Säsongen 23/24

Hög tid för en säsongstråd!

1 gillning

Är så himla nervös. Denna match kan verkligen bli en visare för hela säsongen var laget står…

Efter 12 omgångar (24 proc av serien) är det dags för säsongens första avstämning.

Inledningen har varit under all kritik där hemmamötet mot Malmö (0-8) blev spiken i kistan för Montén.
Vi väntar fortfarande på vår första bortatriumf.
I omgång 10 hade vi efter halva matchen 4-0 borta mot Frölunda. Det slutade dock med förlust, 4-6.

Nick Shore väntas debutera i slutet av veckan och Lindbom är den som framöver kommer styra och ställa i båset.

Placering: 14
Poäng upp till säker mark (plats 12): 3
Poäng upp till åttondel: 7
Poäng upp till plats 6: 9

1 gillning

OK, då kör vi en omröstning.

Var tror ni att vi kommer ligga när DET NYA ÅRET startar, dvs första januari?

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
0 röster

För att knyta an till diskussionen om säsongen, i tråden om HV71:

Skall man vara lite positiv så kan man tänka såhär:

Bortse från det absoluta tal av poäng som skall in. De skall in, men den tanken är deprimerande. Varför? För det gäller även övriga lag som slåss om kvalplatserna. Och de lagen är inte så långt före oss, i absoluta tal.

Så, istället, för den mentala hälsans skull, så behöver man fokusera på hur vi ligger till gentemot just de lagen. Vi behöver knapra in försprånget, och precis gå förbi.

Just nu ligger landet såhär:

Så, på 39 omgångar behöver vi knapra följande, på minst två lag:
minst 4p på oskarshamn
minst 7p på Leksand och Rögle

etc.

Detta givet att de vinner sina hängmatcher och att vi har sämre målskillnad.
Tittar men på det från denna vinkel, ja, då handlar det om att vi skall vara måttligt bättre än dessa lag de återstående 39 omgångarna.

Det känns i min värld bättre. Trots att man naturligtvis vet om svårigheten, de absoluta förutsättningarna, etc etc. Men, det ger ett bättre fokus på vad vi behöver prestera. imho.

13 gillningar

Håller med dig Diabolics, det är så man får resonera som HV-fan idag, 2023.

Men fasen, det sitter i ryggraden att snabbräkna hur många poäng vi har upp till topplagen i tabellen och optimisten i mig säger att det är där vi kommer ligga när vi summerar grundserien… att man inte lärt sig acceptera att vi inte längre är den maktfaktor i svensk hockey vi en gång var :smiling_face_with_tear:

1 gillning

Same shit, different toilet.

5 gillningar

När man ser det såhär svart på vitt så undrar man vafan har vi byggt för lag och hur många miljoner har vi kastat i sjön?

1 gillning

Ska man vara lite vidskeplig, så finns de lagen som får kvala 2 placeringar upp i tabellen om man skall följa samma trend som förra året. :grimacing:

Också ett bevis på att det där med jämn tabell inte säger särskilt mycket när man som i HV:s fall ligger så långt efter. Det är inte bara att HV ska gå bra, lagen över måste också underprestera. HV är i botten för att stanna. Bara hålla tummarna för att vi räddar kontraktet. Play in kunde vi nog avskriva för en handfull omgångar sedan

4 gillningar

Skulle vilja se en poäng per krona tabell. HV skulle vara i en helt egen division långt under alla lag. Ofattbart uselt

Vill man för ovanlighets skull se HV i topp i någon tabell, kan man göra en tabell med antal insläppta mål per lönekrona försvarare eller antalet anställningar som suger pengar ur föreningen utan att ens jobba kvar. Hehe.

Sen är det ju också så att grunden som man byggde årets lagbygge på är helt enkelt för dåligt, precis som förra säsongen.
Vi har inte längre nån stomme att bygga på. Då blir det också svårt för nya spelare att komma in och lyfta laget, med det sagt så är det inget försvar av Nubbens bygge men det är en förklaring till att nyförvärven som kommer till HV varken lyfter sig individuellt eller laget man kommer till.
Önskar att det gick att göra som i NHL, för HV är i behov av en rebuild, riva skiten från grunden och bygga nytt! Och med en helt annan byggherre än Kent Norberg.

Så är det ju verkligen. Efter Davidsson-eran så har vi haft väldigt få ledande spelare som inte varit för bra och stuckit till andra ligor.

Känns som vi fått värva en ny stomme varje säsong. Det är bara en av förklaringarna dock för andra lag har visat att det går att vara hyfsat framgångsrika ändå.

1 gillning

Fast uppförsbacken blir ännu brantare när man lyckas förvandla ett stabilt SHL lag till ett Hockeyallsvenskt lag, och när man sen ska bygga upp en nytt lag så gör man katastrofala rekryteringar på ledarsidan. Just misslyckandet med att rekrytera rätt person till rätt positioner är nåt som särskiljer HV från dom flesta av konkurrenterna i SHL.

Ponera att Nubben lyssnat på oss och tagit in center (Shore) innan säsongen startade och aldrig valt Montén (Lindbom i stället).
Var i tabellen hade vi legat då?

9a?

1 gillning

Slökollar Oskarshamn-Rögle. Vet i fasen vem man bör hoppas på.

Gav Luleå-Frölunda ett försök men fixar inte hennes tonläge…

1 gillning

Herman Liv kanske står mot oss på torsdag vilken grej!

2 gillningar