Tråden om #72 Patrik Carlsson

Tråden om #72 Patrik Carlsson.

Av det jag sett av “Purre” under försäsongen har han imponerat mycket jämfört med förra årets fiasko poängmässigt.
Förra säsongen gjorde han 1+3 under 48 matcher med snålt speltid. Han fick chansen mycket men hade oftast inte flytet med sig, allt gick fel när det gällde poäng. Han var ändå helt okej spelmässigt bara att poängen inte ramla in.

Under European Trophy har Patrik levererat både i poäng och spel. 2 mål och 1 assist på 7 matcher +2. Riktigt bra jämfört med förra säsongen. Purre lär vara grymt revanschsugen efter förra årets fjasko när han vet att han kan bättre. Gjorde 26p i elitserielaget Södertälje där han spelade innan han kom till Hv.

Tror Carlsson kommer göra runt 20+ poäng ifall han får den speltid han behöver, ser riktigt taggad ut iår! Blir inte förvånad ifall han gör mer poäng! Tror starkt på Purre iår!

Mycket fokus på eventuella nyförvärv bland fansen. Men PC är ju definitivt ett av “sparkapitalen” som man hoppas blommar ut under säsongen.

Jag va lite tveksam till att man valde förlängning av PC inför denna säsong efter att ha sett honom förra. Men hans uppladdning inför förra säsongen va ej optimal av förståliga skäll men nu inför denna har han fått vara med laget från början och sett lovande ut på försäsongen. Som folk sagt tidigare finns de sparkapital i honom och jag hoppas att han kan frigöra all hockey som han besitter nu denna säsong :smiley:

Hv har inte förlängt Purre’s kontrakt. Han skrev på 2 årskontrakt förra året.

Jo jag vet, kom på de när jag skickat min text och va ej i närheten av dator för att ändra.
Men som sagt verka PC lovande om man ser till försäsongen och så :smiley:

Purre spelade riktigt bra igår i matchen mot FBK. Han visade att han ville ha en plats i tredjekedjan vilket han lyckades med enligt mig. Riktigt bra i boxplay samt i egen zon. Även bra i offensiv zon. Jagade puck och stressa motståndarna med backcheck å forecheck. Carlsson är så underskattad att ingen ger honom beröm. Såklart gjorde han lite misstag men inte många! Tror Patrik kommer bli riktigt het iår om han fortsätter i den så kallade “Ungdomskedjan” Han har sett riktigt bra ut i den kedjan! :slight_smile:

Patrik Carlsson spelade 17.02 minuter mot Timrå.
Jason Krog och Oscar Sundh fick 16.54, respektive 16.37 minuter i speltid.

Skillnaden är att Krog producerar 1+1 och Sundh 0+3 i jämförelse med P.C. som återigen kan “stoltsera” med noll poäng och x antal missade målchanser.

Vill egentligen inte klaga när HV vinner. Men att P.C. (5 poäng på 58 matcher i HV-tröjan) får mer speltid än Sundh och Krog, och samtidigt spelar PP istället för Davidssson är för mig helt ofattbart.

P.C. åker skridskor, men visar egentligen upp noll egenskaper och kvalitéer i det övriga spelet. Det kostade HV en hel del att köpa loss honom från Södertälje. Vad fick vi för det?

En spelare som neutraliserar kedjor i sitt icke-produktiva spelsätt.

Tycker det är skrattretande att somliga supportrar kan döma Fredrik Bremberg så hårt. En spelare som faktiskt inte fick en ärlig chans av Janne Karlsson, medan vi har ett ofantligt tålamod med P.C. som inte gör ett rätt trots alla chanser han får av Dahlén.

I min värld skulle jag gärna skeppa Carlsson till förmån för Strandberg, Dyk eller Kristiansen. Eller varför inte Liket, som samlade ihop 16 poäng ifjol med betydligt mindre speltid än denna överskattade och kostsamma P.C.

Jag håller inte med dig alls lejacques.
Patrik Carlsson kanske inte har rosat marknaden när det kommer till det produktiva men han jobbar alltid stenhårt och är en riktig lagspelare. Dessutom så har han varit en utav våra bästa BP-spelare. Han har imponerat rejält i BP i år. Har du någonsin sett Patrik göra en riktig tabbe i det defensiva? Det har inte jag. Njeh jag är riktigt nöjd över vad Patrik har presterat hitintills i år.
Jag tycker att han är en blandning mellan Oscar Sundh och Per Ledin. Patrik “kommer till jobbet varje dag” och tillslut så kommer det lossna, det är jag (och förmodligen även Dahlén) övertygad om.

