till att diskutera några enskilda individer. Det finns ett stort engagemang för HV71 och det är något som vi ska vara rädda om och vara tacksamma över, säger Johan Hult."[/i]

De från HV71 som kommer medverka är följande:

Klubbdirektör, Agne Bengtsson
Sportchef, Johan Hult
Huvudtränare, Johan Lindbom
Lagkapten, Simon Önerud

Snacka om att vara rädda för att få ”fel” frågor, är ju med största sannolikhet frågor gällande just specifika individer som de flesta fans ville ställa frågor om. Dom vet väl om att det skulle ställas könsliga frågor som dom känner sig besvärade att svara på.
Kan ändå tycka att frågor gällande sportschefsrollen och tränarrollen MÅSTE tas upp. Kan tyvärr inte närvara men hoppas att de som är på plats vågar ge uttryck för sitt missnöje.
Vad är spelidén? Varför inte kolla värvningar och varför har man ingen kontakt med spelarna på andra sidan? Finns ju mängder att fråga om…

Jag kan inte medverka men skulle vilja ha svar på detta:

Rätt karaktär innebär inte att man är rätt spelare i ett lagbygge. Lika lite som alla i ett företag ska vara stöpta i samma form. Lagbygget i år har inga av de nödvändiga individualisterna det är för många hockey arbetare med " rätt karaktär".

Ni är ett av de lagen med högst Corsi i ligan vilka förändringar måste ni göra för vända detta? Exempelvis hade DIF Hockey bra corsi när det gick knackigt men de gjorde några förändringar enligt deras dåvarande sportchef Thomas Johansson, förutom att skjuta mer som i folk mun ibland kallas alibi skott?

Följdfråga om det är floskelsvar!!

Ser man till övriga topplag bygger dem bygger dem enligt modellen två producerande spetslinor två arbetande +/- 0 linor. Om vi bortser från “rätt karaktär” hur tänker du/ni när ni bygger ett lag vad är grundpelaren (med reservation för att de är från bygden)?

Hur kommer det sig att PP varit mer eller mindre underkänt sedan Lindbom tog över som head coach?
Bara otur eller gör man något fel ? Tränar för lite ?

Om lagkapten Thörnberg som man får anta ska vara en bärande spelare har dessa skadebekymmer.
När kommer ni ta in en ersättare av klass? Eller räknar ni med Martin efter jul?

Ni ser ut att vara ett varannandagsgäng. Har det väl börjat så tenderar det att fortsätta så. Hur bli ni vinnande över tid?

Bengtsson spelar oftast PP och Wännström har ni satt i en fjärdelina större delen av säsongen. Något vi andra missat?

När jag ser vår laguppställning så ser jag mer spelare som ska vara jobbiga att möta men vi verkar inte spela ett spel där vi är nämnvärt jobbiga att möta. Vi tacklas minst av alla lag och det hade jag köpt om laget bestod mer av finess än brunkare. Jag har helatiden trott att tanken med 4 jämna femmor var att mala ner motståndaren helt enkelt men då måste man ju även ha en uttalad taktik att göra just detta och således inte ligga sist i tacklingaligan.

Vi har under de senaste åren haft ett PP som varit sådär men jag har aldrig riktigt sett att vi försökt ändra nått. Vi fortsätter att göra konstiga val (för några år sen fick Berglund mycket tid i PP nu är det exempelvis Lauridsen) och vi fortsätter att spela med klubborna utåt vilket vad jag vet aldrig varit en jättebra taktik. Varför får defensivspecialister så mycket tid i PP? Det är inte där deras styrka är och det är rent ut sagt att göra dem en otjänst. Bengtsson kommer nog aldrig bli en spelare som gör 20 mål säsong efter säsong så mycket spel i PP kommer bara sänka hans självförtroende när han får mycket förtroende men inte lyckas åstadkomma så mycket.

Var ligger målsättningen just nu. Överleva, play in eller slutspel?

Om vi inte ligger på övre halvan av tabellen när juluppehållet inträder kommer ni göra förändringar då?

Vad kan vi fans göra för att dra vårt strå till stacken för att vända detta?

Eftersom klubbchefen är där skulle jag önska att någon kunde ställa frågan om hur HV ställer sig till supportrarnas brev till SHL:

  • Gör det lättare att åka ur och gå upp i SHL respektive Hockeyallsvenskan. (Kommer HV att rösta för direkt upp och nerflyttning?)

