Omgång 21: HV71 - Luleå Hockey

OMGÅNG 21 2013-11-14 19:00

Läget i HV71: HV71 fick rena drömstarten på matchen. Redan efter 29 sekunder spräcktes målnollan. Toni Rajala bröt in från kanten och hittade en lucka bakom målvakten Daniel Larsson.
Grabbarna skapade därefter en rad målchanser och borde ha gjort ett par mål ytterligare men icke. Istället glömde HV71 både klubba,skidskor och hjärtat inför andra perioden och såg ut som yra höns på banan. AIK kom ut som ett nytt lag och vände underläge till överläge. Inför sista perioden var HV71 något bättre och kvällens stjärna presenterade sig igen. MÅL - RAJALA.
Matchen gick till förlängning och även där var Rajala nära att vinna matchen åt HV71, men matchen gick till straffar där Jason Krog fick avgöra med en snygg straff. Skönt för Jasons självförtroende inför kommande matcher. Men kvällen och isens stjärna är det inget snack om vem det var… just det, Toni Rajala. Inför torsdagens match är Andreas Jämtin tillbaka meddelar Uffe, däremot är det status osäker på vissa spelare. Mer info kommer närmare nedsläpp.

Skadelistan:
Johan Davidsson (Långtidsskadad)
Mattias Karlsson (Långtidsskadad)

Utlånade:
Filip Sandberg är utlånad till Västerås

Blir det en repris på målet från Krogs klubba mot Luleå? Svaret får vi på torsdag.

Läget i Luleå: Det blev tätt, målsnålt och tre poäng till Frölunda efter 1-3 i COOP Norrbotten Arena mot Luleå Hockey.
Bägge lagen hade dock svårigheter att hitta den rätta rytmen och matchen var mållös i första paus. Matchen fick dock en tråkig avslutning med Luleå-ögon sett då gästerna gick både ikapp och förbi. Först 1-1 tidigt i den tredje perioden i spel numerärt överläge och sen 2-1 med tio minuter kvar att spela. Luleå Hockey försökte sedan forcera i slutet och tog målvakten i jakten på en kvittering men istället kunde Frölunda fastställa slutresultatet till 3-1 i tom bur.

:slight_smile:

Snyggt, den glömde jag. Ska fixa den i trådstarten sen då efter jobbet :slight_smile:

Vacker matchtråd igen Kungkeno och kul att se dig tillbaka.

Guldstjärna till chinobar för matchklockan.

Bra jobbat båda två :slight_smile:

Kan vi hålla nivån på någorlunda samma som första perioden mot AIK, då blir denna matchen inga större problem. Frågan är om vi klarar det. Jag är nöjd med 1 pinne i morgon.

1 pinne? :open_mouth:

minst tre!

krossa!!!

Tack Sir, kul att vara tillbaka :slight_smile: Och håller med, stjärna i boken till Chino.

Dags för 3 poäng ikväll, eller hur !!

Det blir tufft idag. Om HV kan spela i en hel match som man spelade i första perioden mot AIK så kan det gå vägen, men det känns inte så. Det har liksom inte vänt så totalt som man hade kunnat hoppas.

HVs högstanivå har höjts rejält av de nya spelarna, men tyvärr är lägstanivån lika låg som tidigare. Om HV som sist slutar att göra jobbet och slutar åka skridskor efter första perioden kommer vi att få spela mycket BP med tanke på att LHF är skridskostarka.

Jag tror tyvärr att LHF är ett nummer för stort. 3-4 till Luleå.

Tror att matchen blir lik den mot MoDo där vi dominerar ganska kraftigt och vinner halvkomfortabelt.
Troligen lite omedveten underskattning mot AIK, speciellt i perod två, som vi normalt sett ska slå ganska enkelt.
Nu möter vi ett tippat topplag, med dålig form iofs men tändningen lär vara på plats så en gammal klassisk 4-2 seger ligger bra till.
Det enda jag skulle vilja ändra på är att peta #22 och låta #5 el #27 spela med #73 annars är laget perfekt komponerat.

Tycker de stora felen förra matchen var följande:

När HV hamnar under press i egen zon, speciellt mot motståndarnas bättre femmor - lägg ut pucken enkelt över blå, eventuellt sarg ut - dräll inte och tappa den som förra matchen vilket då ledde till två mål i röven …

Om man tittar på tredje perioden så spenderades alldeles för stor tid att man inte kom samlat i anfallen utan en eller två spelare försökte anfalla mot ett väl samlat försvar medan resten av HV-spelarna bytte eller var vända bakåt eller stod still … om det strular så mycket som förra matchen - ta burskydd och byt klart innan man sätter igång anfallen … det var jobbigt att titta på hur dumt HV spelade i tredje perioden förra matchen … ingen ändring kom från Dahlén i detta avseendet utan som tur var frälste Rajala oss med en soloräd …

Bara jag som tycker brithen borde få chansen i stället för Nilsson i 2a?

Bara vi ser till att hålla spelet i Luleås zon hela matchen och inte släpper till några kontringar så kommer detta gå riktigt bra. Våran stora svaghet är så fort någon kommer in i våran egen zon, för där är vi ett division 1 lag för det mesta tyvärr. Vi måste göra det vi är bra på, spela anfallshockey och hålla oss borta från egen zon. Då har vi chans att vinna denna match.

Tyvärr så känns det som att så fort motståndarna kommer över våran blå så vet man att det blir mål, så illa är vi i defensiven. Så vi måste spela hårt och inte låta dom komma in dit överhuvudtaget, Så fort vi slutade spela offensivt mot AIK så vände dom matchen på några minuter. Vårat lag måste spela offensivt hela matcherna för att kunna vinna då defensiven är så sjukt svag i jämförelse med andra lag.

Konstigt att det är så fortfarande trots förstärkningar, Men det är väl mycket annat som ligger bakom. Vi har inga ledare som vet hur man får till ett bra defensivt spel när man väl måste försvara sig. Det blir ju alltid kaos i försvaret. Motståndarna åker bara rakt in i mitten över blå och får ta avslut och gå på sin egen retur.

När vi anfaller så får vi aldrig komma igenom på mitten, vi får alltid använda oss av kanterna för att ens lyckas komma in i anfallszon, det är skillnaden mellan våran och andras defensiv. Vi måste sluta ge dom utrymme genom att backa hem med alla så fort dom kommer mot oss, någon måste stöta upp, gå på och ta markering annars bjuder vi ju in dom att få ta avslut. Det är det vi gör nu med detta defensiva spel. vi ger dom chansen att få ta avslut i bra lägen gång på gång för att vi backar hem och ger dem mer utrymme.