Kvartsfinal 3: Färjestad BK - HV71

[size=150]Färjestad BK - HV71
1-1 i matcher.[/size]

Dax för Kvartsfinal 3 mot trä…hmm FBK. HV71
vann ju senaste matchen i Karlstad och får gärna
fortsätta med det. Tagga nu HV och spela hårt på
Färjestads stjärnor och försök att få dom ur balans.
5 mot 5 är HV minst lika bra som värmlänningarna.

HVTV: hv71.se/artikel/fzn3ajtoc-3 … sfinal-tre
Jnytt: jnytt.se/article/hv-forward … och-lalla/

[size=150]FORZA HV71!![/size]

Där har du Guld. :slight_smile:

Tack, äntligen! :smiley:

Kan börja med att berätta att jag roat mig med att kolla lite på SM-finalerna från 04, 08, 10 och 17.
Fanns också nåt klipp på samtliga Hv-mål från 2017 års slutspel på tuben.

Herrejävlar vilka lag vi har dessa år.
Det är iofs historien som gör laget, det var ju inget man satt och tänkte på just då (förutom 2017 möjligtvis).
Nu i efterhand är det ju självklart att vi vann dessa guld.

Man ser också skillnader i spelet. T.ex spelet i pp och spelet framför mål.
Varenda pp var där en blåklädd som stod med röven i masken på målvakten.

Trots knackigt spel och halvtaskig attityd genom säsongen ser man lite mer jävlar anamma nu de 4 slutspelsmatcher vi hittills spelat.
Lite rejälare och lite mer trafik på mål. Och pp-mål mot Fbk, när hände det senast?

Min poäng här är att historien om 2019 års sm-slutspel inte har skrivits ännu.
Hjältarna är inte födda än, och ingenting är förlorat.

Kom igen Hv!

Klarar vi hålla oss borta från utvisningar så har vi alla chanser att plocka FBK!
Sen måste vi stå upp för varandra när fula saker händer våra spelare. Gör vi inte det så ger vi energin till motståndaren istället för att få den själva!

Sen får man hålla alla alla fingrar och tår att vårt PP helt plötsligt börjar fungera.
Plocka bort en kille som Tedenby som vill hålla puck för mycket och drar ner tempot enormt viket gör det lätt för FBK boxen att stå samlad.
Begriper inte varför vi inte kör med Wännström som är en målgörare i PP.

Kör med Nils Andersson och Thörnberg som backar, Wännström- Ljungh och Önerud framåt.
Thörnberg har ett ruggigt skott och får mer utrymme för det som back i PP.

Andra PP Lehtonen - Figren backar, Thuresson- Gustavsson/Andersson - Thörngren
Tycker Thörngren har sett piggare ut nu i slutspel och har bra avslut.

Men vi kör väl på med det gamla vanliga som inte fungerat sen omg 1!

Förra matchen var det för mycket oskymda skott … Måste skymma målvakten mer …

Mina tankar om gårdagens match, samt kommande:

Söndagens match var ett klockrent exempel på att HV71 saknar den spets vi alla i forumet har gnatat och är överens om.
PP kan vara helt avgörande och t o m vara skillnaden mellan ett SM guld och ett SM silver. Eftersom vi aldrig fick den sista pusselbiten av Johan Hult så ser det ut som det gjorde i söndags.

Bengtsson är inte en självklar målskytt och det fick vi bevis för i söndags. Hade vi haft en målskytt av rang så hade det till 99.9% vart mål vi ett sånt läge. Det betyder även att matchbilden hade sett annorlunda ut, och istället för att åka till Karlstad med 1-1 i matcher så hade vi kunnat åka upp med 2-0.

Laget som helhet är bra. Inget snack om saken. I spel 5 mot 5 är vi minst lika bra som Färjestad, t o m lite bättre långa stunder. Varför? Jo vi har en enorm bredd. Vi har breddspelare andra lag bara kan drömma om. Vi har bredd ut i fingerspetsarna på var och varannan spelare i laget. De har både energi, ork och tålamod att mala, nöta, men samtidigt spela ett frejdigt spel. Men ingen av dom har det där “lilla extra” som man måste ha i ett slutspel, om man vill nå ända fram.

