Omgång 33: Örebro HK - HV71

[size=200]Örebro HK - HV71[/size]


[size=150]Födelsedagsfirande Ryan mot tätt HV71[/size]
Publicerad: 2014-12-29 15:02 shl.se/shl-arena/39050/pregame/

Det börjar bli smått tjatigt att poängtera kvaliteten hos duon Derek Ryan och Martin Johansson i Örebro Hockey. Därför är det glädjande att kunna variera hyllningarna en aning och denna gång lyfta fram Ryan i kombination med andra spelare. Den amerikanske forwardens framgångar på isen har nu gett totalt nio mål och 22 assist, totalt 31 poäng och en tredjeplats i SHL:s poängliga.

28-åringen som faktiskt fyller år just i dag den 29 december (grattis!) är en högerskytt som både kan spela fram andra och avsluta framgångsrikt. Under hans tre säsonger i österrikiska ligan har han bevisat det gång på gång, samtliga år har han i snitt gjort ett mål i varannan match - eller till och med ännu oftare.

Även om steget till SHL ännu inte har lett till den högklassiga målproduktionen är Örebro garanterat nöjda med hans prestation. Över 18 minuters istid per match och ett ledande spel på isen är två av indikationerna till det. Kanske får han ett lite extra grattis från hemmapubliken i Behrn Arena under tisdagkvällen.

Kanske blir det också läge att fira några dagar av nyårsledighet med tårta efter den matchen, men det finns några på andra sidan isen som gärna sätter stopp för den saken.


Kristofer Berglund spelar mest i boxplay av spelarna i HV och Derek Ryan fyller år, GRATTIS!

[size=125]Halt, här får ingen passera![/size]


Ebba Gröns alster Die Mauer passar bra att tillämpa på HVs boxplay.

Den klassiska inledande frasen från Ebba Gröns alster “Die Mauer” känns tämligen passande att tillämpa när det gäller HV71:s förmåga att sätta stopp för motståndarna i boxplay. Laget är nämligen bäst av samtliga i SHL i den spelformen och har släppt in blott elva mål i numerärt underläge under 98 tillfällen.

Procentmässigt innebär det 88,78 i statistiken och dessutom har man passat på att göra ett mål framåt med en man mindre på isen. Även totalt sett är HV71 ett defensivt kompetent lag och har släppt in tredje minst mål i serien, 73 på 32 matcher.

När det gäller lag som spelar bra i boxplay ser man ofta att det finns några dominerande defensiva klippor som får mycket istid i spelformen. När det gäller HV71 är dock så inte fallet, vilket kanske är en av framgångsfaktorerna. Lagets främsta spelare i sammanhanget istid i boxplay återfinns först på 29:e plats totalt i SHL.

Spelaren i fråga är kanske också aningen oväntad. Det handlar nämligen om Kristofer Berglund, som med 02:18 minuter i snitt i boxplay per match är etta i laget. Totalt sett är han “bara” lagets fjärde back sett till istid med 18:37 minuter, men i numerärt underläge gör han alltså stor nytta.

En indikator på hur bra ett lag är i special teams är för övrigt att summera procenten för boxplay och powerplay. För SHL:s del är HV71 i topp med 110,68 (88,78+21,90) och det är en av anledningarna till att smålänningarna återfinns i tabellens toppskikt.

Motsvarande siffra för Örebros del är 104,19 (82,35+21,84) vilket är fjärde bäst i serien. Två starka lag i dessa spelformer möts alltså i den sista matchen år 2014. Det är ingen dum gissning att det lag som bäst lyckas att ta vara på sina numerära överlägen har en god chans att vinna matchen.

[size=150]FORZA HV BLÅ!![/size]

Gillar bilden Macce på Ebba Grön. Joakim “Pimme” Thåström, Gunnar “Gurra” Ljungstedt och Lennart “Fjodor” Eriksson från tidigt
80-tal. Pionjärer inom svensk punk helt enkelt :slight_smile:
youtube.com/watch?v=eMnGEalDUk4

Örebro har gått som tåget i år och vunnit flera matcher på det senaste som inkluderar Linköping, Skellefteå, torsk mot Brynäs i PS, Frölunda, Modo och Djurgården.
Tror ändå på vinst där ungdomskedjan leker runt i vanlig ordning. Matchen avgörs av #41 Chris Campoli :sunglasses:

Kommer bli tufft, vi har haft svårt innan att steppa upp till 100% mot just Örebro men jag hoppas verkligen inställningen finns där hos grabbarna idag för det kommer krävas mot Örebro som bara är 6 poäng bakom oss. Tror på vinst, men kan nog krävas förlängning.

Tycker oxå det är dags att spela Ersberg i målet och vila Wesslau, Erik har tränat för fullt och viktigt att få igång honom så vi kan återigen ha två målvakter som konkurrerar om förstaspaden.

Någon som vet om det blir någon resa upp? Vi åker Sthlm - Leksand ikväll och skulle gärna ta omvägen över Örebro och joina lite HV-supporters ikväll.

// JV

Dags att göra en övertygande insats mot Örebro. Skulle sitta fint med inte bara seger utan en bra, kontrollerad match av HV också. Tror ÖHK kan bli riktigt farliga i slutspelet och dom är faktiskt inget bottengäng. Så för att markera inför slutspelet skulle det va bra att sätta närkingarna på plats!

40 anmälda står det på hemsidan:
northbanks.se/2014/12/29/orebro-away-2/

LOVELY!!

Biljetter köpta nu direkt från närkingarnas web-jox! Vi dyker upp på bortastå i HV-tröjor. En tjock, en lång och en liten. Totalt fyra HV-fans varav en tystlåten liten rackare på kagge.

Forza HV!

// JV

Erik Ersberg startar. :slight_smile: hv71.se/artikel/61849/

Någon som vet vad det är med Petrasek? Petad? Skadad? Och kommentatorn sa nyss att Axel Eidstedt inte är med pga sportsliga skäl. Vad innebär det tror ni?

Pettan är skadad enligt AJ. Är det någon som har en fungerande Webb tjänst C-Sport? :blush:

Bra start på matchen även om det är lite slarv här och där. Men man får inte ta en sån där onödig utvisning i sitt egna PP…

Kass PP :imp:

Tycker Hv kan skita i att åka till Örebro om man inte vill anstränga sig alls i sina pp. Dåligt coachat av Andreas att acceptera att man skiter i ett pp.

YYYYYYYEEEEEESSSSSS Bengtsen :smiley: :smiley:

ANTON ÄR STEKHET!

BENGAN :smiley:

Mycket psykologiskt så sent i perioden :smiley:

AAAANTON BENGTSSON!

Ny spelare? :wink: :slight_smile:

Nån som vet vad som hände som Örebrofansen grinar över? Såg ut som en kamp mellan två spelare bara…