Omgång 4: Örebro HK - HV71

Örebro
Nykomlingen Örebro har spelat tre matcher i SHL än så länge. Det har blivit straffsegrar mot Färjestad respektive Skellefteå, två för klubben nya motståndare. Meriterande segrar som säkerligen stärker självförtroendet. En förlust har det blivit. Den kom hemma mot Leksand, som inte är en lika främmande motståndare efter åren tillsammans i HockeyAllsvenskan.

HV71
Gästande HV71 har också spelat tre matcher vilka varit minst sagt jämna historier. Samtliga har gått till förlängning och efter en inledande strafförlust mot AIK har smålänningarna gått segrande ur de andra

Kan detta ha stärkt HV71 att ta klivet mot säsongens första trepoängare? Fortsätter Örebro plocka poäng i SHL?

Odds:
Svenska Spel
Örebro: 2,85*
HV71: 2,07*

bwin
Örebro: 2,65*
HV71: 2,20*

bet365
Örebro: 2,15*
HV71: 1,72*

Örebro verkar starka just nu, och fulla med självförtroende. Men jag tror ändå säsongens första trepoängare kommer för oss idag.
Det kommer vara en stenhård match, mycket fart och chanser. Men siffrorna kommer ändå sluta 4-1 till HV71.
Och idag vill jag se våra transatlanter, dags för dem att vakna nu.

Brett Sterling
William Karlsson
Ted Brithén
Anton Bengtsson

Varken FBK eller SAIK har lyckats slå Örebro, tycker det är dags för en trepoängare för oss ikväll. Håller med föregående ang transatlanterna, dags för dem och visa sig mer, tacklas och skapa lägen och förhoppningsvis producera.
Sen måste vi ha ett bättre defensivt spel, att släppa in 3-4 mål varje match håller inte.
Kom igen HV

Förbannat snyggt!

Jag kan liksom inte ta in att ÖHK har lyckats slagit både SKAIK och FBK. Kan dem verkligen spela hockey?!

Aja. HV kommer ta ner dem på gjorden idag. WK leder laget till en bekväm seger.

Haha, tänker samma sak. Flummade igenom deras nyförvärv osv, ser rätt bra ut ändå får jag lov att säga. Så dem kan flippa

Riktigt taggad för dagens match! Tippar 3-2 HV!

Kom igen nu HV. Hög intensitet och fart av samtliga formationer idag tack! Ett rejält och bestämt försvarsspel idag tack! Då kör vi över örebro!

#kämpapåhvblå

Nån timme kvar nu tills man är på plats. Kommer bli roligt detta tror jag. Bli nogben 3 poängare idag. Kämpa HV

Först det viktiga: Fan vilken ful logga Örebro har…

Annars är det nog fan på tiden med en 3-poängare. Om det blir skit igen (allt utom 3 poäng är skit) så kommer det bli massa mentala spärrar och snack. Jag bryr mig inte ett skit om ifall transatlanterna gör en bra match eller inte. På vissa av er andra verkar det som om ni letar fel och syndabockar. Enkelt att skylla allt på “de dyra upptrissade legoknektarna som inte har hv-hjärta och bara håller undan platser för riktiga hv-lirare” när laget underpresterar.
Gör laget en bra match och tar tre poäng så kanske det börjar rulla på i lite fler formationer. Sen, när HV haft vanliga 15 matcher utan förlust, då kan vi börja kolla på vilka som inte bidrar lika mycket. Det är enklare att sålla ut soporna när det går bra.

Jag hoppas att nybörjarturen för örebro slutar idag.

Mina tips:
Pettan skäller på domaren i första periodpaus
WK spelar blöjpop i sina lurar under uppvärmningen
Kolan twitter-beefar med nån tjockis kring hjälmaren när han sitter 2+2 för high stick.
Hv vinner enkelt med 5-0.

Ödmjukhet är nyckeln till vinst idag, de ska absolut inte underskattas

Är inne på din linje.

Tror det kan bli minst lika tufft som mot brynäs.