Hade vi haft 1-2 st målskyttar av rang i samma kaliber likt Christensen, Laine, Voutulainen e t c så hade den där sista pusselbiten vart på plats. Vi hade då haft ett komplett lag.

Visst, det är inte alls omöjligt att vi vinner i morgon (läs idag). Vi vann mot dom senast i K-stad och kan givetvis göra det igen. Men för varje bortamatch blir det också svårare. Vårt PP kommer inte bli bättre, hur mycket de än tränar och och ändrar bland spelarna. Det blir inte bättre än vad det är nu. Varför? Jo åter igen, därför att just de spelarna som ska göra målen saknas.
Thörnberg är inte lika självklar längre sen för 10 år sen. Reder vi ut matchen utan en enda utvisning så kan vi vinna matchen. Det värsta och skrämmande är att man börjar bli nervös även när HV71 har PP. De exponerar sig alldeles för mycket vissa ggr (p g a fel spelarmaterial, vi återkommer hela tiden till samma punkt) och glömmer bort en spelare i motståndarlaget. Pang och mål i röven.

Sen ska man inte ta i från Färjestad att det kanske ha seriens bästa målvakt. Det är också en stor bidragande orsak och även en nyckeldetalj för att nå hela vägen. Där har vi inte heller lyckats. Men mer om HV71:s målvakter i framtida inlägg.

Sammanfattning av mina tankar:

HV71 kommer inte, oavsett hur mycket de tränar, byter kedjekamrater, tränar skott att bli bättre i PP denna säsongen. De saknar spetskompetens. Spetskompetens som inte värvades av Johan Hult. Den sista pusselbiten som kan vara skillnaden mellan ett GULD och SILVER.

Ett fungerande PP är också skillnaden mellan ett GULD och ett SILVER.

Spel 5 mot 5 är HV71 t o m bättre laget långa stunder.

Hade vi haft ett par spetsspelare som kunde sätta de målchanser våra andra spelare missar så hade vi haft 2-0 i matcher istället för 1-1.

HV71 har mest breddspelare i hela SHL. Därför vi är så otroligt starka och klarar att matcha alla lagen. Men vi faller i specialteams. Vi kommer hela tiden tillbaka till samma punkt. PP PP PP

Vi kan vinna i morgon. Om vi håller oss i från utvisningsbåset. Annars är det kört.

Kom även på ett litet förslag till forumet. Inte dags att uppdatera loggan? Ville inte ändra allt för mycket, men här är ett exempel. Take it or leave it :unamused:

Om man inte går in i fbk fälla då hb spelarna fokuserar på dommarna som de ofta gör mot hv då vi är lättprovocerade och om vi får en mer effektiv offensiv vinner vi ikväll

Eftersom Färjestad får färre utvisningar mot oss än mot andra och vi fler kan man väl konstatera att vi har lätt att falla in i deras fulspel?

Färjestad vann både serien och utvisningsligan och spelade bara 4 matcher som innehöll färre än 10 utvisningsminuter. Det borde innebära att det är de som tjänar på att det blir gruffigt och fulspel.

Så kan vi låta bli det och låta dem ta dumma utvisningar så vinner vi detta. :wink:

Hemskt vad många hakar upp sig på spelartyper i PP, t ex Timrå har haft ett ganska bra PP denna säsongen utan ”snipers”. Önerud, Figren och Ljungh gjorde alla över 15 mål i år. HVs PP problem är snarare pucktempo, det är för lågt. Blir väldigt enkelt att försvara sig då någon kladdar på pucken. Som någon var inne på i andra tråden, kanske dags att plocka bort Tedenby från PP. Pucken tar ofta stop hos honom.1PP mål på 2 matcher är heller ingen total katastrof. Kommer man upp i 22-23% i PP så är det bra.