  • Låt endast sportsliga kriterier avgöra vilka som får chansen att gå upp i seriesystemet.

  • Riv upp alla krav på arenakapacitet för att få spela i respektive serie.

  • Utred en ihopslagning av SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan till en enda organisation som kan arbeta för hela svensk elitishockey istället för bara sina egna klubbar.

  • Ge landets hockeysupportrar mer konkret insyn och inflytande i svensk ishockey.

Tyvärr är det för långt att åka 22 mil enkel väg en vardagskväll annars hade jag så gärna velat vara där.

I tunga tider brukar man match laget hårdare! Man ger sina bästa spelare mer istid, Lehtonen snittar 21 min Nils Andersson 18 min, Dessa två skall ligga uppemot 23-25 min per match nu för att bära laget.

Nu till min fråga varför går man runt på sju backar och inte sex backar för att satsa på kontinuitet och låta backarna hitta kemi med varandra?

När man hittar kemin minskar slarvfelen naturligt utan man gör det man skall göra på planen automatiskt för att man känner sin medspelare. Rullar man hela tiden spelar man med olika spelare hittar man aldrig den kemin.

Se
berglund - persson

Fotnot: Jag kommer skriva ut samtliga Era frågor innan mötet och sen får vi se hur många som de hinner besvara.

Den som tror sig kunna få några andra svar än floskeltoppen på det här mötet, är jag nog rädd för att den hoppas på allt för mycket.

Vore dock kul om nån verkligen vågar ställa på lite. Men det brukar inte bli så ändå till slut, även om de godaste av intentioner finns innan.

Fråga 1:
Det känns som ledarskapet är väldigt konflikträdda. Istället för att bänka spelare som för tillfället, till och med match efter match underpresterar så väljer man att fortsätta spela dessa.
Jag skulle gärna se att man oftare prövar några duktiga juniorer som får chans att tävla med de andra om platser inför VARJE match.
Även om de inte direkt aspirerar på en fast plats är det ofta en energikick in i laget! Man skall ALLTID vara värd sin spelplats!

Fråga 2:
HV verkar bland de bättre lagen vara väldigt lättlästa, någon tanke att förändra något framöver eller är kursen cementerad?

SNÄLLA SNÄLLA nån av er som ska gå dit, kan någon spela in mötet och lägga upp nånstans? Hade ju varit för jävla najs eller köra live på fejjan?

Jag är förvånad över de många negativa kommentarerna. Att de på eget initiativ bjuder in till ett möte tyder för mig på att de tar supportrarna på allvar och knappast på att de är konflikträdda? Bra också att det är de som verkligen har inflytande som kommer för att samtala och inte någon junior person som skickas bara för sakens skull. Att de sedan inte vill diskutera om eller hur i så fall truppen kan komma att förändras är inget nytt. Alla vet att truppen lever tills fönstret stängs om det finns behov, möjlighet och resurser.

Om det är tillåtet så kan jag tänka mig att dra igång en stream/live kanal.

Efter tunga starten - HV71 kallar till möte:

jnytt.se/article/efter-tung … ed-fansen/

Jag kan inte vara där men skulle uppskatta sjukt mycket om någon kunde lyfta denna fråga:

  • Martin Thörnberg är en viktig spelare för laget, framförallt för vårt PP och är en pålitlig målgörare, hur tänker man när man nu är 15 omgångar in i serien och en spelare av denna kalibern har saknats hela säsongen hitills, behöver vi inte en spelare av Thörnbergs kaliber i laget eftersom man ännu inte har gjort något ? Räknar man med att Thörnberg kommer tillbaka efter en dålig säsong och många skador till gamla goa målsprutan thörnberg igen nu efter jul ?

Jag har nu skärmdumpat hela denna tråden och tar med mig till mötet. Hoppas givetvis få svar på samtliga Era frågor som ställts i denna tråden. Går det att lösa med att sända live via mobil så kommer länk upp i denna tråden vid ca 18.00. Kommer ingen länk upp så betyder det helt enkelt att det inte gick att lösa från mitt håll.

Hoppas nu vi blir flera stycken som kommer på mötet. Så pallra er ut mjukisbrallorna, dra på er ett par jeans och kom dit :slight_smile:

Kan ni inte skicka information löpande under mötets gång?

Man har tydligen på mötet sagt att om Thörnberg inte blir frisk, ska det värvas ersättare.

Mm det var ju klokt men När då??

23:59 på transferfönstrets sista dag… :wink: