Omgång 20: Malmö Redhawks - HV71

[size=150]Malmö Redhawks - HV71[/size]

HV71 möter Malmö på bortaplan på lördagen
och en seger är livsviktig för vårt kära HÅÅVEE
BLÅÅ.

[size=150]FORZA HV71!![/size]

förlust

Malmö har förlorat en hemmamatch hittills. Lycka till HV. :unamused:

Alltid lika positiv. :wink:
Tror det vänder nu vi vinner med 5-0 Önerud gör hattrick.

I eftermiddag/kväll är det vinna eller försvinna för HV71. Förlust i dag och tåget har gått. Detta tåg gick egentligen redan förra matchen eller kanske matchen innan dess t o m.
Redan vid uppehållet skulle Johan Hult tillsammans med Johan Davidsson agerat, satt sig tillsammans ner med Johan Lindbom ha försökt tala som vuxna individer. I stället har samtliga inom HV71 ignorerat problemen och låtsat som att inget har hänt. Hade de agerat under uppehållet så ser jag att de kanske kunde haft en mindre realistisk chans till sikte på en topp 6 placering. Nu är alla dessa chanser borta.

Vid en e v förlust i dag och HV71 kan ta tidig semester (vilket de redan har i praktiken). Förlorar man i dag så är det näst in till omöjligt att hämta ikapp. Och även om, vi säger om nu, de skulle lyckas hämta ikapp, så skulle laget vara så slutkört och slitet av både energitapp, skavanker och tunga huvuden att de aldrig hade överlevt ett slutspel, då all energi gick åt till att jaga, jaga och åter jaga. De hade blivit en mumsbit för vilket lag som helst.

Med andra ord så är det en ödesmatch i dag. Jag tror dock tyvärr att tåget gick redan vid uppehållet. Denna säsongen är bara att lägga till handlingarna, till en av de största fiaskon genom alla tider.

Det som gör mig mest ilsk är Johan Hults uttalade i media om att målet är att ligga topp 4. Hur kan man ens uttala sig så när man värvar spelare från allsvenskan och oprövade panikvärvningar (enligt Hult, karaktärsspelare).
Man ljuger oss fans rakt upp i ansiktet gång på gång.
I flera filmklipp på den officiella hemsidan kan man se Johan Hult dyrt och heligt lova oss alla fans där ute att de nu har siktet inställt på en superback, superforward e t c., men vad händer?

Dagarna går, de andra lagen värvar namnkunniga spelare på löpande band. Ytterligare än videointervju görs med Johan Hult för att lugna otåliga fans. Han säger då att de fortfarande letar, men att det är dåligt med spelare på marknaden (hur kan han ens säga så när de andra laget värvat den ena stjärnan efter den andra) och för att sen säga att de inte har nån panik med att värva, då de måste få in rätt karaktär i laget.

När det endast återstår timmar kvar av värvningsfönstret kommer då tillslut våra “supervärvningar” med rätt “karaktär”. Inget ont om Malte Strömvall, Didrik Strömberg Christoffer Törngren. Men några “supervärvningar” med rätt “karaktär” är dom inte.

Med facit i hand så är det ju nämligen så att Johan Hult har väntat så pass länge att samtliga “stjärnor” har tagits av de andra lagen. Tillslut finns det inga spelare kvar på marknaden. Johan Hult får panik och handlar i blindo. Värvar det som finns kvar, de spelare som inga andra lag vill ha.

Men nu är det banne mig stopp. Vi fans har för längesedan sett igenom ledningens lögner och löften om “supervärvningar” hit och dit.

Att Johan Hult sen inte kan stå för sina fel och brister gör mig ännu mer arg.
Varför kan han inte erkänna att han misslyckats och vart tvungen att panikvärva. Hellre det och att han är ärlig än att han som nu låtsas om som inget har hänt och på allvar försöker få oss fans att tro att dessa spelare som han presenterat faktiskt är hans “supervärvningar” med rätt “karaktär”.

Tyvärr verkar det ju som han tror på det själv. Tänk, istället för att ljuga och fara med osanningar, så kunde ledningen istället vart rakryggade och ärliga mot oss fans, det hade vart så mycket enklare då. Men Istället för att åtgärda, reparera och förbättra så gör man precis tvärtemot.
Varför ska vi fans då, dag in och dag ut stå och hoppas och tro ända in i det sista när vi ändå behandlas som en påse hundskit? Usch, jag är så less på det här. Alla 10.000:- och åter 10.000:- man lagt på resor, biljetter, Cmore, souvenirer, medlemsavgifter mm mm, och så får man detta tillbaka.

Just nu är allt trist. Förr längtade man till matchdag och nedsläpp. Nu är det mest “Ja happ”.

Ikväll ser jag min första match på plats för säsongen. Kunde ju kännas bättre inför matchen än vad det gör nu.

I grunden gillar jag att HV satsar på att vara bygdens lag och inte en importfabrik. Och i dagens svenska hockey när de stora talangerna försvinner till NHL och khl kan klubbtillhörighet vara ett sätt att få en spelare som nosar på toppligorna att stanna hemma (tex tedenby). Under guldåren var det just vår stomme med Davidsson, liv, petrasek, Thörnberg som stod för en kontinuitet av spets. Därför gillar jag att man satsar på tedenby, önerud och Bengtsson (som gjort ovärdeliga insatser som rollspelare i bp tidigare).

MEN, det får ju inte gå till överdrift, så att man värvar spelare bara för att de är från bygden. Värvningen av Törngren är väl tydligaste exemplet, man satt och väntade på en sniper och så presenterades en hemvändare som inte platsade för 1,5år sedan. Inget ont om honom, men känns inte som att han blommat ut som man hoppades för fyra-fem år sedan. Då kanske man istället för honom och Johnsson kunde satsat på juniorer.

Ett annat svaghethet är ju PP. Det heter att man måste ha ett fungerande PP för att vinna guld. Hv 2017 var undantaget. Mycket tack vare att söderström spikade igen och att man fick många att blomstra samtidigt (borgman, Lias, Sandberg). Men att efter tre år av dåligt PP gå in i säsongen med att satsa på att BP-specialisten ska styra PP känns så otroligt märkligt. Jag tänker att man helst vill ha en enhet där man kan hota från ALLA positioner (21,22,10,76,39). Funderar också på hur många mål Wännström hade gjort i år om han fått spela med en playmaker av 76-kaliber. Att man under flera år inte heller haft någon PP-back och jag nästan aldrig sett ett klassiskt back-back-direktskott med klubban inåt plan och skymning framför mål känns märkligt.

Nu kan vi konstatera att nuvarande ledning kört fast och den mest rimliga lösningen är att Lindbom får gå. Tyvärr. Man kanske behöver få in en tränare som kan specificera vilka kvaliteter han vill få in för att tex få igång ett PP samt kan få spelarna att komma till FARLIGA lägen och skymma målvakten.

Naturligtvis hoppas jag på vinst ikväll och inte en upprepning av förra årets totala underprestation som man bjöd på i Malmö. Men tror oavsett att man behöver få till en förändring, både på kort och lång sikt.

Vi ger aldrig upp, HV!

Nä vi ger inte upp det är sant men det frestar på. Bra att du ställer upp jag orkar inte ens följa matcherna på C more längre.

Torsk idag så får nog Hv vara glada om det kommer 4000-5000 i Kinnarps framöver!
De inser inte allvaret att om publiken sviker så innebär det katastrof siffror denna säsong.

Jag har varit på matcher i år men kommer inte lägga ut vad det kostar så länge Hv presterar som de gör!

Vet inte hur Lindbom ska kunna få laget till att vinna idag men vinst krävs annars kan vi sikta in oss att det kan bli kvalspel till Allsvenskan!
Det som också är anmärkningsvärt är att alla spelare verkar tro på Lindboms spelidé vilket är för mig en gåta då poängskörden uteblir.
Eller har de också blivit hjärntvättade av Corsi statistisken!?

Helt sjukt men det bästa som kan hända är nog en brakförlust idag…
Aldrig känt så innan men säsongen är körd och Lindbom/Hult/Lillis ka bort. Lika bra man förlorar nåra fler matcher så nån jävel kan sätt ner foten sen. Fast hmmmm. Vem ska göra det? Agne? Vår snåle ordförande? :imp:

Vidrigt hur dom som satt oss i detta läget inte har någon självinsikt och förmåga till självrannsakan överhuvudtaget.

Har också reagerat på detta. Dock tror jag det är PR. De har fått instruktioner om vad de får och inte får säga. Att såga tränarens spelidé i media är inget ledningen vill. Trist att spelarna måste följa manus, för aldrig i hela världen att de kan tycka detta spelet gagnar dom.
Hade det vart en Lance Ward eller Andreas Jämtin i laget så hade de aldrig följt manuskript. Kanske det som behövs för att bryta isen. En spelare som vågar gå emot och säga ifrån. Frågan är väl bara vem i laget som har stake nog att göra det … :question:

Har du verkligen läst igenom vad du skriver? En brakförlust är väl i princip det sämsta som kan hända. Sen tycker jag att det är bättre att vinna matcher än att förlora. Så det där var inget bra inlägg, för jag förstår inte hur man ens kan tänka så.

Ähh om HV skulle lyckas brunka till sig en seger på övertid eller något så behöver inte Hult agera och kicka Lindbom och Lillis.
Vid en 5-1 förlust eller nåt så hur ska han ens kunna ha kvar dom?
Klart förlust suger men på lite längre sikt är det kanske bättre. Ju fortare dom försvinner desto fortare kn vi börja bygga nåt nytt.

jnytt.se/article/lindboms-f … Jz8oJ8fLeQ

Man vägrar se sanningen och förlitar sig återigen man gör statistiskt bra matcher, verkar vara de enda som de bryr sig om denna jävla corsi

Helt enig med dig SeanPaul.
Ströpoäng här och där ger endast konstgjord andning ett tag.
För att vi ska lyfta på allvar krävs glädje och kämpande, ser inget av detta idag, endast ångest.
Och för att nå dit behövs förändring, och då menar jag inte ett satans omkastande i kedjor varje match.

Ny(a) röster måste in nu för att vi ska kunna rädda denna säsong.

Så hur konstigt och fel det än låter, jag önskar vad som krävs för att få till denna förändring NU!

Det där är ett feltänk enligt mig. Det kan väl ändå inte vara ett självändamål att kicka Lindbom och Lillis. Nog fan är det väl bättre att att laget börjar vinna. Som ett äkta fans kan man aldrig, aldrig önska att laget ska förlora. Om man ändå fortsätter att förlora, kommer man så småningom ändå att behöva byta tränare.

Du läser ju artikeln som fan själv läser Bibeln. Sanningen är ju precis som Lindbom säger, MAN MÅSTE GÖRA MÅL PÅ SINA LÄGEN. Det är du och andra som skriver här som hänger upp sig på “denna jävla Corsi”. Att det ska va så jäkla svårt att fatta att Corsi är ett medel att bli bättre, inte ett mål.

Förstår hur ni tänker men… Finns inte på världskartan att ens överväga att man någonsin skulle önska en Hv71 förlust

Tidig Semester där har du helt fel, vi kommer ha en otroligt jobbigt och ångestladdat kval mot allsvenskan framför oss

Håller med! Tycker precis som Lindbom att man har lägen och borde satt något mer, men när nu måltorkan fortsätter måste man ändra något. Värva in en sniper/pp-specialist eller byt tränare så att man får mer tryck rakt på kassen. Vid lehtonens 1-1 mot Brynäs var ingen hv-spelare i skottlinjen( spelaren närmst mål vid tekningsvirkeln) jämfört med 1-0 där han skjuter mitt i slottet med Kellman som åker förbi Sandström precis i skottögonblicket. Då är det inte märkligt att man gör mål på 1av 40skott jämfört med 2 av 25.

På väg till arenan i Malmö för en förskotts 70 års present.
Tack för det mina snälla barn.