Håller med! Han har ju de flesta egenskaper till och med bara att han just nu är iskall vid chanserna. Men jag tror precis som du att det släpper.

Som jag ser det så är det egentligen bara målskyttet som inte fungerar i PCs spel. Mycket annat gör han väldigt bra. Han åker bl a skridskor och både fore- och backcheckar bra. En sak man måste tänka på är ju att för att han ska kunna missa alla dessa målchanser så måste han ju få just dessa målchanser. Och det får han ju genom att han är på “rätt ställe”. Alltså har han en bra blick för spelet. Tyvärr blir ju dessa “rätta lägen” “fel lägen” eftersom PC i princip aldrig gör mål!..

Jag tycker PC påminner mycket om en annan spelare som har kommit att bli en favorit hos många supportrar, nämligen Liket. I början av Likets HV-sejour så hade han samma negativa egenskap som PC, nämligen att missa de mest öppna och tydliga målchanser. Men han åkte hela tiden mycket skridskor och sedemera har han ju rättat sig till.

Jämförelsen haltar väl lite med tanke på att PC får mer speltid än Liket fick, men jag tycker ändå att den är gångbar. Och vad ska PC göra? Säga till Dahlén att sätta in nån annan?

Problemet är att han går före spelare som faktiskt producerar. Det var samma visa förra året. Han lirade väl 20-30 matcher med lagets bästa poängplockare (Krog och Davidsson) utan att göra poäng. Samtidigt blev kedjorna helt ineffektiva med P.C. som vinge.
Defensivt gör han inte bort sig, men offensivt är han en bromskloss oavsett om man skulle sätta Sidney Crosby bredvid honom.

Sedan måste man fråga sig hur P.C. kan få chans på chans, medan killar som Strandberg och Liket inte får det.

Den här diskussionen skulle inte äga rum förutsatt han lirade i en fjärdekedja med runt 10 min i speltid och ett par byten i BP. Då gör han som ni påpekar inte bort sig. Men så länge han faktiskt har en ledande roll i laget, ja till och med lirar pp i stället för tidernas poängkung Johan Davidsson, så kommer jag alltid att ifrågasätta Dahléns beslut att spela P.C. med offensivt skickliga spelare. Förutsatt nu inte P.C. plötsligt börjar ösa in poäng.
Jag tvivlar.

Kan inte annat än att hålla med Lejacques. PC har ju faktiskt inte bidragit med någon form av spetskompetens sedan han anslöt förra året. Jag är helt övertygad om att Dyk, Kristiansen, Liket mfl skulle axla en vinge i tredje kedjan betydligt bättre än PC. Eller vänta lite nu- det bevisade dom ju redan förra säsongen att dom gör…
I min bok är PC endast snäppet bättre än vad “defensivspecialisten” Hagos var under sin allt annat än lyckade sejour i klubben. Under förra säsongen var det ofta som Hagos fall en viss tröja 72 som skymtade i utkanten av bilden vid repriserna av motståndarnas mål.
När vi värvar utifrån så låt oss ta in kvalité, bredden har vi redan.

Vart har ni hört/sett att Patrik skulle lira PP istället för Davidsson?
Första formationen i PP är Rakhshani/Krog/Ledin alt Nilson och backar Karlsson och Pettan.
Andra formationen i PP är Fasth/William Karlsson/Davidsson/Ledin alt Nilson och Fälth.

HV kör ju med 3 PP formationer nu i början för att se vilka som är bäst o ger de 3 femmorna en ärlig chans att visa vilka skall spela.

PC har så mycket i sig men får ej ut de i produktionen. Hoppas o tror att han får ut det. Ingen spelare enligt mig som förtjänar att få islossning i poängen. Tänk efter en hel säsong med mål i typ sista matchen men kämpar o kämpar o aldrig ger upp, gör allt för laget hela tiden o inte gnäller som fröken Bremberg.

Snälla gud låt PC göra lite poäng det är han värd.

