Projekt för Staden, För HV71

Hej på er MC1971 här,

Jag är ny i detta nu. Jag har under lång tid följt era inlägg och åsikter och uppskattar verkligen intresset, kunnigheten och den höga nivå som finns här inne. Det går inte en dag utan att man klickar sig igenom trådarna. Men nu är det dags att sluta vara passiv besökare och i stället bli aktiv.

Kort om mig och min bakgrund med HV71.

Jag är uppvuxen i närliggande ort utan Jönköping och har följt HV sedan man var liten grabb, idag är jag 37år. Jag ser alla matcher och sedan följer med vad som skrivs , tycks och sägs här, i media och i poddar. Och gillar att diskutera och analysera hockey i allmänhet och HV71 i synnerhet. HV71 betyder mycket för mig och att gå på Håå Vee är något stort och vackert än idag. Den här föreningen är mer än bara ishockey det är en hel stad bakom med familjer i generationer och företag som sluter upp. I med och motgång.

En anledning till att jag faktiskt registrerar mig är följande: Jag skrivit ihop ett brev där jag vänder mig till er här på forumet, NBS, Vita gula blå podden och Game 7. Den senaste nämnda podden är relativt ny så alla kanske inte känner till den, men värt att ge det en chans. För övrigt en f.d lagkompis till mig inom en annan idrott som driver Game 7.

Kära HV71 – supportrar

Vill ni vara med och förändra? Var då med och påverkar. Det här kan bli något unikt!

Vi har under de senaste åren bevittnat och upplevt en milt sagt enormt tuff period och risken för att ett liknade scenario ska utspela sig ligger inte långt borta. Utav det vi själva ser så verkar det bara vara vi fans som inser allvaret och problematiken bakom varför vi återigen ställs inför ytligare ett överlevnadslopp. Denna gång skulle jag personligen vilja påstå att läget är mycket mer allvarligare än säsongen 20/21. Nu står framtida existens på spel, både sportsligt och ekonomiskt. Något som ingen inom HV71.s toppsikte vare sig förmår eller vill förstå. Första och viktig tanke är: Styrelsen och ledningen måste driva HV71 som 1. EN förening och 2. Som företag och hitta synergier i det.

Jag har länge suttit på min kammare och funderat på hur kan vi supportrar göra oss hörda för HV71:s ledning? Det är med stor ödmjukhet jag kallar på er hjälp! Utifrån det jag läser i forumet och hör på poddar så är ni många som besitter goda kunskaper och intresse kring hockey och HV71. Vilket jag ser som otroligt värdefullt och nödvändigt om vi ska ge detta en chans.

Skulle det vara av intresse att samlas till ett förste möte där vi gemensamt diskuterar fram x punkter som vi anser att HV71 behöver jobba med? Till att vi vid ett senare stadie samlat presenterar detta för HV71! För vitt jag vet så har väl aldrig en grupp supportrar ställt HV71 mot väggen, eller mer lättare betonat hjälp dem att få upp ögonen. Det är dags nu!

Ett medskick till oss alla, om detta ska vara möjligt så behöver vi genomföra detta på ett så konstruktivt och sakligt sätt som möjligt. Samt värna om varandra som individer, vår arbetsgivare och HV71:s varumärke. Och vara beredda på att det kan bli en medial sak.

Jag ger det en chans och ser var det mynnar ut. Kanske upplevs det väl kaxigt, oförberett och ogenomtänkt så här första inlägget. Men någon måste börja, och en kan inte göra allt men alla kan göra något.

Jag har full förståelse för er tid med familj, vänner, arbete etc och begär inte på något sätt att ni ska se detta som ett måste. Utan först och främst önskar jag bara att ni tar er tid att läsa igenom det och ta det därifrån. Jag är öppen för alla synpunkter och kommentarer som detta medför. Ser i fram emot en öppen diskussion. Med förhoppning om samverkan och hur vi ev skulle kunna gå till väga i praktiken.

Tack för förhand

Med vänliga hälsningar

MC1971

11 gillningar

Välkommen. Ett i sanningen matigt första inlägg för en ny skribent. :sweat_smile:

Detta kräver genomläsning fler än en gång.

1 gillning

Äntligen någon som öppnar upp för att få HV71 på banan. Kloka ord!

1 gillning

Tänkte allt att det var pandemin det syftades på, och att det nu minsann skulle säljas kolloidalt silver. :sweat_smile:

Men! Bra inlägg – välkommen in, och lycka till!

1 gillning

Tackar :pray: Hehe ja förstår dig helt och hållet.

Ta din tid, Rom byggdes inte på en dag

1 gillning

Du har en poäng där. Skillnaden är väl att vi lyckades ta oss ur det medan HV71 biter sig fast i sin ja vad ska vi kalla det skit.

Tack för det

1 gillning

Bra initiativ! Sålänge det utmynnar i något konstruktivt och att man utgår från hur man kan hjälpa föreningen framåt så stödjer jag detta 100%.

Tyvärr bor jag utomlands för tillfället så lite svårt att medverka personligen men ska bli intressant att följa

2 gillningar

Tack. Jo självfallet är utgångspunkten att hjälpa HV. Att peka är inte min melodi utan konstruktiv dialog tror jag mer på.

Skulle ett möte blir verklighet så är ju teams en möjlighet för dig och andra i liknande sits

1 gillning