Många tror på storseger idag, men tror faktiskt att Örebro KAN ta hem denna match.
Vi ska komma ihåg att HV har inte spelet särskilt bra de senaste matcherna.
Också att HV oftast underskattar de lite sämre lagen och man har inte spelet mot Örebro tidigare. (Underskattningen blir högre)
Örebro har spelet över förväntan de senaste matcherna.
Såg Skellefteå-Örebro nu senast och de gäller att hänga med i försvaret när de kommer upp i anfall, de gjorde inte Skellefteå!
Å alla vet ju hur HV-försvaret sett ut…

Så om man hänger med i försvaret och inte underskattar Örebro, vinner man!
Om inte kan de bli förlust tror jag.

Men hoppas på en vinst!

Många här som verkar ta en vinst som självklart! På pappret så visst, då ska det inte vara nått snack! Men i realiteten är det en helt annan femma!

Jag har sett Örebro i alla deras tre matcher den här säsongen och vi borde verkligen känna oro inför denna matchen! De lagen vi har möt hitintills har alla varit botten eller mittenlag. Mittenlag som vi knappt vunnit mot utan att det har varit ruskigt jämt! Sen kommer Örebro över 55 omgångar max vara ett mittenlag, MEN, de har börjat säsongen oerhört väl!

Jag vill verkligen lyfta ett varningens finger för Örebros offensiva spel! De är väldigt, väldigt spelskickliga! Under de senaste matcherna har de rullat upp både SAIK och FBK gång efter annan. Örebro verkar spela ett väldigt snabbt och rörligt spel med pucken där idén hela tiden är att förflytta pucken längs med sargerna för att sedan finna öppningar i slottet när försvarande lag stressar på spelarna längs med sargerna. Något de hitintills gjort riktigt riktigt bra! Avsluten är ofta snabba one-timers från slottet, där man vill få motståndar målvaken att förflytta sig.

Vi kan också förvänta oss ett spel utan puck som präglas av hög forecheck där forwards pressar i par. D.v.s de går ner på båda backarna och plockar bort back-back spelet, vilket gör att man snabbt måste slå långa passar, något som många backar har problem med i dagens elitserie.

I försvarszon gillar man att försvara högt och stå upp på egen blå, där framförallt backarna kliver upp och är fysiska mot motståndarna. När väl motståndarna kommer in i zonen spelar Örebro aggressivt där prio är att återerövra pucken för att sedan snabbt vända spelet, ta sig in i offensiv zon och börjar spela runt pucken.

I boxplay ligger boxen lågt och fokuserar på att täppa igen slottet.

Nej, tyvärr jag tror vi åker på årets första nollpoäng ikväll, men vårt kära HV-blå får gärna motbevisa mig! :slight_smile:

Tipps med hjärtat säger 0-10000 till hv MEN…

Jag råkade också se Örebro mot saik och dom ser ut (Örebro alltså) att ha flera fungerande kedjor med deras transatlantiska kedja i spetsen.

På pappret så är hv enligt mig starkare i år än förra året och jag tycker att man kan skymta embro till hur det kan komma att se ut i vår i vissa anfall. Tyvärr så har passningsspelet sett sjukt ofokuserat ut hittills vilket är den enskilt största anledningen till att hv varit så svajiga hittills (passningar kommer ±1 meter till tilltänkt spelare vilket stoppar upp anfall och ger upphov till turnovers).

Att vi tog poäng mot Växjö AIK och Brynäs var till stor del tack vare att dessa lag hade samma problem med spelet som hv. Örebro har tyvärr ett mer “förberett” lag som kommer att bli oberört svåra att slå ikväll. Så är det ofta med nykomlingar, dom tar sina poäng i början för att tappa då de andra lagen kommer ikapp.

Örebro - HV ger jag 75% mot 25% fördel till Örebro tyvärr om jag toppar med hjärnan…

Dags för ny match idag :slight_smile: Blir spännande att se vad som händer i denna.

