Säsongen 24/25

De senaste säsonger har man insett vikten av en bra start. Att inleda säsongen med tre av fyra matcher på bortaplan mot troliga topplag (minus klubben som stavar med c) är ingen drömstart direkt.

2 gillningar

Tuff start ja. De första 4 matcherna hade gett oss 0 av 12 p under senate årens tränarkonstellationer. Hoppas den nuvarande kan få ut mer. Vore dödsdömt att ha en akterseglad grupp redan så tidigt.

1 gillning

Lack man blir. Nu har vi ju varit sämre än nästan alla andra men ändå. Varför kan vi aldrig få en lite ”enklare” start på pappret med åtminstone hälften hemma första fyra. Mardröm.

1 gillning

Men…senaste säsongen började vi ju med tre hemmamatcher! Vad hjälpte det? Fyra poäng blev det.

Kan någon förstå hur MODO spelade så bra förra säsongen? För mig är det ett under att nästan alla deras spelare presterade lika bra i SHL som i hockeyallsvenskan. Byggde HV om för mycket året då de gick upp. Skulle HV behållt fler spelare istället för att köpt in och byggt om hela laget? Fattar inte hur det kunde gå så bra för MODO då de knappt köpte in så många spelare till sin första säsong i SHL. Vad tänker ni?

Deras spelare presterade inte alls i nivå med vad de gjorde i allsvenskan.

Jag tror att det var så enkelt som att Modo hade flytet att spela i samma serie som HV och Oskarshamn. Två otroligt spretiga lagbyggen med galen, alternativt urusel spelidé. Modo hade flax. Förhoppningsvis får de inte två räddningsplankor kommande säsong.

2 gillningar

Måste ha någonting att göra med HC Karlin att göra. De har dock fina nyförvärv på forwardsidan: Jasek, True, Carlsson och Olofsson.

De hade spelat tillsammans länge och har en tydlig klar spelidé som laget följer. Förenigen har rätt personer på rätt plats. De har bra lag offensivt men backarna är ett rejält frågetecken.

2 gillningar

True var ju klappkass i VM i mina ögon

Luktar flopp om honom men Karlin är en jäkel på få mkt ut från spelarna.

Vilket betyder:
Hade han spelat i HV hade det varit Stoa-nivå
Nu när han spelar för vilket annat SHL som helst så är det Karlqvist klass