Tillf. Ordförande Andreas Davidsson

Hej!

Tänker att Andreas kan få en egen tråd.
Han har nu inlett krishanteringen efter en 0-8 förlust inför fullsatt Husqvarna Garden med följande uttalanden:

Jag tror inte att någon verksamhet tjänar på att vända sig mot sina kunder. Särskilt inte efter år av misslyckanden och nedflyttning. Vi kan se året i HA som en framgång men faktum är att den säsongen köpte vi sönder motståndarlagen under säsong.

I min bok har sponsorer och supportrar varit på gränsen till dumsnälla men det är samtidigt något jag är stolt över. Att vi inte hotar utan så långt det bara går stöttar. Även under 0-8 förlust en var vi många som stannade och gav laget stöd hela vägen fram, det var mer passion än någon ledare inom föreningen visat på många år. “Where the passion is” är en slogan som numer låter självironisk. I Bibeln handlar passionen om Jesus lidande och död.

HV71 har kunnat lösa diverse kriser genom åren genom att kasta pengar på problemen och det har gjort att dåliga ledare kunnat fortsätta göra skada. Vi har blivit ett köpelag utan rötter och riktning. Vad utmärker HV71 2023? Vad är vår väg framåt som får hockeyn i Jönköping att växa och herrlaget att vinna matcher? Vad är visionen? Är det en vision man delar och kan återge i föreningen eller är det en pappersprodukt?

Vi kan säga att det bara gäller hockey. Att det inte är på allvar. Men frågan är då varför jag ska åka till Husqvarna Garden? Av kravlös välgörenhet? Jag lägger då hellre pengarna och mitt stöd på annat.
Om man vill slippa krav som ledare kan man förslagsvis engagera sig i något som inte är en elitverksamhet. Man kan också AVGÅ om det blir för mycket. Vill man syssla med en kravlös hobby kan man testa stavgång, fiske eller att tälja pinnar i skogen.

Och när det gäller “häxjakten” på Montén så var det här det tredje inlägget i Montén-tråden. Efter en diskussion anklagade någon mig för att vara troll. Jag står fortfarande för inlägget och kan konstatera att Montén kommer tvåa efter Randy Edmonds i Hall of shame. Randy tog väl bara sex poäng på de 12 första matcherna?

Vill inte att tråden ska handla om Montén men när HV71 anställer både Sveriges sämsta sportchef och tränare så kan jag inte recensera det på annat sätt. Det var uppenbart hur det skulle gå. Om man anställt någon annan förutom Montén, Edmonds eller A Johansson så hade jag varit mer neutral eller rentav positiv.

Här är “häxjakten”

Fortsätter diskussionen från Tråden om HC Tomas Montén:

9 gillningar

Han kan ju inte vara på riktigt!

Tycker att HV granskas och kritiseras mer än andra lag i botten. Inte bara oss han klagar på och beskyller. Offerkofta storlek XXXXL.

Även tidningar och TV nämner han som kritiserar orättvist. Utstuderat extra elaka mot HV typ. Hur hamnade denna person i en elithockeyförenings styrelse?

Jag skäms över att denna person ska vara ordförande i HV. Fullständigt haveri. Hoppas han får instruktion om att inte uttala sig i framtiden. Ingen som kan beordra då Davidsson har högsta möjliga position i vår klubb!!!

Han har alltså problem med ex Magnus Wahlman, Bibic, Wikegård, Rönnquist. Antar han tycker att de inte ska få kritisera tränare och spelare även om de tycker någon borde sparkas eller inte är matad att sköta ett “storlag”.

Man får alltså inte kritisera och tycka att någon är dålig. Däremot tycker han att man får tycka att HV inte spelar tillräckligt bra och att man kan få kritisera detaljer i spelet.

Man baxnar.

1 gillning

Mins jag fel kanske men använde inte Nubben ordet häxjakt i vitagulablå-podden?
Kan det vara så att tf-ordförande inte läst forumet själv utan litar på sin opartiske och skickliga SC?

3 gillningar

Vi har nu alltså haft seriens sämsta headcoach, har seriens sämsta sportchef och nu även lyckats få in den sämsta ordföranden också.

Bra jobbat styrelsen och valberedning!

3 gillningar

Inte säker på han är sämst. Det är väl tidigt för det svartvita perspektivet.
Men tror för HVs skull att ingen ska prata med media utom genom HVTV.

Trist såklart för utomstående men skulle lugna min själ. Är ju hjärtklappning varje gång nån har uttalat sig. Ingen verkar ha filter mellan tanke och stämband…

4 gillningar

Att vi har den styrelse och valberedning vi har får du ju skylla på medlemmarna. Ingen annan.