Jompii: Nu missade ju tittarna visserligen tio minuter av gårdagens sändning. Men av de resterande minuterna jag såg slängde Dahlén in PC i PP så fort möjlighet gavs. Davidsson, Sundh och Ledin fick i jämförelse några sekunder i slutet av något enstaka numerärt överläge.

hammare7: Det är visst skillnad på folk och folk? Trots att Bremberg blev “misshandlad” av HV71 grät han aldrig ut. Han svarade snyggt på frågor om petningar och utebliven istid. Inte heller i efterhand har han sågat eller visat missnöje med klubben, till skillnad från till exempel ovan nämnda Hagos. Att därför påstå att han var en gnällkärring är minst sagt förvånande.

Bremberg gavs aldrig en ärlig chans. Han var bäste man på plan i debuten mot Djurgården och assisterade till avgörande målet mot Brynäs i omgång 2. Trots det valde Karlsson att succesivt minska speltiden för Linkan under hela säsongen.

I PC:s fall är det precis tvärtom. Målen och poängen uteblir. När man tror att HV ska bryta kontraktet belönas han med spel i tredjekedjan bredvid Jesper Fasth(!) och William Karlsson(!). Så här i början av säsongen får han även lira PP.
En helt omvänd kurva jämfört med Bremberg, som måste ha producerat mest säsongen 2011, sett till istid.

Att påstå att PC har ett spelsinne är också märkligt. Jag menar. Om han nu hade det skulle väl någon jäkla puck ha trillat in vid det här laget, kanske via en skridsko eller så, om han nu alltid befinner sig på “rätt” plats. Även anmärkningsvärt att poängen uteblir när han fått lira med Krog och Davidsson. Med dem som kedjekamrater ska man ju bara behöva klubban på isen, så kommer poängen av sig självt.

Visst. Man ska inte sparka på den som ligger. Men man måste ju också kunna vara realist och konstatera att PC inte hör hemma i en topp 3-kedja i ett topplag som HV71.

Så kul att du jämför PC med Bremberg, Bremberg är en erkänt skicklig spelare som totalfloppade i HV71.
PC tycker jag gör en stabilt jobb, och det lär vara svårt att ersätta hans energi och kämparvilja för den lönen som han lär ligga på.
Tycker han lätt är värd att spela i 3:e.
Han ska inte producera en massa mål och assist, och det som någon sa innan att han får chansen framför t.ex. Liket kan ju bero på att han är en man mer för framtiden än vad Liket nu är.

En bra jämförelse eftersom de är varandras motsatser, sett till vad vi tycker om dem.

  • Bremberg gör det bra. Producerar tidigt i serien = får mindre speltid. Bänkas. Petas i PP= supportrarna avskyr honom.
  • Carlsson gör det dåligt. Producerar ingenting oavsett vem han spelar med= får mer speltid. Flyttas upp till tredjekedjan. Får spela PP= supportrarna hyllar honom.

På vilket sätt menar du att Carlsson inte är en flopp? Han producerade 26 poäng i Södertälje. Tror Stillman förväntade sig betydligt mer än ynka 4 poäng med tanke på vad det kostade att lösa Carlsson från sitt kontrakt med SSK.

Det finns fler sätt att förlora en match för sitt lag än målvaktstavlor och försvarsmissar. Att sumpa målchanser gång på gång kostar också poäng för laget.

Tror också att Stillman trodde han skulle producera mer och de tror jag alla här inne kan hålla med om. Men PC jobbar över hela banan vad Bremberg inte gjorde. Det visste Stillman om och provade men de gick inte. Bremberg accepterade inte riktigt HV spelsätt och Janne/Ulf accepterade inte Breembergs spelsätt. Visst han Bremberg har aldrig klagat utåt men man märkte att han inte trivdes specielt bra o tyckte de var strångt av han att försöka år 2 igen.

Om PC inte kommer igång me poänngen snart kommer han nog ej få nytt kontrakt trots han bra defensiva spel i starten.

Skillnaden mellan Bremberg och PC är ju också att Bremberg inte tog ett skär i onödan medans PC åker som en galning. Jag kan dock tycka att han borde spela i fjärdekedjan, där skulle han vara väldigt nyttig. Istället kan man testa Dyk/Lindström i tredje som är hetare offensivt.

De har du en bra tanke, specielt Dyk vore intressant. Saknar en målskytt i den formationen. Willam o Jesper är inga renodlade målskyttar i mina ögon