Kvartsfinal 4: Färjestad BK - HV71

Andreas Borgman blev stor matchhjälte för HV71 när han, i förlängningen dundrade in segermålet till 4-3. Simon Önerud blev tvåmålsskytt och även Pär Arlbrandt hittade målet den här kvällen när HV71 gick upp till 3-0 i matcher.

Vi har nu matchboll och chansen att avgöra redan på fredag i Karlstad. Tror och hoppas givetvis på en 4:e raka vinst och tidig semester för Färjestad.

Färjestad gråter ut och beklagar sig. Ska man skratta eller gråta: farjestadbk.se/artikel/b9dya … en-22-mars

Tippar att HV71 vinner matchen med 3-2 och målskyttar blir Christensen, Sandberg och Tedenby.

Vill bara lyfta fram vårat PP spel att vi børjat producera.

28.57% PP och 87,5% BP, STABILT.

Tycker även vi ska lyfta fram E.C! Han kommer in och gör 2 ass och spelar en bländade ishockey. E.C visar när han väl får chansen att han hör hemma i en 1:a kedja. Han tar chansen och förvaltar den med bravur. Låt det fortsätta.
Man brukar säga att ur allt ont kommer det alltid nått gott. Låt det vara Ulltröms skada och E.C’s intåg.

Idag kommer även besked kring Borgman. Eftersom det är lotterinämnden vi pratar om så är det OMÖJLIGT att sia. Men ska det vara någon slags rättvisa i detta slutspel så ska han frias, med tanke på Dennis Everbergs crosschecking som de huxflux friade. Minns när Carl Söderberg gjorde en liknande mot Andreas Jämtin. Minns ej riktigt hur många matcher Söderberg fick, men har för mig att det var 4 matcher. Så ja att de singlar slant eller kastar tärning på kontoret uppe hos D.N är väl ganska solklart. Må vi ha turen med oss.

Matchen då. Tror vi vinner även på fredag och skickar gnällspikarna på ofrivillig semester till Riga. Att se Leif Carlsson, Håkan Loob och ett par spelare gnälla värre än en barnrumpa och stå och knacka på dörren hos domaren i 15 minuter efter match… ja jösses!

Andreas Borgman avstängd i 5 matcher. Ett mycket tungt avbräck då han har varit otroligt bra i kvartsfinalerna.vi får hoppas att Brännström kommer in och gör ett bra jobb som 7:e back.

Avstängd tom 2a april oavsett antal faktiska matcher han missat.
Enligt Cmore.

Positivt för HV: straffet är tidsbestämt och backen är spelklar till en eventuell semifinal 2.

Hoppas Erik Brännström får chansen tills Borgman är tillbaka.

EC var riktigt stark i tredje men försvann när de var som mest fysiskt

Tänk er följande scenario som just nu är väldigt nära att ske

Malmö 3-1 i matcher mot Växjö.

Skellefteå 3-1 i matcher mot Frölunda.

Brynäs 2 - 1 i matcher mot Linköping.

Tänk om både Växjö och Frölunda försvinner bort redan i kvartsfinalen. Känns väl ganska ok för vår del. Dock känns Malmö som en riktig JOKER som verkar kunna gå hur långt som helst. De har 2 stycken målvakter och ett lag som spelar som jag har aldrig sett maken till.
Malmö känns lite som HV71, 1994/1995.

Hade ju vart ganska sensationellt om Malmö går hela vägen och vinner SM GULD. Då hade det vart många paralleller med HV71´s lag 1994/1995. Inte sen dess har det hänt.

Men men, nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Men lite kul att sia och kika på de andra kvartsfinalerna när vi nästan nu är klara för semifinal, så man kan kolla på vilka man kan tänkas få möta.

För inte vinner väl Färjestad 4 stycken matcher på raken och gör det inget annat lag har gjort? Visst, bara för att det är HV71 så skulle det säkert kunna ske. Vi lyckas alltid med allt, oavsett om det är positivt eller negativt. Nej, usch nu tänker jag negativt, men kan ändå inte låta bli att måla upp följande scenario.

