Tråden om #18 Zion Nybeck

Läge att ha en tråd om denna unge herre.

Oxå läge att signa upp för en gratisvecka på The Athletic och läsa en JÄTTE-lång analys av Zion och hans styrkor:

LÄS!

Nån som vet och vart zion ska gå? Utlåning? Elr lämna trots nytt kontrakt?

Zion har sett riktigt bra ut de senaste matcherna!
Vårdar och håller i puck. Slår fler bra öppnande passningar. Mycket kul att se!

Zion kommer må bra av HA!!!

Kul att han stannar, hoppas han får en större offensivare roll i HA.

100% att han får det tror inte han stannat annars. Han ska utvecklas och då måste han få mkt istid.

Befriande att se en spelare gå från högt nummer till lågt. Som Zion enligt truppen på hemsidan. Han ska nämligen spela i tröjnummer 18.

mycket tröjnummerändringar nu, men det är snyggt.

Växjö intresserade av Zion enligt SMP.

Då kan han dra redan nu om intresset är ömsesidigt, ska vi gå upp behöver vi spelare som VILL hjälpa oss upp och inte har tankarna på annat håll redan.

Intressant förresten att Real Plast inte kan utbilda egna spelare utan måste ta andra lags juniorspelare, bekräftar ju bara plasten ännu mer

Håller med där. Zion är en väldigt talangfull spelare, men det handlar inte primärt om att utbilda dem i a-laget just för tillfället. Samtidigt är det så att han inte har fått spela, stor del av tiden har han fått spela med bröderna Davidsson, som ändå presterar okej i ligan. Det är väl att han inte fått tid i PP som sticker i ögonen för honom, hans agent och NHL.

Men samtidigt; vi spelar inte för Zion, han ska spela för att laget ska ta sig tillbaka och inget annat.

Exakt, HV71:s prio nu är att gå upp, då behöver varje spelare som är här vilja vara här och hjälpa laget upp, ställer man inte upp på det har man inget i föreningen att göra.

Så är det ömsesidigt, släpp honom till Real Plast för en rejäl summa

Då kan vi plocka in Thörnberg istället och sedermera Bryggman in och Kokkonen ut, Win-win

Kom igen, Zion är en supertalang. Han har offensiva egenskaper som bara Foppa, Vesel och Ulla har i dagens trupp. Totalt fel av S&S att spela båda Davidssonbröderna i PP istället för honom. Man ska inte spela juniorer bara för att utveckla dem. Men har man talanger som Andrae och Nybeck så måste de spelas i rätt lägen, då uppsidan är enorm. Bryggman t ex ligger på en enormt mycket lägre skills nivå än vad Nybeck. Så att släppa Nybeck och ta Bryggman… då kan man lika gärna lägga ner verksamheten.

Bryggman ersätter inte Zion om han kommer in, han lär ersätta Kokkonen som man lär göra sig av med

Zion lämnar för Växjö (fina pengar för oss om de löser ut honom), då skulle väl Thörna passa bra att ta in, inte skillsmässigt men en spelare som har HV-hjärta och accepterar en position lägre ner i hierarkin utan gnäll

Bryggman in, Kokkonen ut

HV71 är i en situation där det är av YPPERSTA vikt att spelare som är här ska vilja vara här och hjälpa föreningen upp till SHL igen, har man redan nu fokus på annat håll kan de lämna redan nu

Zion uppvaktas alltså av Växjö och intresset verkar ömsesidigt.
Naturligtvis tråkigt men håller med om det någon skrev på twitter, Vill man inte spela i HV så ska man inte spela i HV.

Ja, det är han. Jag säger inget annat. Och jag tycker också att han skulle fått mer chanser i PP. Men prio ett är oavsett att vi vinner och tar oss vidare.

Jag blir bara så ruskigt trött på de yngre förmågornas tålamod som är så lågt. Han är 19 år och det är inte kört för honom för han inte spelat PP jättemycket i år. Och karriärer går inte åt helvete på grund av det om man är en stor talang.

Jag tror tyvärr NHL-klubbarna spelar en stor roll här, de har så galet dåligt tålamod att de hetsar på sina prospects till den grad att dessa tror att det är kört om inte vissa saker infrias

Detroit vart ju tjurskalliga som f-n säsongen 10/11, för de tyckte Almqvist fick för lite istid i PP t.ex

Håller med, särskilt nu när klubben befinner sig där man är, då måste man ha spelare som verkligen vill vara här och hjälpa laget upp.

Om man redan nu har tankarna på annat håll ser inte jag hur det ska tillföra något till HV om den spelaren är kvar säsongen ut, kommer han gå för fullt för att hjälpa laget när han redan i tankarna är på annan plats? Tveksamt

Galningar. Zion (likt flertalet andra fd. HV-juniorer) kan lätt ta en framträdande roll i ett SHL-lag. Tänker en första-/andra-kedja med två mer etablerade spelare. Olausson hade kunnat göra detsamma. Så även Holmström. Gustafsson borde fått möjligheten i en mer framträdande roll tidigare än vad som var fallet.

Tycker vi under en längre period varit galet dåliga på att ge talangfulla juniorer chansen att visa vad de kan i rätt omgivning. Alltså inte sätta ihop juniorkedjor i botten av hierarkin vars syfte enbart är att kämpa hårt och därefter stoltsera med att i HV71 får man minsann chansen att utvecklas. Ge unga spelare chansen att visa vad de faktiskt kan. Bättre poäng per krona (om det faller väl ut) går inte att få.

Mao. behåll Zion. Nästa säsong, när vi såklart är i SHL, kan han åtminstone provas i en första-kedja med ex. A. Petersson och godtycklig toppcenter samt spel i PP.

Alltså inför säsongen såg jag inte Nybeck som mer än, ja max egentligen, tredjekedjespelare. Nu en femtedel in i serien så känns han ju inte i närheten av att ta en plats i en ledande kedja.

Så ja. Fattar Zion att han vill bort. Fattar HV om de släpper honom.

Men. Väljer han att lämna säger det en del om hans karaktär. Jaget går före laget. Precis tvärtemot det Samuelsson och Stillman predikat sen dag ett. Väljer han Växjö. Ja, då behöver han aldrig komma tillbaka.