Omgång 41: HV71 - MODO

[size=200]HV71 - MODO Hockey[/size]


[size=150]Fortsätter HV71 vinna på hemmais?[/size]
Publicerad: 2015-01-23 14:21 shl.se/shl-arena/39099/pregame/

Det var öppna spjäll åt alla håll i torsdagens drabbning för HV71 mot Örebro. HV71 kom till spel med fyra raka förluster i ryggen och ville verkligen tillbaka till vinnarspåret. Och man lyckades, även om det satt hårt inne då man vann den svängiga tillställningen med 5-4.

  • Det var skönt att vi kunde hitta ett sätt att vinna igen, det har vi haft lite problem med på sistone. Men idag så har vi studsarna med oss i den offensiva delen av spelet så det var skönt, sa Christoffer Törngren till klubbens hemsida efter matchen.

Utöver de tre poängen så kan HV71 också glädja sig åt att Mattias Tedenby hittade målet igen. Det var Tedenbys blott andra mål på tre månader så där har HV71 helt klart sparkapital i truppen och kanske kan målskytten få igång målskyttet på allvar nu när krutet är torrt igen.


Tedenby börjar hitta formen igen och Törngren fortsätter att spela bra.

HV71 har haft problem med MODO under säsongens gång. Lagen har mötts tre gånger och MODO är det lag som har dragit det längsta strået två av gångerna. Dessutom var man det lag som var först med att besegra hemmastarka HV71 i Kinnarps Arena denna säsong.

[size=125]Kan MODO trumma vidare efter sina två poäng?[/size]
MODO Hockey är i stort behov av poäng och under torsdagen fick man plocka in två stycken efter att man förlängningsbesegrat Djurgården på hemmais. Tränaren Per-Erik Johnssons första seger med sitt MODO Hockey.

– För mig spelar det ingen roll i det här läget om det blev två eller tre poäng. Vi vill känna hur det känns att vinna en hockeymatch och att killarna ska veta att vi kan komma tillbaka efter en sen kvittering. Det är små marginaler men det är en jätteskillnad att vi vinner matchen och får jubla sist när kvällen är över, sa Jan-Axel Alavaara till klubbens hemsida efter matchen.

Men dessa två poäng räcker inte, utan nu måste MODO fortsätta att leverera på isarna runt om i landet för att kunna äta upp det glapp som finns till lagen ovanför. Just nu har man nio poäng upp till Leksand och Brynäs som finns ovanför i tabellen.

En bidragande orsak till segern mot Djurgården var målvakten Linus Ullmarks spel i kassen. Ullmark har varit borta en tid med skadeproblem men är nu tillbaka och kan han komma upp i en riktigt bra nivå så kanske MODO kan starta klättringen uppåt i tabellen via en ny seger i Kinnarps Arena.

[size=150]FORZA HV71!![/size]

Lär väl bli stryk bara för att det är Modo och dom ligger sist. Givetvis är det HV71 som ska torska emot dom. Dom förlorade sist mot Modo också vill jag minnas?

Nej, då vann vi på straffar.

Sist vi mötte Modo hemma ledde vi med 3-0 när det var typ 2 min kvar av andra perioden. Efter typ 5 min av tredje stod det 3-4 vilket också blev slutresultat. Vill man ju helst inte se igen.

Det är frustrerande att se HV spel för tillfället. Det känns som att man släpper till frilägen, klara 3-1-, 2-1-, 3-2-lägen bakåt hela tiden samtidigt som man inte lyckas skapa samma och lika klara chanser framåt, utan man hamnar allt som oftast ute i hörnen. Detta tillsammans med lite darrigt målvaktsspel har inte lett till några större framgångar.

Hoppas att 3-poängaren senast kan öka upp självförtroendet så att spelet kan lyfta igen, särskilt defensiven.

Minst 6p kommande tre matcher mot bottenlagen känns som ett rimligt krav.

Hur kan det vara utvisning??

Tedenby ser pigg ut idag!

Var är alla Arto hatare?? Har ni vuxit upp över julen? skönt!

Skönt att se att dom fått ordning på PP igen… :astonished:

Seriöst. Varför detta eviga matchande med karalahti i pp?? Säkerhetsrisk deluxe

Nej, snarare givit upp…

Asså… PP är helt under isen.

HV skapar långa fina anfall, men saknar de farliga avsluten.

Vi jobbar hårt i anfallszon iaf, hoppas det ger utdelning snart.
Var är Williamsson idag?

Tomt både i hallen och på forumet. Var är alla?

Ja ä Här :smiley:
Men inte mycket att skriva om än :exclamation:

Fy va chansfattigt. Hyfsad fart i matchen, men det händer ingenting åt nåt håll…

Hahaha! Modo är så desperata att de tvingas kasta in Donald Brashear. Hahaha.

Så här långt in i förra matchen var det 6 mål :smiley:

Att sitta och hoppas på flyt för att slå jumbon/slagpåsen hemma är fan absurt.