Färjestad vinner i morgon och HV71 tänker att det gör inget för vi har 3 matcher till att gå vidare på. Sen “råkar” Färjestad vinna matchen nere i Jönköping på söndagen och vips står det 4-2 i matcher och Färjestad har hemmaplan kommande match. Då lever vi sjukt farligt. Men finns det någon rättvisa och turlista så ska vi vinna imorgon och bli klara för semifinal. Vi har väntat tillräckligt länge nu och det känns som är vår tur nu.

Men magen är väldigt orolig just nu, magkänslan säger dock att Färjestad kommer att vara så pass desperat i morgon, samt irritera sig på fel saker så att är HV71 lite kalla och har is i magen så kommer vi kunna utnyttja det genom att ta tillvara på chanser, när chanser ges. Må pucken gå vår väg i morgon och låt oss vinna. Gör det för oss fans, för Ullström, för Borgman och för Stefan Liv som sitter uppe på ett moln och följer oss. Skänk oss styrka nu!

HV71 mot semifinal

Ær inte det minsta orolig infør imorgon.

Hoppas vi har domare på planen igen dom har ju helt slutat døma i alla matcher. Situationsrummet avgør ju allt.

Slashingar, hakningar, høga klubbor, trippingar hur mycket som helst som hade genererat utvisningar i grundserien resulterar inte i något alls just nu. Domarna måste komma upp i nivå nu med.

Håller med och framförallt om domarna. Sagt det innan och anmärkningsvärt när fyra(4) domare missar dom mest
solklara fallen, som dessutom stjärtar vid “besvärliga” situationer och ringer situationsrummet.
Var fan bättre innan med Elitserien. Där var det raka rör.

Hade velat ha Legenden - Lord Denny Ericssons åsikt - hade garanterat sågat hela skiten, inkl SHL och all nymodigheter.
Fan vad man saknar honom. Vilar på Hakarps kyrka, Huskvarna. Väl värt ett besök.

Skulle tro FBK kniper en match men av nån underlig anledning känns det som inge kommer gå deras väg ikväll :smiley:

Vi vinner om inte Sören-Sämst dömmer ikväll…
HV ska spela som att det är en 7de avgörande match ikväll, inget annat gäller!

HV kommer spela bländande hockey antigen idag eller på söndag.
Du behöver inte vara orolig Knox, HV har visat över hela säsongen, men framförallt sista 15- 20 matcher att man är ett helt annat lag i år och man har ett helt annat psyke framförallt. HV kommer inte vika ner sig mer än max 1 match, sen vinner man nästa. Men nu är det slutspel och Linus förlorar aldrig så vi behöver nog inte ens vika ner oss 1 match.

4-0 eller 4-1 slutar serien det är jag säker på.

Tror ni PW får chansen idag?

Inte helt omöjligt för att spela in en reserv i matchserien. Bättre nu än om vi torskar idag och tvingas värma in honom i ev match 5.

FBK fokuserar på fel saker och torskar med 5-0 idag.
PW håller nollan, Teden gør hattrick och Lehtonen bombar in 2 från blå i PP.

Jag är inte orolig för att HV vinner, för det gör dom. Jag är mer orolig för onödiga skador nu inför semin. Särskilt eftersom FBK lipar och riskerar spela vårdslöst. Leif Carlsson sa inför förra matchen att han ville att FBK skulle ge HV stryk i alla situationer i matchen och så blev det tvärtom med livmoderframfall och tårar i pressen som följd. Så som sagt mer orolig för skador än resultatet.

Kom igen, HV!

Kom igen HV - Nu jävlar kör vi!!! :smiley: :smiley: :smiley:

Lindbom satsar på Söderström i målet och Hansson som 7:e back. Det innebär med tanke på målvaktsvalet att Lindbom och HV71 vill stänga denna matchserie ikväll.

Nu skickar vi kaffebönorna och Loob på ofrivillig semester!