Omgång 45: HV71 - Frölunda HC

HV71 vs Frölunda HC


image image

Nu är snart det stekta fläsket kokt.
Livlinan är nyttjad, vi har ringt en kompis (som valde att inte svara ty hen är svintrött på att höra om våra våndor och besvär). Vi sitter på samma plats idag som igår. Och imorgon. Kontinuiteten är i alla avseenden uppnådd. Det är konsekvent underkänt i alla led. Det finns ingen anledning att välja glädjen, just nu.

Trots detta kan vi räkna in 6800 biljettintäkter. Av folk som älskar HV samt tydligen också en drös som egentligen älskar HV men gick fel i Volvos utgångs-karusell och blandade ihop färger och lag. Alla älskar HV i Göteborg. Således kommer alla heja fram HV ikväll, medvetet eller inte. Det är långt ifrån säkert att alla kommer gå hem glada. Annorstädes sitter det supportrar för andra slamkrypargäng och är ointresserade av sina lags prestationer. För alla ögon riktas mot Husqvarna Garden. Det är nämligen där HV kan spela bort sig från topp-12-drömmen ikväll. Igen. Kontinuitet.

Kossor och grönbete. Krossa Fisklunda!.

Lindbom levererar

FORZA HV71!!

7 gillningar

Går omkring lite på stan.
Kan konstatera att solen skiner idag. Kanske ett tecken om något.
Vågar inte ha några förväntningar på matchen idag för att inte bli mer besviken.

4 gillningar

Två segrar på de åtta senaste. När det gäller som mest. :man_shrugging:

Slutspurten ser mer och mer ut som säsongen 20/21.

1 gillning

Om lindbom sätter ortio i mål har han definitivt gett upp denna säsong.

Idag blir det verkligen spännande. Var lördagsmatch också förra gången mot Frölunda. Nu invasion och allt bakom restaurangen bokat av bortafans. Var väldigt många på plats även förra gången men då mer utspritt.

Gick bra sist och en av få matcher där Ortio nästan nådde 90% och följdaktligen gav oss chansen att vinna vilket vi gjorde. Nu blir det väl Dichow som står och han måste komma upp i sin normala HVklass i räddningsprocent för att vi ska ha chansen.

Vinst idag samtidigt som Rögle slår Malmö, vilket de brukar göra i Malmö, så är vi inom 2 poäng från Malmö som vi behöver vara för att sista omgången ska gälla något. För oss gnälliga ickepositiva individer som endast har som målsättning att nå en tolfte plats.

I JP så uttalar sig både Lindbom och Tedenby, ni vet de där två som pratar om slutspel, att mycket ser bra ut och det bara är att fortsätta likadant så blir det bra. Troligen riktigt luriga i slutspelet också, underförstått.

På avdelningen positivt tänkande så minskade vi ju gapet till den förlovade slutspelsplatsen i torsdags när vi torskade mot Timrå så det ses väl som väldigt positivt inom laget. MoDo torskade ju med mer mål än vi och man måste ju vara positiv som HV spelare/ledare/supporter får vi ju höra hela tiden.

Så ikväll när man återigen åker in mot HG är känslan inte helt hundra som i torsdags när jag var säker på seger innan jag såg målvaktsvalet. Tror faktiskt inte vi tar tre poäng men kan nog bli någon poäng in på vårt slutspelsjagande konto.

1 gillning

Spelarna och Lindbom verkar ju ha gett upp totalt. Det blir en klockren förlust ikväll.

1 gillning

Var länge sen HV gjorde en bra match. Snacka om att toppa formen fel.

edit* när Lindbom säger vi gör en bra match räknar han in att vi är ett riktigt bottenlag högs troligt.

Apropå livlinor. Man kan ju också säga att de förbrukat att fråga publiken. Svaret har de skitit i :joy:

3 gillningar

Lite OT men endå ganska relevant för matchen, Malmö eller Rögle vinst, vilket skulle vara det bättre alternativet?

vit gula blå oss kan alla slå

Malmö 1-0

Ikväll boys and girls, 5-2 till Håve efter att man reducerat två gånger tidigt i matchen. Det är ikväll det vänder. En match vi inte borde vinna och just därför så vinner vi ikväll.

1 gillning

Vågar inte tro något. Vinn bara vinn

Inställd på kval, allt annat är en bonus. Det enda som finns nu är att hitta något så vi kan slå IKO i en bäst-av-7-serie. Med det sagt, hjärtat säger “vinn, bara vinn”. Gärna övertygande så man kan bygga vidare på något.

Ser framför mig en massa sjungande göteborgare som får med sig 1-6 hem ikväll.

Jag har mer än gärna fel.

Vad tycker vi om kedjorna?

2 gillningar

Hela havet stormar.

Men fisken i första är nog det mest värda.

8 gillningar

Tombola-Johan har varit i farten.

Positivt att man ger Foppa chansen framför Teden.

1 gillning

Han kommer glömma att dumpa pucken och bli bänkad nästan direkt.

Laguppställningen påminner mig om kolmårdens aphus. Det kastas bajs på väggen och om hundra år kanske det blir en Mona Lisa.