Jag skulle snarare säga att problemet just nu är BP. Färjestad hittar luckor i HVs box allt för enkelt och får avsluta mitt framför Gunnarsson. Möjligen att luckorna i boxen kan bero på att man försöker ligga nära Virtanen. Han har ju faktiskt varit relativt bortplockad i deras PP. Men BP måste bli lika bra som i början av säsongen då HV var bästa laget i BP. Jag hoppas att Persson kan ha varit en viktig pusselbit här, att det fallerade då han blev skadad.

För att HV ska vinna ikväll krävs en lika bra defensiv insats som match 1. Samt att man skapar lite mer än den matchen. HV fick ut max av att trapa FBK den matchen kombinerat med Gunnarsson. Men på bekostnad av offensiven. Man kan inte begära att Gunnarsson ska rädda 2 givna mål igen. Men laget känns ordentligt på gång, och i denna typen av matchserier så vinner man på bredd. Man kan mala ner motståndarna och trötta ut dem.

Du har både rätt o fel. Din analys med dåligt pucktempo är helt korrekt i den tolkning och åsikt jag har. Men du tror inte det kan vara för vi inte har den spetskompetensen i laget. Målskyttar har vi i Önerud Thuresson mm men jag tycker vi saknar en dirigent. Vi passsar mest halvlojt till varandra till vi tappar puck elr lägger ofarlig puck i magen på målvakten. Vi får sällan de där snabba genomspelen som blir farliga. Tycker Ljung borde vara bättre på de elr vad är Lundhs PP filosofi?

BP står vi för still o låter fbk passa runt de är hvs problem, upp med skridskoåkningen och lite mer press

Finns två scenario idag.

  1. Vi blir överkörda och FBK vinner denna matchserie med 4-1.
  2. Vi gör en kanonmatch o är otroligt revanschsugna sen i söndags, vi vinner ännu en borta match.
    Går ifrån till 3-1 matcher på torsdag. Sen vinner vi med 4-2.

Tyvärr tror jag på de första.

När det står och väger som det gjort många stunder är det ofta eller till 80% laget med spets, bäst specialteams och vassaste målvakten för dagen som avgör. FBK har tyvärr spetsen och specialtems. Men kan Marcus Svensson stå på huvudet så kan Gunnarsson göra det också. Drömscenario ikväll vore ett tidigt HV mål som skapar självförtroende och trygghet i spelet. Ett FBK i ledning vill jag absolu inte ha, då kan det rinna iväg med 5,-6 mål. Tipset är att Ljung i PP sätter 1-0 3:e matchminuten som tystnar hela kaffeburken.

Kommer gøra ont och bli grinigt idag.

Den som klarar det spelet bæst vinner matchen.

3-1till HV71

Skymma målvakter har ju hv haft problem med hela säsongen, därför har vi haft jätte dålig pp.Tror faktiskt att Hult glömde värva en tuffing som klarar av att stå på den platsen o skymma i pp.Typ en som Anton Hedman.

Vi hade en sådan spelare, Max Wärn, en tuff jävel.
Han fick tyvärr inte spela så mycket, och fick väl mer eller mindre kicken.

Tror tyvärr han vart värvad för något han inte var.

Han hade gjort skillnad mot FBK i ett slutspel, 100%

Placera Persson framför mål i PP!
Sen tar vi backskott! En relativ enkel lösning som jag tror på.
Minns ett slutspel när Linköping var grymma i PP. Då hade man Rahimi i ansiktet på målvakten och motståndarna hade hur stora problem att flytta på honom.

Det där är egentligen en helt absurd idé. Men why not. hahahaha

Skulle vara intressant att se och värt att testa ifall PP fortsatt funkar sådär.

Det laget som vinner ikväll vinner matchserien. Hoppas HV kan snurra runt som de gjorde i första perioden i söndags, då vinner vi. Sen gäller det att Svensson ska skymmas, inte låta han bli muren som senast. Usch va nervöst det är.

Thörnberg borta!!! Helvete.
Bakslag tros?.
Inte alls bra detta.

Jävla skit! :frowning:
Tungt att tappa Thörnberg som varit bra och var anledning till att vi äntligen fick igång en ledande förstakedja.