Mitt tips är att Hv71 öser in mål idag och kanske rentav nollar Örebro.
Alla verkade inte vara eniga om att senaste matchen av HV71 var ett stort kliv framåt sett till tidigare matcher, (VILJAN) fans där hela förra matchen även om man kanske inte lyckats få ut maximalt av sitt spel. Idag behöver vi bara samma inställning och jobba mer med detaljerna så kan vi gå stort ut ur den här matchen och hela laget kommer hyllas på detta forum :slight_smile:

Den som verkar ha klart för sig vilka detaljer jag menar är Jason Krog som pratade om dem i periodpausen förra matchen, Vi måste vara Nogrannare i första passen för att få igång spelet, Det är en anledningen till vara dom sett så lojja ut, Senast fungerade det mycket bättre men inte fullt ut. Krog vill ställa om med fart lägga över till Sterlig och mål. Men han måste få hjälp i uppspelet, han kan inte göra så mycket om han får en sen passning som knappt når fram till honom eller går 3 meter bredvid när han ska ställa om eller hur.

Passningarna så riktigt skickligt ut i mellan åt senast att jämföra med tidigare då ingen passning hade rätt adress. Många situationer såg det ut som brynäs skulle trycka fast HV71 i egen zon men då lyckats man få fram en passning ut mot mitten som såg ut att inte kunna finnas ur det trängda läget och pang som var man i anfallszon.

En annan viktig sak är att fler en Krog måste våga skjuta nä dom får ett bra läge, Såg många exempel mitt i slottet utan teckning av Brynässpelare passar iväg pucken istället för att hänga dit den, eller åtminstone lägga den på mål och få en retur, slänger iväg en passning istället där det inte finns någon att passa, alla är hårt uppvaktade av Brynässpelare och ändå ska det passas när dom har världens läge att näta själva. Hade dessa chanser utnyttjats så hade säkert HV71 haft 3-1 istället innan Brynäs kvitterade.

Och till slut det här med / GAGNON

Krog sade även i intervjun att han har spelat ihop med brett men inte med Holzapfel och det syns att brett och Krog kan hitta varandra, Men då undrar jag fortfarande Varför Varför VARFÖR Spelar inte GAGNON i den kedjan som jag har för mig har spelat med krog innan HV71 också eller har han inte det? Oavsett så fungerade det på försäsongen, då var han inte osynlig, Även Holzapfel var inte så osynlig ihop med Brithen och Jämtin.

Helt klart är att dom är osynliga och behöver rätt omgivning för att fungera, Men låt dom få det då. Fan att inte jag är tränare istället.

Har kikat igenom samtliga HV71 spelare på Elitprospects och kommit fram till en superkedja även om Den med Nilsson Karlsson Carlsson fungerar redan så tror jag det kan bli ändå bättre och man kan få rullning på alla kedjor genom dessa byten.

Ted Brithen - W Karlsson - Filip Sandberg Sandberg och Brithen behöver Wille för att kunna leverera duktigt var så säker, Dom kommer ösa in poäng med denna kombination alla är exakt samma ålder leksugna, Blir inte så mycket Våga utmana trolla ihop med Liket hur svårt är det att fatta detta Dahlen. Det är så dom unga spelarna blir stjärnor, dom måste få chansen att leka.

Sterling - Krog - Gagnon har fungerat och kommer fungera bättre en med Holzapfel

Markus Nilsson funkar bra med putte! Kompletera med Bengtsson eller Strandberg så dom får spela med lite bättre omgivning så kommer dom utvecklas och bli bättre.

Sista kedjan får se ut lite hur som helst, Fungerar den är det bara en bonus nu när vi har 3 extremt potenta kedjor.

Håller ni med mig? Nån mer än mig som tycker detta känns intressant, Tror detta är ett måste för att uppnå maximal potential i resten av kedjorna. Snälla Uffe kan du inte bara testa detta 1 match. Jag vill se…

Du har skrvit 4 inlägg tommy1985a och samtliga har varit läsvärda, keep that up :wink:

håller med dig i mycket av det du skriver

Örebro håller på att göra 1-0 i sitt första anfall

Tack, jag regade mig nyss här, Skrev lite på hvfantasten förr. Har följt detta lag sen jag var runt 5 år :slight_smile: Så mer en 20 år nu, har varit med hela davidssons karriär och på esa keskinens tid :smiley: Finns stort HVhjärta här och vill endast deras bästa.

Bra första anfall av 72-71-4

Vi släpper in det första målet igen