@ CHROB Jag skrev detta tidigare!! Fick en hel del mothugg men denna man ska inte vara ordförande.
Han kommer dra ner HV ännu mer i skiten och dessutom har han fullt förtroende för Nubben…jag spyr

Jag vet hur det fungerar och ytterst får ju medlemmarna den valberedning och den styrelse den förtjänar, i alla fall den de väljer.

Är ju inte ofta en valberednings förslag inte går igenom då en medlem på årsmötet oftast inte vet jättemycket om de föreslagna.

Sen måste det ju finnas andra att välja istället och det finns ju oftast inte.

Bara att inse att en valberedning är mycket, mycket viktigare än man kanske tror.

Helt avgörande påverkan på en klubbs framtid.

1 gillning

Man kan lämna en plats vakant och låta valberedningen ta fram en ny kandidat om man inte anser att en kandidat inte håller måttet. Kolla på Leksand, de valde ingen styrelse alls.

@ CROHB Instämmer och just därför ska jag bli medlem just för att få påverka.
Det måste till förändringar och vi här på forat måste hitta personer härinne som är villiga att bli invalda i styrelsen och kan vara våran röst rakt in i HV.

Det är så vi kan påverka på riktigt istället för att bara skriva härinne.

Vi MÅSTE få in en av våra så vi kan påverka direkt och stoppa vansinnet för jag tror att det är härifrån supporterskaran vi kan göra ändring i HV.

Men bara en vansinnigt dålig ide’ från mig kanske.

4 gillningar

Shitkicker.

1 gillning

Då blir det nog en hel del ifrågasättande :rofl:

1 gillning

@CROHB Ingen dålig ide,’ men vi måste isåfall börja nu och prata ihop oss så vi kan välja in den personen vi vill ha på “plats”. Jag tror det skulle vara viktigt då vi faktiskt får in en av de “våra” rakt in i styrelsen som kan ta upp det vi diskuterar härinne och väldigt ofta så får ju vi först rätt i det vi diskuterar.

Jag tror det skulle vara av vikt att vi hittar rätt person härinne som vi ställer oss bakom och som dessutom har kunskap nog om HV och dess historia.

Om vi tillsammans kan diskutera fram lämplig kandidat på ett /några fysiska möten så kommer jag lägga min röst på denna person för det är dags att vi får in en röst som står på “vår” sida och gör att vi kan påverka i den riktning vi själva vill ha det.

2 gillningar

herregud, ge snubben chansen. Ni totalsågar han baserat på en femminuters intervju.

Just därför internetforum ska hålla sig långt borta från verkliga världen. Det kan inte bli annat än dåligt att kuppa in en random forum-människa (no offence).

Gå via valberedningen isf och ställ inte till mer oreda än det redan är.

Edit: Hade inte sett JP intervjun. Fattar lite mer vad ni menar nu. riktigt illa. Men trots allt är det viktiga hur han presterar och inte att han är kompis med alla (även där har jag mina tvivel iof).

6 gillningar

@Regnet Väl talat.

Vet någon med handen på hjärtat vad han står för? Sen tycker jag vi skriver A. Davidsson som då inte blandas ihop med #76 allmänt på forumet.

Sir_Ward AD helt enkelt bara.

Lyssnat på podden och intervjun med vår tf ordförande. Han ger verkligen inga bra vibbar. Verkar bara säga saker som han tror är något vi vill höra. Får verkligen känslan av att han verkligen bara är ord och ingen verkstad.

Han har ju suttit i 2 1/2 år redan och vi har ju den sportchef vi har, den coachen vi hade, den fystränaren vi har osv, osv. Sen den intervjun om Monten han gav JP nyligen var ju bara för mycket och en ren katastrof.

Även om han säger mycket jag håller med om och som i de flesta fall är rena självklarheter så får jag inga bra vibbar av honom. Påminner en hel del om vissa chefstyper man stöter på och som man helst inte vill ha som chef.

Hoppas att jag har tokfel och han lyckas med alla mål han rabblade upp men jag tvivlar tyvärr starkt på att han är rätt ledare för HV71. Nu är många så desperata så om någon bara säger rätt saker så blir man glad och börjar hoppas.

6 gillningar

Word. Känns ruskigt falskt i dagsläget. Jag vill se ett resultat på hans ord.

Lyssnat färdigt. Lite kluven. Tf pekar på många bra saker men känns nästan surrealistiskt/oproffsigt att höra någon gå loss på detta vis. Skulle vilja ha ett större mått av ödmjukhet och självrannsakan från styrelsen och tf. Får lite känslan av att man skyller allt på folk under sig som inte får något gjort. Är inte övertygad om att man får med sig stora massan med ett sånt ledarskap…

1 gillning